Dit blog is bedoeld om inzichten te geven in mijn eigen administratie en ideeën. Puur en alleen voor mijn eigen doel “veel doen met minder”.  En met minder bedoel ik het moment dat ik kan stoppen met werken. Ik werk dan wel om te leven (en specifiek niet leef om te werken), maar ook om nu en later leuken dingen te doen. Later is na een pensioen datum. Dan is de verantwoordelijkheid minder, werkdruk minder, inkomsten wellicht minder en dan zou ik graag nog veel doen. Want ja het leven is dan nog niet over. Waar deze pensioen datum ligt? Tsja dat zullen we allemaal wel zien. Het doel is in ieder geval voor de wettelijke datum. Het liefste is werk afgebouwd en zal de datum ergens tussen poeh moet ik nog zolang en het zou nu toch wel mooi zijn liggen. Er is dus een kapitaal nodig om nu en later te leven. Maar hoe? Dat zullen we gaan uitzoeken in deze blog.

Ik heb geleerd met mijn andere blog, dat er altijd wel andere zijn die hetzelfde denken of hun ervaringen delen zodat ik er wat van leer of delen gebruiken van wat er hier staat. Dus dan zet ik e.e.a. op een blog site. En dit keer in mijn eigen taal, Nederlands.

Stand van zaken:

  • 40 jaar 42 jaar.
  • Werkzaam bij werkgever voor 40 uur
  • Co-Ouder van twee dametjes.
  • Huurhuis (tot de afwikkeling van de hypotheek klaar, in mei 2020 weer eigenaar)
  • Mijn vorige hypotheek is afgelost, de kredieten ook en de creditkaart staat alleen nog op direct aflossen. Geen schuld.
  • Vervoer een lease bak en motor.

Mijn start bij 40 jaar te laat? Mwah beter laat dan nooit. Het is ook niet dat ik helemaal stil gezeten heb. Verder vind ik de nu-factor belangrijk, er wordt nu geleefd. Niet alleen oppotten en op een houtje bijten.

Disclaimer: dit blog en de artikelen op de blog zijn bedoeld om e.e.a. te onderzoeken en van mij af te schrijven. Ik heb absoluut geen financieel-advies- opleiding-ervaring-achtergrond-dingens. De hier gevonden informatie is zonder garantie en kan voor jouw doelen absoluut niet werken. Wellicht heeft het voor mij ook negatief gewerkt. Bedenk goed wat je met deze informatie doet.