Maandoverzicht – Maart 2021

Maart is al weer even afgesloten, we zitten halverwege april en moest ik nog een maandoverzicht schrijven. Soms gaat de tijd sneller dan het licht. De maart was een goede maand voor de zonnepanelen, er is meer opgewekt dan er is gebruikt. Voor de eerste keer. Goed voor de duurzaamheid. En het terugverdienen gaat beginnen. Nou ja, dat was eigenlijk al stilletjes aan begonnen bij het eerste opwekken. Ik merk ook dat sommig gebruik ik nu van de weekenden of avond uren, naar momenten breng die toch de zon vangen. Een afwasmachine of een wasje draaien als de zon staat te schijnen is perfect.

In maart heb ik naast mijn crypto HODL portfolio (hardware wallet+hodl portfolio Shrimpy en rente inkomsten) en mijn uitgeef portfolio (betalen met crypto en cashback/rebates ontvangen), een nieuw trading portfolio gestart. Bij Cryptohopper twee bots (Bitvavo en Binance) en bij Bitsgap een aantal gridbots (kuCoin). Lekker geautomatiseerd traden. De eerste resultaten zijn opgenomen in het overzicht.

Daarnaast heb ik wat winsten genomen voor het betalen voor de terrasoverkapping met onderzonwering. En dat zal ik eind april ook doen voor de tuin herindeling die begin mei gaat plaatsvinden.

Sowieso moet je af en toe ook winst nemen om jezelf uit te betalen.

Zullen we dan meer eens naar de standen van maart kijken?

upanddown


Nog even kort: in het maandoverzicht wordt een financieel overzicht bijgehouden, dus verschil van mijn nettowaarde ten opzichte van de vorige stand, mijn RateToGoal (Rtg, mijn eigen savings rate) en de verdeling in de potjes. Eventueel met uitbetalingen van dividend, P2P rente rendement, maar vooralsnog worden die direct weer geïnvesteerd dus die vallen concreet onder het verschil van netto waarde. Verder een passief inkomsten overzicht voor de dividend en rente rendement.

Maandoverzicht maart 2021

In vogelvlucht

Het financiële gedeelte van de maand februari:

Verschil Netto Waarde  € 3769,78
RateToGoal  14%
   
Gespaard  € 705
Investeringen  € 610
Extra Afgelost  € 300

(Extra)Investeringen gedaan bij:

Aanpassingen:

  • deGiro. Automatische inleg op pauze, ik heb hier mijn portfolio teruggebracht.

Beermoney ontvangen:

  • Diverse Afilliates. Deze inkomsten komen volledig ten goede van de hosting uitgaven. Wat over is gebruik ik voor onderzoek en anders stop ik dat terug in de categorie waar dit uitkomt..
  • Brave Browser. Ik gebruik deze als mijn primaire browser op mijn Mac en iPhone. Gemiddeld zo’n 10 $BAT die ik kan bijschrijven.
  • Faucets, bijvoorbeeld Cointiply voor faucet en enquetes uitbetaald in $BTC. Cointiply levert per maand toch zo’n 20 euro in BTC op, die ik via BitRefill in Bol.com cadeaukaarten verzilver of stort in Swipe.io om via de VISA kaart uit te geven voor wederom cashback.
  • $ETH, $AMPL en $BAT bij Publish0x. Lees en tip artikelen. Toch weer een aantal euro’s erbij.

Wat er van de beermoney’s overblijft wordt terug geinvesteerd in het soort waar het verdiend is.

Een goede manier om online extra te verdienen is te sparen via Euroclix, en daarin de Panelclix als groot aandeel.

Even in de rust stand:

  • Crowdestor. Automatische inleg vanaf bankrekening op pauze. Uitbetalen.

Afscheid genomen van:

  • Grupeer. We kijken nog steeds wat we hier terug kunnen krijgen. November blijft weer “lekker” stil van die gasten. We zullen het zien.

De nettowaarde is alle rekeningen, spaarpotten, belegging portefeuilles, P2P lending portefeuilles (Mintos en Crowdestor) en Crypto portfolio (via Bitvavo) en Celsius.Network/Crypto opgeteld. 

De laatste stand van mijn portfolio is in te zien op de portfolio pagina, mijn dashboard pagina. Dit geeft mijn inziens meer inzichten in het effect van portfolio op de verschillende categorieen. Houd de pagina in de gaten voor een update, deze probeer ik rond het begin van de nieuwe maand bijgewerkt te hebben (ongeveer wanneer ik de draft aan het maken ben voor deze post). Voor deze maand is die nog niet bijgewerkt. 

Dividend, Crypto en P2P rente inkomsten

Ik beleg voor het grootste gedeelte in NT Fondsen bij ABN AMRO en voor de kinderen bij Meesman.nl. Bij DeGiro staat nog een plukje dividendaandelen.

P2P rente inkomsten betreffen de maandelijkse rentebetalingen vanuit Mintos, Crowdestor, ViaInvest, Reinvest24 en een langzaam leeglopende Lender&Spender (kosten en geen 2FA/MFA). 

Maand Dividend P2P Rente Crypto Rente Rente Spaar BeerMoney Totaal YoY Dividend
               
Januari  €                    22,02  €              15,32  €                  87,86  €               0,02  €               122,00  €         247,22 10%
Februari  €                  113,55  €              14,60  €                  91,51  €                  –    €               175,19  €         394,85 489%
Maart  €                      7,53  €              28,28  €                110,14  €                  –    €               162,59  €         308,54 -63%

 

Belegging

Hier is het zichtbaar dat ik de beleggingsportfolio’s heb versimpeld. De YoY van dividend is -63%. Dit geeft rust dan het onderzoeken van welke dividend aandelen er nu weer investeringen kunnen gebruiken.

P2P Rente

De P2P rente inkomsten komen weer wat terug. De stabiele factoren Mintos en Reinvest groeien weer langzaam. Crowdestor heeft wat last van laat betalende projecten, dus daarom heb ik daar even een pauze ingelast.

Crypto

Dan hebben we de crypto rente inkomsten. Die blijven maar doorknallen, omgerekend nu boven de 100 euro per maand. Celsius, Nexo, CoinLoan en BlockFi zorgen voor een mooie groei, met een DCA inleg en als die crypto’s zelf ook blijven stijgen gaat dit alleen maar mooier worden. Bitvavo heeft ook de mogelijkheid coins en tokens te staken, echter gebruik ik daar Cryptohopper dus de staking inkomsten zijn hier marginaal.

Bitvavo heeft een mooie deal als je begint dat je 1000 euro transacties vergoed krijgt (als in een rebate in de eerste week van transacties). Bitvavo is de nederlandse exchange met de beste prijzen (in en verkoop), staking mogelijkheden en een groot portfolio aan beschikbare crypto’s.

Verder heb ik een drietal tradingbots opgestart, twee bij Cryptohopper en een aantal bij Bitsgap. De twee van Cryptohopper hebben in de laatste helft van de maand maart 97 euro en 84 USDT opgeleverd. Bij een start bedrag van 500 euro netjes voor zo’n eerste maand. Bitsgap heb ik in maart eigenlijk net pas geopend, maar kan je al meegegeven dat die in april als een vlieger gaat.

Wil je jezelf ook unbanken en rente ontvangen via Celsius.Network. Voer de code 169899e5cf in bij aanmelden, stort ter waarde van 200 usd en ontvang 20 usd in BTC. Voor de bonus dien je de crypto 30 dagen vast te houden. Dat is een peuleschil als je per week rente ontvang op je crypto.

Veilig browsen van het web met de Brave Browser, en daarmee BAT verdienen. Optioneel uitdelen aan goede content. En daarbij alleen Ads zien of trackers gebruiken die je toestaat. Als je download met deze link, en de browser 30 dagen gebruikt krijg je seconden van je leven terug en sponsor je mijn blog ook eens. Hoe meer je dit gebruikt hoe meer je verdient, momenteel per maand zo’n 5-8 BAT. Dit groeit en groeit.

Beermoney

De beermoney categorie is weer flink gestegen. De affiliates worden teruggestopt in de categorie waar deze vandaan komen. Ik heb in deze categorie niet per se een winst doel hier, hoewel zo’n bedrag per maand er bij komt toch fijn is hoor. Alles als voordeel meenemen. Een mooie cashflow, alleen niet per se vast.

 

Passive

 

Energie

Ik vind bewust met energie omgaan belangrijk. Het milieu niet te veel belasten en verder is er een klein financieel aspect. Het overzicht in dit geval met andere maanden als vergelijking:

Jaar Maand Elektra Gas Maand Over Teruglevering M3
2020/2021 Verbruik     Termijn Verbruik kWh Verbruik
Juni 20 Oxxio  €                 23,99  €             8,24  €          15,75  €          75,00  €            51,01 0 4
Juni 20 Green  €                 14,00  €           12,00  €            2,00  €          71,00  €            57,00 0 3
Juli 2020  €                 37,00  €           31,00  €            6,00  €          71,00  €            34,00 0 8
Augustus 2020  €                 37,00  €           34,00  €            3,00  €          71,00  €            34,00 0 4
Sep/20  €                 36,00  €           31,00  €            5,00  €          71,00  €            35,00 0 6
okt 2020  €                 45,00  €           23,00  €          22,00  €          74,00  €            29,00 30 29
november  €                 48,00  €           12,00  €          36,00  €          74,00  €            26,00 70 48
december  €               106,00  €           22,00  €          84,00  €          74,00 -€            32,00 40 112
januari  €               134,00  €           26,00  €        108,00  €          74,00 -€            60,00 38 139
februari  €                 96,00  €             4,00  €          92,00  €          74,00 -€            22,00 115 119
maart  €                 85,00 -€            4,00  €          89,00  €          74,00 -€            11,00 149 115
april              
Totaal  €               661,99    €        803,00  €          141,01 442 587

Mijn energie jaar loopt van juni tot juni. Ik ben overgestapt naar Greenchoice in juni. Vandaar dat juni in de bovenstaande tabel twee keer staat.

Hoppa, de eerste -bedrag voor elektriciteit. Er is 4 euro meer opgewekt dan er is gebruikt. De zonnepanelen hebben 149kWh teruggeleverd.

Mijn hoofdverwarming is vloerverwarming, dus mijn CV ketel water staat lekker laag ingesteld (50 graden). En dan is het lekker aangenaam in huis. Helaas is maart nog redelijk koud geweest, dus het verbruik van gas ligt nog hoog.

Verder kook ik (deels) op gas en komt het warmwater ook via gas uit de kraan.

Alles blijft nog goed binnen de maandtermijnen, dus dat betekent weer wat terug krijgen in juni bij de afrekening (en nog de aanmeldbonus dan ontvangen).

 

enrgiegebruik

 

Mijn idee over deze maand

Inkomsten

Geen bijzonderheden, standaard salaris en voorlopige teruggave. Cashflow uit beermoney categorie ligt op een lekker niveau. Uitbetalen van winsten hebben wat meer cashflow gegenereerd.

Uitgaven

Een laatste rekening voor de terrasoverkapping met onder zonnewering. Dat is weer een flinke hap. Gelukkig blijven we nog steeds groeien in de netto waarde, dus het kan 😉

Hypotheek

De standaard extra  aflossing deze maand, het aflos plan verloopt soepel aan het begin. Het helpt daarnaast dat het een super makkelijk proces bij is Robuust. Direct na de notificatie van het storten van mijn salaris doe ik een opdracht om de aflospot in een van de leningdelen in brengen. Even inloggen, aangeven welk bedrag in welk leningsdeel en via iDeal voldoen. Done. Ook voor deze maand. Het is bijna saai te noemen 😉

Algemeen

Niet zo veel bijzonders. Lekker toch. April wordt ook weer een dure maand aangezien de voor en achtertuin gaan worden heringedeeld. Ik ga geen goede gemiddelde savingsrate voor dit jaar halen. Dat maakt niet uit, zolang we blijven groeien moet je je zelf ook betalen. Het leven is een kwestie van geven en nemen. Het doel is niet belangrijker dan de reis, je moet ook kunnen genieten onder weg.

We blijven in de 32 uurs werkweek voor 2021, dus er blijft wat tijd over om de batterijen op te laden. Dus ik ga even lekker een stuk wandelen in het bos. Tot de volgende keer.

 

Wat zal april allemaal brengen?

 

Tot de volgende maand!

 

Hoe was jouw maart maand?

 

Investeren en Risico

Investeren brengt risico met zich mee. Het is belangrijk om te begrijpen dat investeringen ook (veel) minder waard kunnen worden, en je verliezen kunt hebben.  Investeer daarom alleen met wat je echt kunt missen, en niet nodig hebt als er onverwachtst wat gebeurd. Alle informatie in deze blog post betreft mijn eigen ervaringen, en geen professionele beleggingsadvies.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *