Maandoverzicht – Februari 2021

Daar zijn we al weer een week in maart bezig. De WoZ waarde is bekend, 14,5% hoger dan het jaar er voor. Ach ja.
Als ik verder mijn februari overzicht er bij pak, is het gene wat opvalt is wederom een grote groei in de nettowaarde. En daarvoor heb ik eigenlijk niets bijzonders gedaan, zelfs de uitgaven liggen hoger dan wat vorig jaar februari werd uitgegeven. De crypto’s portfolio’s en beleggingen zijn doorgegroeid.
Ik heb deze maand alvast wat zitten schuiven met potjes om voorbereid te zijn op de terrasoverkapping en tuin facturen (april en mei). Die staan dan klaar in de valuta waarmee deze partijen graag betaald willen worden. Het was wel even timen voor wat crypto’s, gelukkig zijn er limit orders en trailing stop losses. Uitbetalen naar de rekening gaat lekker snel sinds er veel snelle (en weekend) SEPA overboekingen actief zijn

Zullen we dan meer eens naar de standen van februari kijken?

upanddown


Nog even kort: in het maandoverzicht wordt een financieel overzicht bijgehouden, dus verschil van mijn nettowaarde ten opzichte van de vorige stand, mijn RateToGoal (Rtg, mijn eigen savings rate) en de verdeling in de potjes. Eventueel met uitbetalingen van dividend, P2P rente rendement, maar vooralsnog worden die direct weer geïnvesteerd dus die vallen concreet onder het verschil van netto waarde. Verder een passief inkomsten overzicht voor de dividend en rente rendement.

Maandoverzicht februari 2021

 

In vogelvlucht

Het financiële gedeelte van de maand februari:

Verschil Netto Waarde  € 6587,89
RateToGoal  25%
   
Gespaard  € 705
Investeringen  € 686,97
Extra Afgelost  € 252,66

(Extra)Investeringen gedaan bij:

Aanpassingen:

  • deGiro. Automatische inleg op pauze. Ik ga op een in mijn ogen hoogte punt van de markt, mijn DGI aandelen terug brengen en deze in een saai portfolio brengen.

Beermoney ontvangen:

  • Diverse Afilliates. Deze inkomsten komen volledig ten goede van de hosting uitgaven. Dus het hoeft ook weer niet super veel te zijn. Zolang ik per jaar Veelvoorminder kan vullen met informatie en kan hosten.
  • Brave Browser. Ik gebruik deze als mijn primaire browser op mijn Mac en iPhone. Gemiddeld zo’n 10 $BAT die ik kan bijschrijven.
  • Faucets, bijvoorbeeld Cointiply voor faucet en enquetes uitbetaald in $BTC. Cointiply levert per maand toch zo’n 20 euro in BTC op, die ik via BitRefill in Bol.com cadeaukaarten verzilver of stort in Swipe.io om via de VISA kaart uit te geven voor wederom cashback.
  • $ETH en $BAT bij Publish0x. Lees en tip artikelen. Toch weer een aantal euro’s erbij.

Wat er van de beermoney’s overblijft wordt terug geinvesteerd in het soort waar het verdiend is.

Een goede manier om online extra te verdienen is te sparen via Euroclix, en daarin de Panelclix als groot aandeel.

Even in de rust stand:

  • Crowdestor. Automatische inleg vanaf bankrekening op pauze. Deel uitbetalen.

Afscheid genomen van:

  • Grupeer. We kijken nog steeds wat we hier terug kunnen krijgen. November blijft weer “lekker” stil van die gasten. We zullen het zien.

De nettowaarde is alle rekeningen, spaarpotten, belegging portefeuilles, P2P lending portefeuilles (Mintos en Crowdestor) en Crypto portfolio (via Bitvavo) en Celsius.Network/Crypto opgeteld. 

De laatste stand van mijn portfolio is in te zien op de portfolio pagina, mijn dashboard pagina. Dit geeft mijn inziens meer inzichten in het effect van portfolio op de verschillende categorieen. Houd de pagina in de gaten voor een update, deze probeer ik rond het begin van de nieuwe maand bijgewerkt te hebben (ongeveer wanneer ik de draft aan het maken ben voor deze post). Voor deze maand is die nog niet bijgewerkt. 

Dividend en P2P rente inkomsten

Ik beleg voor het grootste gedeelte in NT Fondsen bij ABN AMRO en voor de kinderen bij Meesman.nl. Bij DeGiro staat nog een plukje dividendaandelen.

P2P rente inkomsten betreffen de maandelijkse rentebetalingen vanuit Mintos, Crowdestor, ViaInvest, Reinvest24 en een langzaam leeglopende Lender&Spender (kosten en geen 2FA/MFA). 

Maand Dividend P2P Rente Crypto Rente Rente Spaar BeerMoney Totaal YoY Dividend
               
Januari  €                    22,02  €              15,32  €                  87,86  €              0,02  €               122,00  €        247,22 10%
Februari  €                  113,55  €              14,60  €                  91,51  €                  –    €               175,19  €        394,85 489%

De dividend inkomsten hebben een kleine groei laten zien in vergelijking met vorig jaar, een YoY van 10%.

De P2P rente inkomsten zakken wat verder. Die zullen wel weer wat gaan groeien nu de investeringen een klein beetje opgestart zijn..

Dan hebben we de crypto rente inkomsten. Die blijven maar doorknallen in november. Celsius, Nexo, CoinLoan en BlockFi zorgen voor een mooie groei, met een DCA inleg en als die crypto’s zelf ook blijven stijgen gaat dit alleen maar mooier worden. Bitvavo heeft ook de mogelijkheid coins en tokens te staken, echter gebruik ik daar Cryptohopper dus de staking inkomsten zijn hier marginaal.

Bitvavo heeft een mooie deal als je begint dat je 1000 euro transacties vergoed krijgt (als in een rebate in de eerste week van transacties). Bitvavo is de nederlandse exchange met de beste prijzen (in en verkoop), staking mogelijkheden en een groot portfolio aan beschikbare crypto’s.

De beermoney categorie is weer flink gestegen. De affiliates worden teruggestopt in de categorie waar deze vandaan komen. Ik heb in deze categorie niet per se een winst doel hier, hoewel zo’n bedrag per maand er bij komt toch fijn is hoor. Alles als voordeel meenemen. Een mooie cashflow, alleen niet per se vast.

Wil je jezelf ook unbanken en rente ontvangen via Celsius.Network. Voer de code 169899e5cf in bij aanmelden, stort ter waarde van 200 usd en ontvang 20 usd in BTC. Voor de bonus dien je de crypto 30 dagen vast te houden. Dat is een peuleschil als je per week rente ontvang op je crypto.

Veilig browsen van het web met de Brave Browser, en daarmee BAT verdienen. Optioneel uitdelen aan goede content. En daarbij alleen Ads zien of trackers gebruiken die je toestaat. Als je download met deze link, en de browser 30 dagen gebruikt krijg je seconden van je leven terug en sponsor je mijn blog ook eens. Hoe meer je dit gebruikt hoe meer je verdient, momenteel per maand zo’n 5-8 BAT. Dit groeit en groeit.

 

Passive

 

Energie

Ik vind bewust met energie omgaan belangrijk. Het milieu niet te veel belasten en verder is er een klein financieel aspect. Het overzicht in dit geval met andere maanden als vergelijking:

Jaar Maand Elektra Gas Maand Over Teruglevering M3
2020/2021 Verbruik     Termijn Verbruik kWh Verbruik
Juni 20 Oxxio  €                 23,99  €            8,24  €          15,75  €          75,00  €            51,01 0 4
Juni 20 Green  €                 14,00  €          12,00  €            2,00  €          71,00  €            57,00 0 3
Juli 2020  €                 37,00  €          31,00  €            6,00  €          71,00  €            34,00 0 8
Augustus 2020  €                 37,00  €          34,00  €            3,00  €          71,00  €            34,00 0 4
Sep/20  €                 36,00  €          31,00  €            5,00  €          71,00  €            35,00 0 6
okt 2020  €                 45,00  €          23,00  €          22,00  €          74,00  €            29,00 30 29
november  €                 48,00  €          12,00  €          36,00  €          74,00  €            26,00 70 48
december  €               106,00  €          22,00  €          84,00  €          74,00 -€           32,00 40 112
januari  €               134,00  €          26,00  €        108,00  €          74,00 -€           60,00 38 139
februari  €                 96,00  €            4,00  €          92,00  €          74,00 -€           22,00 115 119

Mijn energie jaar loopt van juni tot juni. Ik ben overgestapt naar Greenchoice in juni. Vandaar dat juni in de bovenstaande tabel twee keer staat.

De koude periode is langs geweest in januari en ook redelijk aanwezig geweest in februari. Gelukkig komt de zon ook wat vaker te voorschijn, dan kan je zien aan de goede teruglevering. Bijna het gehele verbruik is opgewekt, op een 4 euro netto verbruik. Dat ziet er goed uit.

Mijn hoofdverwarming is vloerverwarming, dus mijn CV ketel staat lekker laag ingesteld (50 graden). En dan is het lekker aangenaam in huis.

Verder kook ik (deels) op gas en komt het warmwater ook via gas uit de kraan.

 

enrgiegebruik

 

Mijn idee over deze maand

Inkomsten

Geen bijzonderheden, standaard salaris en voorlopige teruggave. Cashflow uit beermoney categorie ligt op een lekker niveau.

Uitgaven

De uitgaven liggen hoger dan vorig jaar. Tsja, toen had ik ook nog geen huis gekocht. Nu zijn de prijzen ook wat hoger dan vorig jaar. 

Hypotheek

Wederom een extra  aflossing deze maand, het aflos plan verloopt soepel aan het begin. Het helpt daarnaast dat het een super makkelijk proces bij is Robuust. Direct na de notificatie van het storten van mijn salaris doe ik een opdracht om de aflospot in een van de leningdelen in brengen. Even inloggen, aangeven welk bedrag in welk leningsdeel en via iDeal voldoen. Done. Ook voor deze maand. Het is bijna saai te noemen 😉

Algemeen

Niet zo veel bijzonders. Lekker toch.

We blijven in de 32 uurs werkweek voor 2021, dus er blijft wat tijd over om de batterijen op te laden. Dus ik ga even lekker een stuk wandelen in het bos. Tot de volgende keer.

 

Wat zal maart allemaal brengen?

 

Tot de volgende maand!

 

Hoe was jouw februari maand?

 

Investeren en Risico

Investeren brengt risico met zich mee. Het is belangrijk om te begrijpen dat investeringen ook (veel) minder waard kunnen worden, en je verliezen kunt hebben.  Investeer daarom alleen met wat je echt kunt missen, en niet nodig hebt als er onverwachtst wat gebeurd. Alle informatie in deze blog post betreft mijn eigen ervaringen, en geen professionele beleggingsadvies.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *