Rente ontvangen bij crypto banken. De ervaringen bij Nexo, CoinLoan en BlockFi naast Celsius

 

Sparen bij de traditionele banken voor rendement is er al jaren niet meer bij. Traditionele banken zijn eigenlijk niet meer van deze wereld. Oud, traag, duur en geven niets voor je centen. Nou ja op degene na die ze uit kunnen geven en aan kunnen verdienen. Krijg jij daar iets van terug? Natuurlijk…..niet!

We zijn in de 21ste eeuw. Er zijn genoeg manieren voor consumenten om snel en effecient financiele dienstverleningen af te nemen, en meer geld voor hun geld te krijgen dan bij de traditionele banken te blijven zitten. Daar hoef je geen grote expert voor te zijn (een beetje onderzoeken voor je zelf is gewenst), geen miljonair of een super hippe geek nerd. Iedereen kan beleggen, investeren in P2P lenen en dus het onderwerp van deze blog post… wegzetten van je crypto’s of euro’s tegen 8 tot 11,9% rente bij crypto banken. Kom (eindelijk) in beweging en maak weer geld van je geld. Met de rente vangen bij de crypto banken, beleggen of P2P lenen, het maakt eigenlijk niet uit. Wat in de keuze relevant is, is de termijn waarop je het weg zet. Beleggen doe je voor een lange horizon, P2P middellang en crypto banken voor korte tot lange termijn (afhankelijk van je keuze).

Het voordeel hier in is dan de afweging stablecoins versus crypto. Stablecoins laten geen volatiliteit zien (vandaar de naam), en is in euro erg snel weer (1 a 2 werkdagen) naar een betaalrekening te krijgen. Zonder het risico van het verkopen van aandelen of ETF’s in een marktdip of het wat langer wachten op P2P investeringen (die hebben toch een paar weken nodig om uitbetaald te kunnen worden).

Verder zijn er in de crypto bank categorie genoeg aanbieders bij gekomen. Erg populair die crypto rente inkomsten (of de leningen, maar die gebruik ik eigenlijk niet). De crypto bank rente categorie is nog steeds groeiende binnen mijn portfolio, en ik blijf dit gebruiken. Zeker als er ook meer services bij komen (bijvoorbeeld kaarten, betalingen, in app swaps enzoverder). Alleen wil ik dan spreiding hebben zodat niet alles bij een partij blijft staan, zodat ik mijn risico verminder mocht een van de partijen onderuit gaan. Eigenlijk zoals bij al mijn portfolio onderdelen. Ik heb drie partijen die ik naast Celsius aan het uitproberen ben geslagen, en in deze blog post zal ik de alternatieven toelichten. Het gaat hier om aanvullingen voor je portfolio. Niet deze is beter dan die. Mijn voorkeuren hoeven niet die van jou te zijn. Gebruik er meerdere naast elkaar. Het zijn concurrenten van elkaar, maar samen sterker tegen de bankensector is beter.

Ik heb gekeken naar het makkelijk overmaken van euro’s en/of crypto’s. De doorlooptijd. Het makkelijk uithalen van euro’s. En wat de verdiensten zijn. Ik kijk verder naar de maatregelen om je account zo veilig mogelijk te houden.

Op naar de moderne manieren van financiele dienstverlening….

 

SavingsCrypto

 

 

Eerst stappen

 

De meeste lezers hebben vast door dat ik al een tijdje Celsius.Network gebruiker ben. En dat doe ik met veel plezier, en dat zal ik ook blijven doen. Lees hier mijn eerdere ervaringspost. Bij Celsius verwacht ik hier best wel veel ontwikkelingen en de $CEL hebben ook zeker potentie (op het dipje momenteel, dat geeft weer gelegenheid). Aangezien het plukje crypto en USDC wat hier staat inmiddels wat groter begint te worden ben ik even geleden begonnen met het zoeken naar partijen om ernaast te gebruiken zodat mijn investering bij een partij niet te groot wordt (is in alle categorien een voorwaarden). Of in sommige gevallen het heronderzoeken van alternatieven die ik ten tijden van het beginnen Celsius.Network ook op het lijstje had staan. Ik heb een aantal van mijn spaarpotten bij deze spelers ondergebracht. De lange termijn potten, zoals het eigen risico voor de verzekeringen, heb ik ondergebracht als USDC of euro stablecoins. Die heb ik toch incidenteel of achteraf nodig.

 

Crypto Banken

 

De aanbieders zijn crypto varianten van de traditionele banken. Ze bieden daarbij leningen, rente inkomsten en in sommige gevallen (soort van) betalingssystemen. Doel hierbij is dat jij in controle bent en om een eerlijke verdeling van het geld te maken dan de traditionele banken doen. En eerlijker betekent meer voor jou als gebruiker, en niet het verdwijnen in de diepe zakken van de bankiers waarbij jij als gebruiker met lege handen achterblijf. Verder moeten veel bankier services makkelijker en sneller kunnen, we zijn immers als maatschappij 24x7x365 (of 366) in touw. Het is nog steeds van de zotte dat je voor een bank overschrijving in sommige gevallen meerdere werkdagen moet wachten, en in het weekend of bij feestdagen het helemaal kan vergeten. Nog niet te beginnen over het feit dat de kosten die de banken rekenen absurd hoog zijn in vergelijking met de kosten die de banken maken (negatieve rente!).

Ik heb inmiddels vier crypto banken (of dienstverleners) in mijn portfolio.

 

CryptoBank

 

Wie of Wat is Celsius.Network?

 

Over Celsius.Network heb ik eerder een ervaringspost geschreven, lees deze hier.

 

Celsius-Front

 

 

Wie of Wat is Nexo.io?

 

Nexo.io is ontwikkeld door Credissimo, en Credissimo is een belangrijke speler in de Europese fintech. De afgelopen 10 jaar is Nexo actief geweest in het uitgeven van leningen, en doet dat met crypto onderpand. Verder kan je bij Nexo rente ontvangen voor je fiat, stablecoins en crypto. Verder kan je via de Nexo token 25% meer inkomsten (of minder uitgaven hebben bij leningen) vangen voor je rente, en daarnaast krijg je maandelijks hier een dividend voor. Dit zou 30% van de inkomsten moeten zijn die verdeeld worden. De Nexo token is momenteel redelijk geprijsd en het is de verwachting dat de populariteit van deze platformen ook voor de Nexo token een goed rendement te verwachten is (zoals dit ook geldt voor Celsius en $CEL). Verder gaat de Nexo token ook gelden voor classificaties met een nieuwe te release card (Debit MasterCard).

 

Nexo

 

 

Wie of Wat is CoinLoan?

 

CoinLoan is eigenlijk een P2P leningsplatform zoals we kennen als bijvoorbeeld Mintos. En in die zin komt de overeenkomst nog meer, aangezien CoinLoan een Estse organisatie is. Midden in P2P land dus ;). In tegenstelling tot de meeste P2P leningen platformen biedt CoinLoan een onderpand in crypto’s aan. Er is dus een leners en investeerders gedeelte. De leners kunnen de leningen aanvragen (alleen dit gedeelte ken ik dan niet) en de investeerders kunnen hun fiat of crypto’s aanbieden. En daar krijg je rente inkomsten voor retour. De rente wordt dagelijks opgeteld en wordt maandelijks uitbetaald. Voordeel is te behalen met de CoinLoan Token (CLT), die in verschillende staffels kan worden aangehouden waardoor je tot 2% extra rente inkomsten kan ontvangen.

 

Coinloan

 

 

Wie of Wat is BlockFi.com?

 

BlockFi, opgericht in 2017, vertegenwoordigt een in New York gevestigde organisatie die leningen verstrekt in USD die worden gegarandeerd via op crypto gebaseerd onderpand. Crypto’s kunnen worden gestort op BlockFi in ruil voor een jaarlijkse rente van maximaal 8,6%, uitbetaald maandelijks. Rente is onderandere beschikbaar voor BTC, ETH, USDC en GUSD.

BlockFi biedt institutionele ondersteuning en betaalt de rente rechtstreeks in de opgeslagen crypto, of middels flex in de crypto van keuze. Er is geen token vereist om het platform te gebruiken, of om extra rente te ontvangen. De basis rente bij BlockFi is in de top van de crypto rente aanbieders.

 

BlockFi

 

Diversificatie portfolio en account veiligheid.

 

Not your keys not your (Bit)coins. Niet de eigenaar van je munten als je de keys niet bezit. Bij alle aanbieders geef je je crypto of euro’s uit handen, en in de wallets van deze aanbieders. Die daar garanties voor geven (bijvoorbeeld BitGo, en/of opslag in koude wallets). Voor deze stap (het uitgeven van je centen) verdien je rente inkomsten. Eigenlijk is het hetzelfde bij banken, die claimen (want hoe vaak komt dit nu voor) dat je gegarandeerd bent tot een x bedrag. Ze doen in de tussentijd genoeg met je centen en de winst daarvan….die zie jij niet.

Voor de account veiligheid zijn hier de lagen als 2FA/MFA en whitelisting van opname adressen een verplichting om te gebruiken (dit moet je bijvoorbeeld bij BlockFi instellen, Celsius gebruikt dit al expliciet). Verder kan het opnemen naar bankrekeningen in veel gevallen alleen naar een rekening op dezelfde naam als bij het account. Check dit goed. In sommige gevallen (Celsius, BlockFi) kan je dit uitbreiden door alleen jouw adressen op te nemen in een Whitelisting . Voeg direct je adressen toe waar je je crypto naar wilt kunnen opnemen. Zodat er niet zomaar opgenomen kan worden naar andere adressen. Zonder HODL mode wordt bij Celsius je eerste gebruikte adres per definitie opgenomen in de whitelist. Let wel door het instellen van whitelisting duurt het een aantal uur voordat je whitelisting kan uitschakelen en weer een aantal uur voor je een nieuw adres kan opvoeren (meestal 24 uur voor het uitschakelen en 24 uur voor het wijzigen).

De andere zoals Nexo en CoinLoan bieden nog geen whitelist adressen. CoinLoan biedt wel een hold na het aanpassen van beveiliging instellingen, in die periode is geen uitgaande transfers mogelijk. Na 24 uur weer wel.

 

Criminal

 

Gebruik verder unieke wachtwoorden en gebruikersnaam combinatie per platform. Hou verder je e-mail en je mobiel ook veilig. MFA/2FA heeft minder zin als het device waarop dit is ingericht zo lek als een mandje is. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Yubikey als dedicated 2FA/MFA device.

Celsius.Network biedt daarnaast de HODL Mode waardoor al het uitgaande verkeer (opnames, CelPay betalingen, en aanpassen van de whitelist adressen) niet meer mogelijk is. Nog veiliger.

BlockFi heeft een security lek gehad eind mei waarbij via een werknemer (sim swap) diverse gevoelige informatie (marketing database) is gelekt. Geen account, wachtwoorden, of toegang tot fondsen maar wel gevoelige persoonlijke informatie. Is serieus, maar gezien de communicatie die ze hier over hebben geeft dit wel weer wat van het vertrouwen terug. Zet daarom altijd je MFA/2FA aan zodat zo’n een lek voor je fondsen het minste impact hebben. Er is ook wel eens een security issues geweest bij Celsius door problemen bij 2FA/MFA leveranciers. Zo zullen er wel meerdere zijn.

En die dingen houd je. Het gaat erom hoe een partij zich hier mee bezig houd en communiceert, en wat je zelf aan beveiliging doet. Je kan daarom je beveiliging zelf al redelijk opwaarderen.

Daarnaast is het net als beleggen en P2P lenen, vooral niet op een paard gokken.

 

Stablecoins

 

Zijn crypto’s an sich nog een stap te ver voor je door de mogelijke volatiliteit van de crypto’s? Dan is het ook mogelijk om stablecoins te gebruiken. Dit is de crypto variant van je euro’s (of dollars), en hebben een 1-op-1 relatie met de euro (of dollar). 1 EURs is 1 euro waard, 1 USDC is 1 USD waard. Deze waarde wordt “in stand gehouden” door de uitgevende en controlerende partij van de stablecoin. In veel gevallen, bijvoorbeeld van Nexo en CoinLoan wordt het inleggen van euro’s automatisch gedaan in een stablecoin. Je merkt er niet van bij inleggen, en er weer uithalen. Voor jou blijven het euro transacties. Lekker makkelijk. Bij Nexo gebeurt dit in cEUR en bij CoinLoan EURs (hoewel dit niet echt uitmaakt). De waarde van je inleg blijft euro, stabiel, en je krijgt nog eens 8-10% aan rente. De 10% als je de eigen token erbij aanhoudt (zie voor de rente standen het tabelltje even verder op). Bij CoinLoan even verplaatsen naar je interest wallet voor je rente ontvangt.

Perfect als vervanging van de spaarbanken. Een spaarpot voor jaarlijkse uitgaven zoals je eigen risico bij verzekeringen is een perfecte locatie hiervoor. Zelfs met de snelheid van het uitbetalen van de meeste platformen (test dit eerst bij je eigen betaal bank) is het mogelijk binnen een 1 a 2 werkdagen (meestal 1 werkdag) te beschikken over je fondsen.

 

Bonus met eigen token

 

In diverse gevallen kan je meer rente ontvangen als je een gedeelte van je portfolio aanhoudt in de token van de aanbieder, voor deze blog post zijn dat Celsius.Network, Nexo.io en CoinLoan.io. Het voordeel inclusief token loopt zo’n 2-3% op. Daarnaast heb je het voordeel van het feit dat de prijs van deze tokens momenteel nog niet super hoog zijn, en die in de komende tijd zeker een vlucht gaan nemen. Omdat de rente inkomsten via crypto en stablecoins een redelijk nieuwe wereld is, is het potentie van deze bedrijven nog enorm. Als je in de eigen tokens investeert krijg je dus en een hoger rendement op de rente inkomsten nu, en een hoger rendement op de langere termijn door de token. Die is op dit moment enorm bij Celsius.Network en Nexo tokens.

Nexo geeft in plaats van rente dividend voor Nexo Token houders. Dit jaar zal de dividend uitbetaald worden op 15 augustus 2020, en gaat over de stand van de Nexo tokens op 5 augustus 2020.

CoinLoan kabbelt als een stabiele speler een beetje. Je kan zeker de tokens aanhouden voor rente inkomst winst, alleen verwacht momenteel niet veel beweging van de CoinLoan token. Wat voordeel heeft bij het aanschaffen als ze laag staan 😉

 

Aanmelden

 

Alle aanbieders hebben een know your customer / AML (KyC/AML) procedure die doorgelopen moet worden wil je iets met rente kunnen doen. Dit betreft het uploaden van je ID eventueel aangevuld met een selfie. Het goedkeuren vindt over het algemeen binnen een paar uur plaats, zelfs in het weekend. Waarbij moet worden gezegd dat de BlockFi procedure binnen een paar seconden het snelste is, by far de snelste die ik bij al de KyC/AML procedures heb meegemaakt.

Notitie: nogmaals, gebruik hier unieke login in vergelijking met Celsius.Network of andere spelers. Als je een wachtwoord manager gebruik, zorg dat deze beveiligd is met bijvoorbeeld MFA/2FA. Zet in alle platformen direct 2FA/MFA aan, ga daarna je fondsen pas overbrengen.

 

Interface

 

De aanbieders bieden allemaal een app aan. Celsius.Network is de enige die geen web versie aanbiedt. De andere aanbieders geven de gelegenheid voor een webversie naast de app om je portfolio en instellingen te beheren.

 

Rente inkomsten

 

De hoogste rente krijg je bij stablecoins bij Celsius.Network, en daarnaast een tweede voor $BTC en $ETH, met $CEL in de twee hoogste lagen (platinum en gold). Een goede tweede is CoinLoan als je investeer in de CoinLoan Token. Een stabiele speler en een goede percentages Nexo met de Nexo token in euro’s en stablecoins. Bij Nexo.io loopt de BTC en ETH een beetje achter. Wil je zonder een token verplichting dan krijg je bij BlockFi de hoogste rente voor $BTC en $ETH. Een goede verdeling is hier dus gewenst, ook voor het diversificeren.

Let wel dat een paar percentage punten het meestal niet loont om eea steeds heen en weer te verplaatsen, hoewel de partijen over het algemeen geen fees (let op BlockFi heeft wel fees. Opnemen van USDC is met een fee van 0,25USDC) hebben zitten er vaak wel netwerkkosten aan verbonden.

De meeste voordelen hebt als je dus als je de eigen token gebruikt, je krijgt namelijk de hogere rente als je $CEL, $NEXO of $CLT gebruikt. Belangrijk is dat dit geldt in een bepaalde verhouding. Je hebt een x-aantal percent nodig van de token versus je andere inleg. Dan pas krijg je je bonus. Bij Nexo.io is dit 10% van de inleg, Celsius en CoinLoan gebruiken staffels waar je in een laag steeds een stapje meer rente ontvang. En die lagen moet je in de gaten houden als je bijstort, en bijvoorbeeld je $CEL of $Nexo niet snel genoeg aangroeit ben je je voordeel kwijt. Of gewoon lekker ruim zitten in de eigen tokens voor de bonus rente.

Bij BlockFi kan je middels Flex je rente laten uitkeren in bepaalde crypto’s. Heb je bijvoorbeeld zowel $BTC als $ETH, kan je met flex er voorkiezen dit alleen in $BTC of $USDC uit te keren. Bij Celsius is het in $CEL of in kind (in kind – in de munt waar de rente voor verdiend wordt). Let wel de bonus rente ontvang je wanneer je in $CEL dit doet. Bij Nexo en CoinLoan vindt de uitbetaling plaats in kind.

 

Celsius.Network

Nexo.io

BlockFi

CoinLoan

BTC

4,03%

6,20% *

4%

5% **

6,00%

4,40%

6,4% ***

ETH

3,82%

6,20% *

4%

5% **

4,50%

3%

5% ***

USDC

8,69%

11,90% *

8%

10% **

8,60%

8,30%

10,3% ***

(c)EUR(s)

N/A

8%

10% **

N/A

8,30%

10,3% ***

Stand per begin juli 2020 (07-2020)

* Met CEL Token

** Met Nexo Token (10%)

*** met CoinLoan Token CLT In staffels tot 2% extra. 5000 is 2% extra.

**** de genoemde percentages zijn buiten beschouwing van promoties die in sommige gevallen nog meer rente geven.

 

Bij USDC is het deze of andere beschikbare gelijkwaardige USD stable coin.

Het genoemde bij Celsius.Network is de rente die je bij Celsius krijgt, API gebruikers zoals Bitwala, DigiFox en Amon.toch (onder andere) zullen een andere rente aan hun gebruikers doorrekenen.

Deze categorie inleg verdeel ik over de soort crypto en stablecoins, en twee partijen die de hoogste rente bieden. Voor de crypto’s $BTC en $ETH breng ik deze onder bijj Celsius.Network en BlockFi, en voor de euro’s spaarpotten Nexo.io en CoinLoan. Dit is gezamenlijk momenteel rond de 10% van mijn vermogen, en is zo’n 50-50 verdeeld fiat (aka stablecoin) – crypto. Dit aantal gaat veranderen want ik ben voornemens om meer fiat potten hier onder te brengen. En misschien ook nog eens wat crypto 😉

Renteinzicht

 

Notitie: er zijn ook lening gedeelte, alleen die gebruik ik niet.

Notitie: er zijn nog andere aanbieders, de wereld verandert snel en zo ook de rente percentages. Naast de 4 hier genoemd zijn er bijvoorbeeld ook nog YouHodler, crypto.com cred.io (credearn in Uphold) of via Exchanges als Binance. Let bij de Exchanges wel op de fees. Voor nu zijn het de vier hier genoemd. Dit kan zo weer veranderen 😉

 

Rente moment

 

Het verschilt in uitbetaling van de rente. De ene partij doet dit dagelijks uitbetalen, en een ander berekent het alleen dagelijks en betaald maandelijks uit.

BlockFi per maand, de 8-10% per jaar wordt omgerekend per maand uitbetaald (dagelijks verzameld en inzichtelijk wat er wordt uitbetaald)

Celsius.Network per week, de 8-11,9% per jaar wordt omgerekend per week uitbetaald.

CoinLoan per maand, de 8-10% per jaar wordt omgerekend per maand uitbetaald (dagelijks verzameld en inzichtelijk wat er wordt uitbetaald).

Nexo.io per dag, de 8-10% per jaar wordt omgerekend per dag uitbetaald. Dividend voor de Nexo token wordt later bekend gemaakt, de ex-dividend datum voor de Nexo token is 5 augustus 2020.

Allen doen rente-op-rente.

Het voordeel van dagelijkse compounding en wekelijkse compounding is een miniem 0.0021% verschil in het voordeel van dagelijks. Dat maakt voor de bedragen die ik gebruik niet heel veel uit.

 

Kosten

 

Bij Celsius, Nexo.io en CoinLoan zijn er geen directe kosten dan wel fees. Wel indirecte fees als je gebruik maakt van externe diensten zoals het aanschaffen van crypto en tokens. BlockFi is de enige die zelf fees (en limieten) hanteert. Fees zijn op zich geen bijzonderheid, je krijgt er vaak wat voor terug. Daarnaast is BlockFi hier ook duidelijk in, dat is maar goed want ik heb er een hekel aan als dienstverleners niet duidelijk zijn in hun fees (ergens ver verstopt bijvoorbeeld). Fees drukken je rendement iets in vergelijking zonder de fees. Let hier dus op bij je afweging.

Verder dien je rekening te houden met netwerk fees als je bijvoorbeeld je crypto’s stuurt naar een van de leveranciers. Die zijn ten alle tijden actief, hoewel het afhangt van de soort crypto die verstuurd wordt (niet alle hebben de netwerk-fees).

 

Vergelijken

 

 

Kan je direct storten of kopen?

 

Het makkelijkste is om niet te veel handelingen te hoeven doen. Dan is de adoptie bij een groter aantal gebruikers mogelijk. Het simpelste is om via een overboeking geld in te brengen wat direct ingelegd gaat worden en voor je werkt. Niet bij alle partijen is dit mogelijk, en bij de partijen waar dit mogelijk is moet je je inleg soms nog naar een rente account/wallet brengen. Euro’s inbrengen bij Nexo werkt hier het makkelijkst, het gestorte bedrag gaat gelijk voor je werken. Bij CoinLoan moet je de gestorte euro’s na de ontvangst inleggen in het interest account. Niet heel spannend, maar toch.

Een SEPA overboeking is zonder fees bij Nexo en CoinLoan. Let wel op de minimum 1000 storten van euro bij Nexo (dat schijnt een keer aangepast te worden, alleen soon bij Nexo is nogal voor interpretatie onderhevig). CoinLoan heeft niet zo’n hoge inleg maximum dat kan al met kleine aantallen, bij de opname is het hier weer minimaal 10 euro. Het enige wat je voor de doorlooptijd in de gaten moet houden is de onderbrekingen in betalingsverkeer, bijvoorbeeld bij feestdagen. Dat geldt ook aan de ontvangende kant (CoinLoan is via een Baltische bank, die hebben hun eigen feestdagen). Op normale werkdagen en dit overdag gedaan is het binnen 1 werkdag verwerkt. ’S Ochtends kan betekenen dat het dezelfde werkdag nog binnen is.

Of je kan niet direct in euro’s storten. Je kan wel USDC storten en dan binnen het platform wisselen (bijvoorbeeld BlockFi).

Bij Celsius is SEPA geintroduceerd. Wel beginnend met fees van 1% bij Celsius bij introductie, door kosten bij de externe leverancier. Verder is er wederom een KyC/AML om door te lopen, dat hadden we toch al bij Celsius zelf gedaan. Dit worden geen fees en geen duo KyC/AML, alleen er is gekozen voor het eerst beschikbaar maken en daarna bijvoorbeeld fee-less omdat er nog meer aanpassingen moeten worden gedaan aan de kant van Celsius. Het aanschaffen via SEPA gaat via Gem. Net iets meer handelingen dan het direct overmaken (of via crypto eigenlijk), echter een stap in de goede richting.

 

CD393563-5CA0-4D68-A4D9-027065FC42EC_1_201_a

 

Bij BlockFi heb ik het bank overmaken niet uitgeprobeerd, die bieden een wire transfer, maar aangezien ik BlockFi alleen gebruik voor crypto doe ik dat met opslaan en opnemen via de crypto netwerken.

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden via externe leveranciers aan te schaffen of te wisselen, bijvoorbeeld Changelly bij Nexo. Als een partij een aanschaf mogelijkheid of exchange mogelijkheid extern aanbiedt moet je goed op de fees (of de spread) letten. Vaak zijn die best fors. En hogere kosten is minder rendement.

Wat ik dan meestal doe is geduld hebben bij de SEPA betaling (over het algemeen binnen 1 werkdag), of deze via Revolut versturen (die werkt standaard met instant payments). Anders crypto aanschaffen bij Bitvavo (met de bonus referal de eerste 10 dagen ter waarde van 1000 euro’s fees gratis. In juli trouwens helemaal geen fees via de app), en deze dan versturen.

Let op de storting en opname fees bij je coins (dit is het netwerk en niet specifiek de Exchange). Het helpt om een grote bulk te doen, en een coin te nemen die het goedkoops is om te verzenden. Bijvoorbeeld naar een wallet en dan bijvoorbeeld via Uniswap omwisselen. Maar ook daar blijven fees actief. Dit soort handelingen zijn ook te veel voor de grote massa, die houden dan op bij stap 4. Hiervoor dient het platform de intelligentie te bevatten. Het gaat de goede kant op op sommmige platformen, nog niet iedereen is zover.

De keuze van de crypto blijft hier ook belangrijk, aangezien binnen de applicatie swaps (direct omwisselen in een andere coin) niet voor alle crypto mogelijk is. Verander je van mening dan is het verdubbelen van de fees bij herziening van je keuze (opnemen, omwisselen, storten).

 

Conclusie

 

Voor algemene adoptie en gebruik moeten de platformen simpel in gebruik zijn. Niet te veel handelingen en direct veilig. Voor algemeen gebruik in euro’s heeft Nexo het makkelijkste platform, gevolgd door CoinLoan. Deze werken snel met inleggen en met uithalen van je euro’s. Celsius is qua overboekingen nog niet al te handig met te veel handelingen. Voor de iets gevorderde gebruiker die met crypto’s werkt en zelf weet hoe die stablecoins moet aanschaffen zijn Celsius en BlockFi de platformen met de hoogste rente inkomsten. Hoewel het tegenwoordig steeds makkelijker wordt om in te stappen met crypto’s. Dat maakt het gebruik en bredere adoptie van crypto’s beter, en dat is de eerste bedoeling: toepassen.

Bij de genoemde aanbieders wordt met een eigen token het voordeel op je euro’s alleen groter. Het aanschaffen van deze tokens is wel wat meer gevorderd dat het simpel inleggen, de 1 tot 2% rente winst die te behalen is is de moeite waard.

Voor het verhaal, de openheid en de toekomst heb ik goede vertrouwen in Celsius, direct gevolgd door Nexo door het gebruik gemak en de features. Investeren in de tokens van deze spelers zal in de toekomst je nog meer investeringsrendement geven.

Het is van belang nooit al je investeringen op een speler te zetten. Diversificatie over meerdere investeringscategorie, en daarbinnen verdere diversificatie. Dat heb ik nu ook voor de categorie van rente op je crypto’s gedaan door gebruik te maken van zowel Celsius.Network, als Nexo.io, als CoinLoan en BlockFi.

Misschien mis je wat spelers in bovenstaande verhaal, diversificatie is goed alleen ik vind 4 al meer dan genoeg (eigenlijk was ik ook wel tevreden met 3 😉 ). Er zijn zeker nog alternatieven. Kijk goed in hoeverre deze wellicht wel bij je passen. Ik heb in het verleden bij Crypto.com wat uitgeprobeerd. Het is het niet helemaal geworden bij crypto.com dat ik ermee gestopt ben. Nu zijn er zeker voordelen te behalen met de card cashbacks en kortingen op Netflix bijvoorbeeld. Vooral de partij, en het verplicht en langdurig staken van een best groot aantal voor je de voordelen kan behalen, ben ik niet helemaal tevreden over. Nogmaals dat is mijn mening, je kan er zeker je voordelen behalen met de casbbacks en kortingen.

 

Gebruik jij ook stablecoins of crypto voor het vangen van rente inkomsten?

 

Investeren en Risico

Investeren brengt risico met zich mee. Het is belangrijk om te begrijpen dat investeringen ook (veel) minder waard kunnen worden, en je verliezen kunt hebben.  Investeer daarom alleen met wat je echt kunt missen, en niet nodig hebt als er onverwachtst wat gebeurd. Alle informatie in deze blog post betreft mijn eigen ervaringen, en geen professionele beleggingsadvies.

2 gedachten over “Rente ontvangen bij crypto banken. De ervaringen bij Nexo, CoinLoan en BlockFi naast Celsius”

 1. Bedankt voor je uitgebreide verhaal!
  Je hebt me indertijd ook op celsius, nexo en blockfi gewezen. Daarvoor nog steeds dank!

  Coinloan komt er bij verschillende reviews niet zo best af als de andere 3. En sommigen vinden youhodler beslist beter.
  Wat denk jij?

  En nu ook nog een adviesvraag waarmee ik al een tijdje zit.
  – Heb aardig gescoord met het NEXO-token (x6), maar helaas nagelaten om ook het celsius-token aan te schaffen toen het nog op 0.60-1.20 stond. Nu staat het op ca. 5$. Is dat nog wel interessant om in te stappen denk je. Bij het Nexo-token lijkt me nog steeds rek te zitten . ????????

  Groetjes en hoop spoedig van je te horen.

  Hopelijk ontvang ik nog antwoord.

  1. Dank je wel. Binnenkort maar weer een update hiervoor maken. Celsius, Nexo en Blockfi (e.d.) brengen mij nog maandelijkse flinke rente inkomsten.

   Er zit veel FUD in de crypto wereld, Nexo en Celsius komen er ook niet altijd goed vanaf. Do your own research voor je portfolio en investeringen keuzes. En de wereld beweegt ook verder, dus is aan veranderingen onderhevig 😉 Coinloan is in mn portfolio, met zn beperkte verhandelbare CLT en frequentie van rente, wat afgegleden. Geen problemen gehad met storten, rente en uitbetalingen, dus wat dat betreft geen issue. Het is de mindere van de genoemde in deze post.
   Youhodler is wmb een goed alternatief, alleen heb ik zelf momenteel niets noemenswaardig. Of andere spelers en methoden. De defi wereld is divers geworden.
   Nog steeds relatief jong met groei stuipen en risico’s dus let op.

   Cel heeft nog genoeg potentie met aankomende functionaliteiten roadmap (celswap, web, kaart enz) voor groei, daarnaast zijn er steeds minder tokens in omloop (en ook een vast aantal). Cel handelt een tijdje sideways met 5-nogwattes. De verwachting zijn voor een beweging naar boven. Dus nog steeds een mogelijk instapmoment voor een groei. Voor nu blijft die even hangen rond dit prijs niveau (kleine bewegingen down en up).
   De negatieve zijn renteverlaging en onderbezetting door populariteit (is inmiddels weer beter) en zullen wat neerwaarts kunnen meespelen.
   Nexo zit ook nog genoeg groeipotentie in. Misschien dat die beloofde kaart daar nog eens komt 😉
   Beiden heb ik ook mn winstmomenten gepakt waar CEL toch wel de winnaar is geweeest.
   Voor beide tokens heb ik nog (langzaam aangroeiende) posities met een groei doel op langere termijn. Met natuurlijk winst momenten pakken.

   Ps dit is op persoonlijke mening en ik ben geen professionele trader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.