Maandoverzicht – Juni 2020


De juni maand brengt het volledig thuiswerken op 3,5 maand. Volgende maand wil de opdrachtgever graag weer een paar dagen (bijvoorbeeld 1 keer per week) personen in het echt zien. Voor mijn werkzaamheden is dit niet nodig (voor mij persoonlijk ook niet trouwens), ik kan perfect alles uitvoeren vanuit huis. Dit is trouwens voor deze opdracht mede mogelijk gemaakt door de Corona. Hiervoor kon dit bij deze opdrachtgever niet, toch een succesje bij zo iets negatief.

De bijzonderheden bij de financien deze maand zijn het beginnen van mijn aflosplan met de eerste extra aflossing op de hypotheek. Bij de verstrekker (Robuust) gaat dit zeer gemakkelijk. De offertes van de zonnepanelen liggen er voor bijna alle leveranciers, dat verwacht ik komende week af te ronden. Eens kijken wanneer ze op het dak kunnen komen te liggen. Dan is het wel weer even klaar met de uitgaven.

Mijn cash reserve (euro’s en stablecoins) kan weer een kleine opleving gebruiken. Dit gedeelte loopt achter op de geplande hoeveelheid. Dat kunnen we wel gebruiken als de financiele malaise van start gaat. Dus dat wordt nog even bijstorten en als de potten weer op niveau zijn kan dit allemaal bij het aflossen. Dat zal naw niet deze maand al zijn.

Zullen we dan maar gelijk verder kijken naar de juni getallen?

 

 

upanddown


Nog even kort: in het maandoverzicht wordt een financieel overzicht bijgehouden, dus verschil van mijn nettowaarde ten opzichte van de vorige stand, mijn RateToGoal (Rtg, mijn eigen savings rate) en de verdeling in de potjes. Eventueel met uitbetalingen van dividend, P2P rente rendement, maar vooralsnog worden die direct weer geïnvesteerd dus die vallen concreet onder het verschil van netto waarde. Verder een passief inkomsten overzicht voor de dividend en rente rendement.

Maandoverzicht juni 2020

 

In vogelvlucht

Het financiële gedeelte van de maand juni:

Verschil Netto Waarde € 2446,-
RateToGoal 68%
  
Gespaard € 1328
Investeringen € 733
Extra Afgelost € 600

(Extra)Investeringen gedaan bij:

 • deGiro
 • Celsius.Network plus andere partijen in deze categorie (wordt vervolgd). Niet alleen de rente is zeer aantrekkelijk, bijvoorbeeld de $CEL nemen ook een flink vlucht. 1+1 blijft een success.
 • Mintos. Automatische inleg inmiddels weer een maand gestart. Auto Invest volgens de strategien gestart in eind april. 

 

Aanpassingen:

 • Crowdestor. Automatische inleg vanaf bankrekening nog op pauze. Er worden weer wat projectbetalingen uitgevoerd, nog even wat voorzichtigheid

 

Nieuw deze maand

 • Mijn eerste extra aflossing van de hypotheek. Dit betekent een begin van de sneeuwbal van 2,09. Rennen begint met een stap zetten.

Beermoney ontvangen:

 • Diverse Afilliates. Er zijn nog steedsveel spelers die de bonussen of percentages hebben aangepast, maar alle beetjes helpen. Deze inkomsten komen volledig ten goede van de hosting kosten. Dus het hoeft ook weer niet super veel te zijn.
 • Honeyminer
 • Brave Browser. Ik gebruik deze als mijn primaire browser op mijn Mac en iPhone. Gemiddeld zo’n 6 $BAT die ik kan bijschrijven.
 • Faucets, bijvoorbeeld Horizon Zen.
 • $BAT en $DAI bij Publish0x. Lees en tip artikelen.
 • Kendu is gestopt, maar heeft wel de bonus en vriendenbonus uitgebracht. En de inleg gecompenseerd. Dus alles hier terug.

  Een goede manier om online extra te verdienen is te sparen via Euroclix, en daarin de Panelclix als groot aandeel.

Even in de rust stand:

 • Reinvest24. Er is een gedeelte uitbetaald van het project waar ik een jaar ben ingeschreven geweest. Dit is weer in een nieuwe project geinvesteerd. Ik kijk deze nog steeds aan.

 

Afscheid genomen van:

 • Grupeer. Deze gaat hem niet meer worden. Afgeschreven. We kijken wat we hier terug kunnen krijgen.

 

De nettowaarde is alle rekeningen, spaarpotten, belegging portefeuilles, P2P lending portefeuilles (Mintos en Crowdestor) en Crypto portfolio (via Bitvavo) en Celsius.Network/Crypto opgeteld. 

 

Een stand van het portfolio is in te zien op de portfolio pagina. Ik ga de portfolio pagina meer mijn dashboard pagina maken. Houd de pagina in de gaten voor een update.

 

Dividend en P2P rente inkomsten

Ik beleg voor het grootste gedeelte in ETF’s, minimaal is obligaties en het overige wordt in een aandelen gedeelte gestopt wat ik aan het opbouwen ben voor maandelijkse dividend spreiding. Goed te zien dat het overzicht lijkt op een stabiele maandelijkse dividend. Eventuele dividendbelasting en servicekosten waar van toepassing verwerkt met de getallen.

P2P rente inkomsten betreffen de maandelijkse rentebetalingen vanuit Mintos, Crowdestor (die doen weer mee!) en een langzaam leeglopende Lender&Spender (kosten en geen 2FA/MFA). 

 

MaandDividendP2P RenteCrypto RenteRente SpaarBeerMoneyTotaalYoY Dividend
        
Januari €                    20,09 €              29,19 €                    2,02 €            1,67 €               166,10 €        219,07123%
Februari €                    19,29 €              30,87 €                    1,03 €                –   €                 54,43 €        105,62161%
Maart €                    20,45 €              31,37 €                    2,64 €            1,20 €               116,43 €        172,09181%
April €                    20,72 €              30,73 €                    2,73 €                –   €                 41,86 €          96,0438%
Mei €                    27,25 €              21,88 €                    2,47 €                –   €                 15,87 €          67,47117%
Juni €                    35,91 €              30,74 €                    7,47 €                –   €               127,08 €        201,201%

 

De crypto rente neemt een knappe vogelvlucht, de $CEL’s zijn flink gegroeid. Er is nog steeds veel groei potentie, dus als de gelegenheid hebt om te investeren in $CEL zou ik dat zeker doen. Naast de rente inkomsten natuurlijk. Mijn investeringen in deze categorie groeien ook, diversificatie. Daar komt trouwens nog een blog post over (en ja daar doe ik altijd even over).

 

Wil je jezelf ook unbanken en rente ontvangen via Celsius.Network. Voer de code 169899e5cf in bij aanmelden, stort ter waarde van 200 usd en ontvang 20 usd in BTC. Voor de bonus dien je de crypto 30 dagen vast te houden. Dat is een peuleschil als je per week rente ontvang op je crypto.

 

De P2P rente inkomsten zitten na de dip van mei weer op het gemiddelde. Dividend inkomsten met de kwartaal uitbetalingen van de ETF’s zitten weer netjes boven de 30 euro. Dat is in vergelijking met vorige jaar (nou ja een kleine 1% YoY groei). Volgende maand de reguliere dividend weer boven de 20-tallen?
Beermoney is weer aardig na een uitbetaling van de gestopte Kendu beleggings app. Dat is een start bonus, vrienden bonussen en de inleg terug. Goed resultaat. Verder de kleinere inkomsten stroom hier. Geen probleem en tevreden met alle beetjes inkomsten. 

 

Veilig browsen van het web met de Brave Browser, en daarmee BAT verdienen. Optioneel uitdelen aan goede content. En daarbij alleen Ads zien of trackers gebruiken die je toestaat. Als je download met deze link, en de browser 30 dagen gebruikt krijg je seconden van je leven terug en sponsor je mijn blog ook eens. Hoe meer je dit gebruikt hoe meer je verdient, momenteel per maand zo’n 5-8 BAT. Dit groeit en groeit.

 

Passive

 

Energie

Ik vind bewust met energie omgaan belangrijk. Het milieu niet te veel belasten en verder is er een klein financieel aspect. Het overzicht in dit geval met andere maanden als vergelijking:

 

JaarMaandElektraGasMaandOverM3
2019/2020Verbruik  TermijnVerbruikVerbruik
Juni 20 Oxxio €                 23,99 €            8,24 €          15,75 €          75,00 €            51,014
Juni 20 Green €                 14,00 €          12,00 €            2,00 €          71,00 €            57,003
Augustus €                 50,32 €          25,22 €          25,10 €          80,00 €            29,686
September €                 49,00 €          24,00 €          25,00 €          80,00 €            31,007
Oktober €                 63,28 €          26,00 €          37,28 €          80,00 €            16,7223
November €               110,18 €          25,08 €          85,10 €          80,00-€           30,1890
December €               119,11 €          13,57 €        105,54 €          80,00-€           39,11105
Jan €               119,81 €          12,61 €        107,20 €          80,00-€           39,81107
Feb €                 95,10 €          10,48 €          84,62 €          75,00-€           20,1080
Maart €               109,26 €          15,16 €          94,10 €          75,00-€           34,2692
April €                 67,31 €          17,27 €          50,04 €          75,00 €              7,6936
Mei €                 50,15 €          15,68 €          34,47 €          75,00 €            24,8516
Totaal €               871,51  €        926,00 €            54,49569

 


Mijn energie jaar loopt van juni tot juni. Ik ben overgestapt naar Greenchoice in juni. Vandaar dat juni in de bovenstaande tabel twee keer staat. Wederom met een mooie bonus volgend jaar. De afrekening cq jaarrekening inclusief de aanmeldbonus van de vorige leverancier worden uitgekeerd in juli. Dat is toch weer zo’n 200 euro die terugkomen.

Ik heb verder direct na de overdracht van het huis diverse offertes opgevraagd voor het plaatsen van zonnepanelen. Het is wel wat drukker daar met de aanvragen, ik ben blijkbaar niet de enige 😉 Er zijn zelfs partijen die nog niets hebben laten horen. Voor nu wacht ik op een offerte (is bekend dat die wat langer er over deed). Dan ga ik een keuze maken.

Het gasgebruik laat gelukkig wel zien dat de verwarming steeds niet meer heeft aangestaan. Lekker laag gasverbruik met het douchen en koken.

Mijn hoofdverwarming is vloerverwarming. Die is al geruime tijd niet meer aangeweest. Verder kook ik (deels) op gas en komt het warmwater ook via gas uit de kraan.

 

enrgiegebruik

 

Mijn idee over deze maand

Inkomsten

De vaste inkomsten deze maand zijn eigenlijk heel saai en volgens het boekje gegaan. Niet veel anders dan normaal. Volgende maand komt hier de HRA bij, deze valt dan hoger uit. De HRA gaat met de sneeuwbal direct in de extra aflos.

 

Uitgaven

De uitgaven liggen deze maand nog erg laag. Het eerste reguliere hypotheek bedrag ligt in juli. Deze maand is op de boodschappen (25,- te veel) en uitgaven voor het motorrijden (58,- te veel) na alles binnen de gestelde budgetten gebleven. Nu scheelt nog steeds dat ik thuiswerk en dus geen ongemerkte lunch en koffie kosten heb. In juli gaan er langzaam wat dagen bijkomen (1 dag per week) van fysieke aanwezigheid op kantoor. Eens kijken wat dat gaat zijn. Ik ben zelf erg efficiënt op de thuiswerk plek, en die kantoordag gaat gevuld worden met meeting op meeting op meeting. Maar ja je moet toch wat rekening houden met de personen die niet zo efficiënt thuis werken (of in het geheel ;p )

 

Hypotheek

 

600 euro extra aflossing is circa 2,09 euro minder per maand. Dit is het eerste bedrag voor de sneeuwbal. Alle beetjes helpen en de 2,09 gaat bovenop het aflosbedrag van de volgende extra aflos. Het component HRA en aanschafkosten 278,- plus de aflos-sneeuwbal van 2,09 geeft een vast extra aflosbedrag van 280,09. Daar komen volgende maand nog eventuele plussen bij, en dan zien we weer rond de salarisronde wat er extra afgelost gaat worden.

Bij de hypotheek verstrekker is een extra aflossing makkelijk in te voeren. Inloggen op de website, aangeven op welk lening deel, bedrag, controleren en via iDeal direct betalen. Verwerking van ongeveer 2 tot 3 werkdagen, en dan is alles bijgewerkt.

De 600 euro is iets hoger dan het maandelijks start bedrag die ik voor ogen had, maar er zijn wat extra inkomsten die mooi gelijk aan het werk gezet konden worden.

Volgend maand een normale extra aflossing, of misschien ook niet 😉

 

Algemeen

Na de negatieve RtG van vorige maand, is deze maand weer een hele goede. Zal het jaargemiddelde weer boven de 40% uitkomen? De nettowaarde groeit weer na de dip van het inleggen eigen geld. De geplunderde cash potten worden weer gevuld. De eerste investering van zonnepanelen ligt op de horizon. Het afronden van offerte, of eigenlijk de keuze maken, en dan kunnen deze nog dit jaar worden gelegd en afgerond. Dan is het wel even genoeg voor de uitgaven.

 

Wat zal juli allemaal brengen?

 

Tot de volgende maand!

 

Hoe was jouw juni maand?

 

 

 

Investeren en Risico

Investeren brengt risico met zich mee. Het is belangrijk om te begrijpen dat investeringen ook (veel) minder waard kunnen worden, en je verliezen kunt hebben.  Investeer daarom alleen met wat je echt kunt missen, en niet nodig hebt als er onverwachtst wat gebeurd. Alle informatie in deze blog post betreft mijn eigen ervaringen, en geen professionele beleggingsadvies.

 

1 gedachte over “Maandoverzicht – Juni 2020”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *