Mijn ietsje langere ervaring met rente op je crypto via Celsius.Network, een eerste stap in UnbackingYourself

 

Ik heb al eerder geschreven over Celsius.Network in mijn eerdere ervaringspost voor het verzamelen van rente over crypto. Ik ben zeer tevreden over het gebruik, model, de organisatie en de opbrengsten, dat ik er een nieuwe ervaringspost aan wijd. Alleen voor Celsius.Network in dit geval. Rente ontvangen op je normale bankrekening is er al jaren niet bij, de P2P wereld is uitgebreid (wellicht te uitgebreid), risico’s kunnen daar te hoog zijn en je crypto’s staan maar te HODL tot het moment dat je er iets mee van plan bent.

Net als spaargeld in de bekend valuta’s, hebben steeds meer mensen een of meerdere digitale valuta’s, de crypto currencies. Bij deze manier zijn er wederom actieve en minder actieve methoden om hier iets mee te doen. Actief verhandelen (speculatie is voor velen de eerste reden van het hebben van crypto’s), uitgeven is er een van, en velen zullen HODL-ers zijn (met of zonder de speculatie hoop) die regelmatig hun portfolio wilde sprongen zien maken. Voor een regelmatige cashflow zijn er steeds meer platformen die de HODL-ers een bepaalde percentage aan rente aanbieden zodat de platformen hier weer iets anders mee kunnen doen, zoals het uitlenen in crypto leningen. Een beetje bank spelen zoals bij P2P leningen, en dan met je crypto’s. Net als bij de oudere valuta’s is de voorwaarden dat je ze bij deze platformen parkeert. Door bijvoorbeeld je tokens op te slaan in de wallets die bij deze platformen horen. Indien je dat doet vang je rente, per maand, week of andere termijn. Wat beter om over die crypto’s dan rente te ontvangen als deze toch niets staan te doen? Dat kan al enige tijd bij, en hoe vindt je hier in deze blogpost.

Ik ben zo langzamerhand al toch wel weer een tijdje bezig met Celsius.Network, doe maandelijks mijn DCA inleg. Aan het begin wat voorzichtig dat wel, kleine stapjes in aftasten. Inmiddels staat een grotere gedeelte (niet het grootste, of beter nog niet) van mijn crypto portfolio daar rente te verzamelen. Naast het DCA’en, verzamel ik her en der wat kruimels crypto’s en leg die dan ook in. Krijg verder netjes elke week rente betaald in $CEL, en kan opnemen wanneer ik wil zonder fees. Dat klinkt toch goed, dat wil toch iedereen met crypto’s. Mocht het zo zijn dat je nog niet gebruik maakt van Celsius.Network, dan is hier een wat uitgebreidere ervaringspost.

 

Celsius-Front

 

Wat is Celsius.Network?

Celsius.Network bestaat sinds 2017 met de missies om middels blockchain technologie een nieuwe vorm van bank en financiele vrijheid aan te bieden. Er zijn al lang genoeg banken en andere financiële instituties die zich kenmerken in hebzucht en hoog risico manieren om aan hun eigen gewin te komen. Het doel van Celsius.Network is om als voorloper/katalysator te fungeren voor financiële ontwrichting op een wereldwijde schaal, door diensten aan te bieden voor iedereen middels cryptocurrencies en daarbij deze gebruikers laten meedelen in de winsten.

Celsius.Network is mede opgericht door Alex Mashinsky. Alex is het bekendst als uitvinder van VOIP, en heeft daarnaast veel meer andere goede ideeën en strategieën voor een Internet versie nn en verder ontwikkelingen. Imho is Alex erg belangrijk voor het succes van Celsius.Network tot op heden, en als CEO voor de toekomstige stappen. Hij heeft een goed en enthousiast team om zich heen wat alleen een nog grotere succesfactor zal zijn. Verder is duidelijk te merken dat de community erg belangrijk is voor Celsius.Network, in alle opzichten.

Ik ben zeer benieuwd naar de verdere ontwikkelingen van Celsius.Network, en ik denk dat deze partij een flink disrupter is in de financiële wereld.

 

Rente op crypto en CEL ratio

 

Het model van rente op crypto is om je crypto’s op te slaan in de wallets bij Celsius. Deze worden dan uitgeleend worden aan instituten, exchanges enzoverder tegen een groter onderpand wat rente over wordt betaald. Deze rente worden voor 80% uitbetaald, waardoor er rente inkomsten zijn voor ons gebruikers. De rente kan je uitbetalen in de inleg munt of in de eigen $CEL. Hoe meer $CEL in verhouding met andere, hoe hoger je voordeel. Cel is verhandelbaar en de verwachting is dan deze in waarde zullen stijgen door goede features of wanneer er geen meer nieuw bijkomen. Je kan verder de crypto’s zelf ook gebruiken als onderpand in een lening. Alleen dit gedeelte gebruik ik niet.

 

 

De rente uitbetalingen van Celsius.Network zijn stipt. Je kan elke week op maandag na de lunch (in ieder geval in de NL tijdzone) je nieuwe uitbetalingen zien. Er is mogelijk een paar uur aan variatie. Die tellen dan mooi weer mee in de volgende week.

 

Aanmelden bij Celsius

 

Als je een referentie code gebruik van iemand is de aanmelding het moment om deze in te vullen. Vul je dat niet in, of gebruik je geen link (zonder een adblocker), kan je de referentie code niet meer gebruiken. Het is dan nog wel mogelijk om de promocode in te voeren voor storten. Alleen je mist dan een van de mogelijke bonussen.


Wil je jezelf ook unbanken en rente ontvangen via Celsius.Network, inschrijven bij: 
Celsius.Network. Gebruik de code 169899e5cf bij aanmelden, stort ter waarde van 200 usd en ontvang 10 usd in BTC. Gebruik voor het storten Promocode SPRING voor nog eens 10 USD in BTC. Voor de bonus dien je de crypto 30 dagen vast te houden. Dat is een peuleschil als je per week rente ontvang op je crypto.

 

KYC verplicht en wordt bij aanmelden gestart. Je naam, adres, land en een foto van je id zijn onderdeel van dit proces.

Binnen een paar uren ben je al verifieert.

Notitie: nogmaals, gebruik hier unieke login in vergelijking met andere spelers of zelfs je e-mail. Als je een wachtwoord manager gebruik, zorg dat deze beveiligd is met bijvoorbeeld MFA/2FA. Zet in Celsius app direct je 2FA/MFA aan, whitelist alleen je eigen adressen en zet HODL mode aan.

 

Interface

 

Alleen via de App. Simpele app om de status te bekijken. Je moet elke keer opnieuw inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, en de MFA/2FA token. Je wordt regelmatig automatisch uitgelogd als je een tijd niet bent ingelogd.

 

8EE2325A-1DF6-4D99-92D4-28B549D99E41_1_201_a

En dus een dark mode 😉

 

Er bestaat geen web interface, dit is een app alleen omgeving. Dat kan vervelend zijn voor sommige, het is echter wat het is.

 

Notitie: er is ook een lening gedeelte (een bank heeft een leningaanbod nodig), alleen die gebruik ik niet. Hoewel het momenteel met 1% lening actie (tot 15 juni 2020, en daarna weer verlengt) wel makkelijk aan te verdienen lijkt als je er 8/9 % winst over kan krijgen. Je verdient trouwens niets over je onderpand, die inkomsten verlies je (LTV 25%, is toch 4000 onderpand voor een 1000 lening. Bij die onderpand is je rente inkomst weg). Het gaat hier puur om rente van de lening weg te strepen tegen rente inkomsten van bijvoorbeeld je lening in stablecoins (die dan als het goed is niet zo fluctueren in het jaar). Het staat mij in mijn discussies met mijzelf momenteel meer tegen om te lenen voor het weer ontvangen van rente, zeker als de onderpand dit niet meer doet.

 

Rente moment

 

Celsius.Network berekend per week op vrijdag de rente, en deze wordt uitbetaald op maandag. De uitgekeerde rente wordt omgerekend naar de week stand. Haal je 10% rente op een coin, dan is dat de jaar rente. Die moet je dan nog omrekenen naar de weekrente. Als je in $CEL laat uitbetalen, wordt dit ook nog eens vanaf de stand omgerekend.

Je verzamelt rente-op-rente. Je uitgekeerde rente telt direct mee in de volgende ronde.

De hoogste rente krijg je bij stablecoins in Celsius.Network als je deze laat uitkeren in $CEL in plaats van de zelfde coin, en dus in $CEL in het hoogste niveau verdien je met USDC momenteel zo’n 11%. Daarnaast voor $BTC en $ETH met $CEL in de twee hoogste lagen (platinum en gold) meer dan de concurrentie.

 

C134991A-9612-4E1A-B9CD-E50A46780686_1_201_a

 

Opbrengst

 

Voor een speler in mijn portfolio neem ik altijd de tijd in het onderzoeken. Ik bekijk de achtergrond, de werking, het storten en het uitbetalen. Sinds mijn eerste investering zit ik inmiddels op een rente inkomst van 400 $CEL, dat is omgerekend met de huidige stand 96 USD. Dat is een nette stand voor iets wat nog geen jaar onderweg is in mijn portfolio.

Ik heb daarbij op verschillende momenten verschillende niveau’s gehad, ik heb wat geëxperimenteerd met verschillende crypto’s inbrengen en weer wat inleg er uit gehaald op momenten. Sinds de laatste maanden ben ik met een standaard inleg onderweg.

 

Voordeel

 

Geen kostbare en verplichte langdurige staking voor je je “voordeel” krijgt. Hoewel er bij moet worden gezegd dat bij Celsius je de meeste voordelen hebt als je $CEL gebruikt en vasthoud, je krijgt namelijk de hogere rente als je $CEL gebruikt in drie extra lagen. En die lagen moet je in de gaten houden als je bijstort, en je $CEL niet snel genoeg aangroeit. $Cel is op dit moment niet heel prijzig, daar gaat wel wat aan veranderen. Dus daar kan je dan ook weer bij profiteren. De combinatie met $CEL brengt de inkomsten bij Celsius.Network hoger dan bijvoorbeeld BlockFi, maar dat is alleen in de hoogste twee lagen (de platinum).

Je kan direct via USD de crypto’s kopen. Dit is de enige plek dat er fees bestaan bij Celsius, en dat is eigenlijk meer door de betalingspartner. Er zijn verder geen fees bij Celsius. Ik herhaal geen fees. Er komt een mogelijkheid aan dat binnen de app via Celsius het mogelijk wordt om coins aan te schaffen via overboeking.

De fees bij creditcard aanschaf is wel wat hoger dan bij bijvoorbeeld Bitvavo, maar je hoeft dan niet te versturen (wat het bijvoorbeeld weer duurde maakt bij Bitvavo en verzenden).  Doe het aanschaffen en versturen van een exchange alleen bij groter blokken.

De veiligheid opties in de app zijn zeer uitgebreid met MFA/2FA, whitelisten van adressen (doen!) en HODL mode.

 

Nadeel

 

Er is wel eens een security gerelateerde voorzorgsmaatregel geweest bij Celsius door problemen bij 2FA/MFA leveranciers. Zo zullen er wel meerdere zijn.

Alleen een app is ook wel lastig voor sommigen.

Verder is er momenteel nog geen mogelijkheid van overboekingen via SEPA, in app swaps en je portfolio in Euro’s zichtbaar te hebben. Alleen dat zijn geen blokkerende zaken voor mij.

Op sommige plekken is er wat oude informatie waardoor er verschil in informatievoorziening is, bijvoorbeeld bij de laatste actie voor 1% leningen stond de app nog op 1 juni waar de website tot 15 juni aanbood. Dat kan gebeuren, en ze zijn vaak redelijk proactief.

Als je strikt bent in not my keys not my bitcoin (of elke andere coin), dan heb je hier een knappe dobber. Aangezien ze in een andere wallet staan. Het is niet dat ineens je fondsen verdwijnen. Je fondsen zijn beschermd, en als je zelf een goede beveiliging er op na houdt (MFA/2FA, uniek wachtwoord, HODL mode), en voor bijvoorbeeld je e-mail account, is er niets aan de hand.

 

Account beveiliging

 

MFA/2FA is beschikbaar via een google authenticator variant. Ik gebruik bijvoorbeeld Yubikey en/of Duo Security voor mn MFA/2FA koppelingen. Let bij je keuze voor het gebruik  van MFA/2FA mobiele apps op de veiligheid van je apparaat. Stel MFA/2FA direct in.

Daarnaast whitelist alleen jouw adressen om op te nemen. Voeg direct je adressen toe waar je je crypto naar wilt kunnen opnemen. Mocht er om wat voor een reden ook toch iemand toegang krijgen tot je account, dan duurt het een tijd voor je een nieuw adres hebt gewhitelist. Let op als je geen adressen hebt gewhitelist geldt dit niet, het eerste adres wordt direct verstuurd. Dit direct versturen is tot een waard van 20K, dan komt er sowieso een menselijke interactie vanuit Celsius.Network. Een extra laag hierop is HODL mode. Dan sluit je je account af voor opnames. Het duurt 72 uur voor je kan op nemen als je HODL mode hebt ingeschakeld.

 

67CFC065-2A31-4580-A762-5617A6433286_1_201_a

 

Via de e-mail kan je met support communiceren. Je moet je dan identificeren met een selfie of video met je ID die gebruikt is bij aanmelden, en je kan dit alleen doen vanaf het adres wat je gebruikt voor inloggen. Hou je e-mail account dus ook veilig.

Contact met support is alleen via de e-mails, geen andere vorm. Let vooral op scammers die bijvoorbeeld werken in Telegram groepen.

 

 

Kan je direct kopen en storten?

 

Je kan in de app nu nog alleen direct aanschaffen met een credit kaart, maar geen swaps doen. Bij een volgende release komt de mogelijkheid tot SEPA overboeking. De crypto’s die aangeschaft kunnen worden zijn $BTC, $ETH, $CEL, $XRP, $BCH, $LTC, $XLM, $SGA, $XAUT.

 

C422B6F3-66AA-4A60-9455-FD381809C891_1_201_a

 

Je moet goed op de fees letten. Vaak zijn die best fors. Als je bijvoorbeeld met creditkaart bij Celsius.Network direct aankoop, dan ben je voor 100 euro zo’n 8-10 euro aan fees kwijt. Het gaat wel redelijk soepel via de externe leverancier dat wel.

Aan de andere kant als je $CEL verstuurd vanuit Liquid ben je momenteel ook een fee van 15 $CEL kwijt, en dat staat momenteel op 0,25usd. Dat is gelukkig in totaal een stuk minder.

Er wordt bij Celsius.Network gewerkt aan een goedkopere variant via SEPA overboeking.

Wat ik meestal doe is crypto’s aanschaffen bij Bitvavo (met de bonus referal de eerste 10 dagen ter waarde van 1000 euro’s fees gratis. Daarna nog steeds zeer schappelijk fees, en deze dan versturen naar Liquid of gebruik maken van uniswap. Let op de storting en opname fees bij je coins (dit is het netwerk en niet specifiek de Exchange). Het helpt om een grote bulk te doen, en een coin te nemen die het goedkoops is om te verzenden. Of via naar mn Ledger en dan bijvoorbeeld via uniswap omwisselen. En dan naar Celsius.Network sturen. Ook daar blijven fees actief, alleen zijn die wat schappelijker op dit moment.

Binnen de Celsius.Network app is het niet mogelijk te swappen. Verander je van mening dan is het verdubbelen van de fees bij herziening van je keuze (opnemen, omwisselen, storten). Vaak verlies je ook een gedeelte van je opgebouwde rente.

 

Overzicht

 • Alleen App
 • Minimaal opslaan: geen minimum aantal, geen minimum termijn, geen minimum bedrag. Echt stackingsats of stackingcel
 • MFA via Google Authenticator (via YubiKey, app via DUO security, LastPass, Authy of iets dergelijks. Let bij een app op de veiligheid van je apparaat)
 • Wisselende rente afhankelijk van coin. Uitbetaald per week, deze wordt berekend op vrijdag en uitbetaald op maandag (als je gedurende de week begint zal er een deel volgen. Start je in het weekend dan is het de week erop, vrijdag heeft al plaatsgevonden. Met bonus te verhogen. Compound
 • Rente per week uitbetaald in eigen currency of $CEL tokens (bonus bij $CEL)
 • Voordeel in $CEL
 • Berekend op vrijdag (van vrijdag tot vrijdag), betaald op maandag. Als je de eerste week start in het weekend zal je dus pas de week erop uitbetaald worden.
 • Een flink aantal currencies, tokens en stablecoins.
 • KYC verificatie, snel binnen een paar uur.
 • Gradatie van CEL gebruikers, meer CEL holden is verhoogde bonus percentages voor meer rente inkomsten en minder rente op leningen.
 • Beschermd door fondsen onder te brengen bij Fireblocks (Celsius is overgestapt van BitGo als custodian). Niet alleen voor opslag maar ook in transport. Als Celsius.Network bankrupt gaat of er met je crypto er vandoor wilt gaan, zijn je fondsen in ieder geval beschermd.
 • $CEL is direct verhandelbaar op bijvoorbeeld Liquid, HitBTC en zo zijn er nog wel meer. De fees kunnen nogal fors zijn, maar dat is het momenteel ook via creditkaart aanschaffen. Een goed alternatief is om je Ledger of Metamask te gebruiken en te uniswappen.

 

Wil je jezelf ook unbanken en rente ontvangen via Celsius.Network, inschrijven bij: Celsius.Network. Gebruik de code 169899e5cf bij aanmelden, stort ter waarde van 200 usd en ontvang 10 usd in BTC. Gebruik voor het storten Promocode SPRING voor nog eens 10 USD in BTC. Voor de bonus dien je de crypto 30 dagen vast te houden. Dat is een peuleschil als je per week rente ontvang op je crypto.

 

DDBF9AC2-992E-4D58-AA03-DD077827A734_1_201_a

 

Conclusie

 

Mijn favoriet voor de toekomst van financiele diensten (en rente inkomsten) voor de crypto’s, en dat zal het ook blijven. Ik verwacht veel in de ontwikkeling van het bedrijf en de diensten die zij aan bieden of aan gaan bieden. Zodat het verder de partij wordt om als financiele dienstverlener als model voor vele andere te dienen. Verder verwacht ik dat hierdoor $CEL ook nog flink in waarde gaan stijgen de volgende 2 jaar. Dan is het super als ik er wekelijks extra van krijg. De leningen of celpay functionaliteit gebruik ik momenteel niet, en voor het lening gedeelte verwacht ik dat om eerlijk te zijn ook niet. Voor celpay zal het gebruik eerst groter moeten worden. Ik ga graag mee in de toekomst met Celsius.Network.

Is het helemaal mogelijk om jezelf te unbanken? Nu in ieder geval met je spaargeld. Het overal uitgeven, huis kopen, GWL betalen enzoverder zal nog wel even duren. Hou hiervoor de updates goed in de gaten. Het mogelijk maken door spelers zoals Celsius.Network is een eerste grote stap, adoptie door een groter gedeelte van de mensheid een tweede. Laten we vooral meedoen. Volle kracht vooruit!

Voor mijn portfolio hou ik diversificatie aan, daarvoor geldt binnen een categorie ook diversificatie noodzakelijk is. Naast dat ik doorga met regelmatig inleggen bij Celsius.Network zal ik daarnaast nog een speler toevoegen. Daar komt op korte termijn nog een post over.

 

 

Verdien jij rente op je crypto die niets staat te doen?

 

 

Investeren en Risico

Investeren brengt risico met zich mee. Het is belangrijk om te begrijpen dat investeringen ook (veel) minder waard kunnen worden, en je verliezen kunt hebben.  Investeer daarom alleen met wat je echt kunt missen, en niet nodig hebt als er onverwachtst wat gebeurd. Alle informatie in deze blog post betreft mijn eigen ervaringen, en geen professionele beleggingsadvies

5 gedachten over “Mijn ietsje langere ervaring met rente op je crypto via Celsius.Network, een eerste stap in UnbackingYourself”

 1. In mijn enthousiasme een paar honderd euro gestort, en binnen twee weken was het ruim het dubbele waard. Maar ik weet bij god niet hoe ik het weer terug moet zetten. Nergens terug te vinden. Ja een wallet, maar welke wallet en welke stappen weer terug naar harde euro’s. Heb je die informatie misschien ook? Alvast bedankt!

  1. Er zit niet een direct verkoop en uitbetalen naar je bank optie in Celsius. Het ligt er een beetje aan waar je waarde nu in zit, maar in hoofdlijnen vanuit je Celsius wallet verzenden (via het Celsius icoon in de onderhoek en dan op Withdraw) naar een andere wallet bijvoorbeeld op een exchange of DEX (BTC,ETH naar Bitvavo en CEL naar Liquid bijvoorbeeld), en daar verkopen naar euro’s en uit cashen. Let bij verzenden goed op de adressen, tags enz. Maar dat doe je bij een bank overboeking hopelijk ook 😉 Het celsius gedeelte staat beschreven op https://support.celsius.network/hc/en-us/articles/360001907478-How-can-I-withdraw-my-coins-from-Celsius-Network-

   1. Dank je wel voor je uitleg! Dan zit ik wel in de goede richting want ik had een Liquid account aangemaakt. 🙂 Ik heb idd Celsius coins aangeschaft. Ik ga even verder puzzelen, leuke materie :D.

    1. In Liquid naar je wallets, kies deposit en dan in plaats van de standaard BTC, CEL selecteren (even drop down en met het zoek icoontje). Als het de eerste keer dat je daar CEL gebruikt is generate address. Dan dit adres gebruiken om naar toe te zenden vanuit de Celsius.App. Als het is aangekomen in Liquid kan je er mee doen wat je wenst 😉

     1. Inderdaad, zojuist een adres aangemaakt in Liquid en dit adres in Celsius app gezet. Nu 24u wachten en dan zou ik het over moeten kunnen zetten. Ook al een bankrekeningnummer in Liquid gezet, dus ik ben benieuwd! Leuk om te doen, dit weekend in ieder geval even lekker meer spelen! Dank je wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.