Maandoverzicht – December 2019

De poedersuiker is neergedaald, vingers geteld en de goede ideeën voor het nieuwe jaar zijn er. Nog even genieten van de laatste dagen vakantie en dan weer aan de arbeid voor een mooi nieuw jaar. Jullie ook een financieel voorspoedig 2020 toegewenst.

De nieuwe maand betekent een nieuw overzicht van de vorige maand. Wellicht is zo’n maandoverzicht van december een beetje dicht op het 2019 overzicht, maar ik houd van structuur en er was nog een klein gedeelte over van december. Dus heeft december natuurlijk gewoon ook een maandoverzicht.

Die december maand is een van de duurdere maanden (op de vakantie maand na) van het jaar. Toch is deze best beschaafd verlopen, al zeg ik het zelf. Natuurlijk de verwen-budgetten aangeroepen voor de Sint en voor onder de kerstboom. En een klein beetje vuurwerk…. natuurlijk voor de kids (ja echt waar hoor). De voornemens zijn, zoals elk jaar, om deze niet alleen met het oude jaar te maken en in het begin alleen te hebben. Mijn voornemens worden opgeschreven aan het begin voor de reflectie, gedurende het jaar gevormd en volgehouden, en bijgestuurd wanneer nodig. En sommige worden niet gehaald, dat is het leven…..

We gaan eens bekijken wat december allemaal heeft gebracht

 

upanddown


Nog even kort: in het maandoverzicht wordt een financieel overzicht bijgehouden, dus verschil van mijn nettowaarde ten opzichte van de vorige stand, mijn RateToGoal (Rtg, mijn eigen savings rate) en de verdeling in de potjes. Eventueel met uitbetalingen van dividend, P2P rente rendement, maar vooralsnog worden die direct weer geïnvesteerd dus die vallen concreet onder het verschil van netto waarde. Verder een passief inkomsten overzicht voor de dividend en rente rendement.

Maandoverzicht December 2019

 

In vogelvlucht

Het financiële gedeelte van de maand december:

Verschil Netto Waarde € 1501,98
RateToGoal 38%
  
Gespaard € 505
Investeringen € 843
  


(Extra)Investeringen gedaan bij:

Aanpassingen:

  • Geen.

Nieuw deze maand

  • Geen noemenswaardige nieuwe investeringen.

Side Hustles ontvangen:

  • ABN Amro zomerbonus
  • Coinbase Earn (nieuwe earn Orchid ter waarde van 52USD) 
  • Bloxx
  • Keybase XLM airdrop
  • Diverse Afilliates

Even in de rust stand:

  • Reinvest24. Er zou een uitbetaling gedaan van een project aan het eind van november. Daar wacht ik nog steeds op. Daarna ben ik er eigenlijk wel klaar mee. Heeft een te klein aanbod en levert te weinig op.

Afscheid genomen van:

  • Niet van toepassing deze maand.

 

De nettowaarde is alle rekeningen, spaarpotten, belegging portefeuilles, P2P lending portefeuilles (Mintos en Crowdestor) en Crypto portfolio (via Bitvavo) en Celsius.Network/Crypto opgeteld. Een stand van het portfolio is in te zien op de portfolio pagina.

 

Dividend en P2P rente inkomsten

Ik beleg voor het grootste gedeelte in ETF’s, minimaal is obligaties en het overige wordt in een aandelen gedeelte gestopt wat ik aan het opbouwen ben voor maandelijkse dividend spreiding. Goed te zien dat het overzicht lijkt op een stabiele maandelijkse dividend. Eventuele dividendbelasting en servicekosten waar van toepassing verwerkt met de getallen.

P2P rente inkomsten betreffen de maandelijkse rentebetalingen vanuit Mintos, Crowdestor en een langzaam leeglopende Lender&Spender

MaandDividendP2P RenteCrypto RenteRente SpaarSide HustleTotaalYoY Dividend
        
Januari €                      9,01 €                7,91 €                        –   €            3,45 €                       –   €          20,37 
Februari €                      7,39 €              10,56 €                        –   €                –   €                       –   €          17,95 
Maart €                      7,28 €                9,51 €                        –   €            4,97 €                       –   €          21,76 
April €                    15,01 €              12,12 €                        –   €            0,03 €                   0,27 €          27,43 
Mei €                    12,57 €              12,33 €                        –   €                –   €               199,05 €        223,95 
Juni €                    35,39 €              13,76 €                        –   €            5,89 €                 87,24 €        142,282977%
Juli €                    29,35 €              18,39 €                        –   €            0,04 €               121,78 €        169,56475%
Augustus €                    14,13 €              20,58 €                        –   €                –   €               208,00 €        242,713937%
September €                    22,93 €              21,85 €                        –   €            3,76 €                 70,35 €        118,89500%
Oktober €                    24,08 €              25,27 €                    0,23 €            0,02 €                 84,62 €        133,99326%
November €                    13,53 €              26,93 €                    1,64 €                –   €               124,83 €        165,29224%
December €                    34,00 €              24,94 €                    2,78 €                –   €               173,57 €        232,51396%


Twee dingen die lekker groeien, de crypto rente inkomsten via  Celsius.Network (wekelijks uitbetaald) en Crowdestor. De laatste in combinatie met Mintos maken een lekker groei in de P2P rente inkomsten.
De dividend inkomsten voor december zijn op weer een lekker getal uitgekomen, de twee na hoogste van 2019. Flinke uitbetalingen. Wat ook een flinke bijdrage hebben geleverd zijn wederom de Side Hustles deze maand. Wat een jaar totaal aan extra’s.

Ja dit heb ik eerder geschreven. En nog steeds niet helemaal duidelijk. Toch is dit ergens tussen de 1 en 3 euro aan waarde die voor bijna niets worden gevormd. Alleen wat moet ik er daarna mee doen, inwisselen of iets mee doen (aangezien ik het gebruik van crypto erg belangrijk vind, en dan niet alleen als waarde ipv een traditionele fiat). Anyhoe, nog niet in dit overzicht aangezien ik niet helemaal helder heb voor mijzelf hoe ik dit de stackingsats in deze categorie ga bijhouden. Ik heb wat kleine uitprobeersels in de fun categorie. Wat apps die met een kleine druk op de knop wat tokens staan te verzamelen. ElectroneumCOIN App (XYO) en MinePi (deze zit in een vroege projectfase en “levert nu nog niets op”). Best wel grappig die tellertjes. Waarde? Helemaal niet tot enkele centen. Die enkele centen worden langzaam wat meer en meer. Doet die iPhone tenminste wat als die in de hoek ligt.

Of wat dacht je van het inzetten van je PC of MacBook op momenten dat deze niets staat te doen? Inzetten van de CPU met Honeyminer, en het stacken van sats in je slaap! Of op momenten dat die gewoon niets staat te doen 😉 Gebruik deze referral link, en krijg 1000 sats bij het aanmelden erbij.

Het browsen van het web met de Brave Browser, en daarmee BAT verdienen. Optioneel uitdelen aan goede content. En daarbij alleen Ads zien of trackers gebruiken die je toestaat. Als je download met deze link, en de browser 30 dagen gebruikt krijg je seconden van je leven terug en sponsor je mijn blog ook eens.

De opbrengsten tesamen zitten nu omgerekend in de paar euro’s. Hoe langer je mee doet, hoe meer dit gaat worden. En dat paar wordt over een jaar een groter getal, vooral als ze in investeringen gaan mee doen. In de huidige crypto of in een andere valuta.

 

Passive

 

Energie

Ik vind bewust met energie omgaan belangrijk. Het milieu niet te veel belasten en verder is er een klein financieel aspect. Het overzicht in dit geval met andere maanden als vergelijking:

JaarMaandElektraGasMaandOverM3
2019/2020Verbruik  TermijnVerbruikVerbruik
Juni €                 27,98 €          10,80 €          17,18 €          75,00 €            47,023
Juli €                 42,19 €          18,80 €          23,39 €          85,00 €            42,814
Augustus €                 50,32 €          25,22 €          25,10 €          80,00 €            29,686
September €                 49,00 €          24,00 €          25,00 €          80,00 €            31,007
Oktober €                 63,28 €          26,00 €          37,28 €          80,00 €            16,7223
November €               110,18 €          25,08 €          85,10 €          80,00-€           30,1890
December €               120,72 €          27,88 €          92,84 €          80,00-€           40,72100

 

Mijn energie jaar loopt van juni tot juni. Het gasgebruik is de afgelopen maand niet eens zo flink omhoog gegaan, wel in de buurt van de vorst alleen niet wat verwacht is voor de decembermaand. Het gas verbruik is daarbij gegroeid in vergelijking met de vorige maand, en in deze maand is meer verbruikt van het jaar vanaf juni. Het voordeel is dat het gebruik van vorig jaar hoger lag, dan nu. Niet veel hoger, maar toch. Dat is waar we het ook voor doen. Minder verbruik.

Mijn hoofdverwarming is vloerverwarming.

Vooralsnog zitten we onder het geschatte maandbedrag qua verbruik, dus dat ziet er nog goed uit.

Gedurende en na de wintermaanden wordt het verbruik in de gaten gehouden zodat, zoals gebruikelijk, de maandbedragen begin van het jaar teruggeschroefd kunnen worden. Minder uitgaven, en vaak nog een bedrag terugkijken. Sowieso in juni de bonus van het jaarlijks overstappen.

 

enrgiegebruik

 

Mijn idee over deze maand

De dure maand is terug te zien aangezien de RtG (savingsrate) onder de 40% is geduikeld in deze maand. Het jaar gemiddelde is 41%. Iets meer uitgaven dan normaliter door die Sint en de kerstboom. En wat extra’s voor het uitgaan van het jaar. Goed dat daar veel extra voor terugkomt.
Verder zijn er goede winsten gemaakt, lessen geleerd en investeringen gedaan voor het bouwen aan de toekomst (en niet te vergeten budgetten voor het leven nu). We groeien gestaag naar dividenden boven de tientallen, goede P2P inkomsten en na moeten denken over de VRH. Dat gaan we volgende maand herhalen! Beter? Beter dan in januari 2019 in ieder geval. Voorwaarts!

Volgende maand kijken wat januari brengt. En natuurlijk eerst de vooruitblikken voor 2020. Wat is Veelvoorminder van plan voor 2020. Dat worden leuke overzichten en doelstellingen. Heb er nu al zin an!

 

Tot de volgende maand!

 

Hoe was jouw december maand?

 

 

 

Investeren en Risico

Investeren brengt risico met zich mee. Het is belangrijk om te begrijpen dat investeringen ook (veel) minder waard kunnen worden, en je verliezen kunt hebben.  Investeer daarom alleen met wat je echt kunt missen, en niet nodig hebt als er onverwachtst wat gebeurd. Alle informatie in deze blog post betreft mijn eigen ervaringen, en geen professionele beleggingsadvies.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *