Tromroffel – De eindstand van de 2019 Veelvoorminder doelen

Alvast een goed uiteinde van 2019 en goede (financiële) voorspoed gewenst in 2020. Dit is zo’n moment om terug te kijken naar wat 2019 nu heeft gebracht voor Veelvoorminder.

Wat is er gebeurd met de 2019 doelen? Doelen stellen is een “je moet er echter ook wat mee doen”. Het alleen stellen van doelen en er dan niets mee doen, is gedoemd om te mislukken. En anders heb je er niets aan. Voor doelen moeten pogingen gewaagd worden om deze te overtreffen of minimaal te behalen. Reflectie is hier belangrijk bij, zo is het alleen mogelijk te bepalen of deze a) behaald zijn (of overtroffen) en b) de weg er naar toe inzichtelijk maken. Met b) kan je bepalen wat er goed of niet zo goed is gegaan, en daarna bepalen of je deze weg gaat verbeteren of een andere weg in slaan. Het niet lukken van bepaalde zaken is hierin ook belangrijk, je kan niet leren wat goed is zonder af en toe ernaast te zitten. Zolang je er van leert.
En stiekem vinden we in deze periode de lijstjes en statistieken ook gewoon leuk. Financiën en cijfers zijn nauw met elkaar verbonden. Er zijn nog een paar dagen in 2019, dus de cijfers zijn misschien niet allemaal even in het beton gegoten. Aan de andere kant, er zal hier een daar nog een passief inkomsten stuk zijn en als op de laatste handelsdagen records worden verbroken, hebben we gelukkig nog het maandoverzicht voor december.

In deze blogpost gaan we de Veelvoorminder 2019 doelen eens bekijken met de status behaald of niet gehaald in 2019.

Voor de geheugensteun zijn hier de 2019 doelen geformuleerd (https://www.veelvoorminder.nl/2019/01/01/de-doelen-van-2019-voorwaarts/). Deze zijn al gedurende het jaar bijgewerkt. Het is maar goed dat ik niet mee doe met loterijen ;).

 

Laten we beginnen!

 

Wat is er in het algemeen gedaan aan de verdere opbouw 2019?

 • Geen schulden aangegaan.
 • Aanvullen spaarpotten voor veilige en directe budgetten (emergency en eigenrisico reservering). Verder spaarpotten voor inrichtingen, toekomstige huis en kinderen.
 • Meesman en DeGiro behouden en uitbouwen. Afscheid genomen van Peaks.
 • Mintos verder uitgebreid. Begonnen bij Crowdestor en Reinvest24. Crowdestor is een blijver. Nog steeds afscheid aan het nemen van Lender en Spender (duurt lang voor deze is leeggemaakt). Geen verdere investering in Reinvest24.
 • Naast Bitvavo geëxperimenteerd met Shrimpy als portfolio management. Daarnaast de eerste stappen gezet om rente op crypto ontvangen. Het portfolio is het gebleven bij een offline stuk, online bij Bitvavo en Coinbase, en Celsius.Network voor de rente inkomsten. Ik gebruik daarnaast Satos om direct aanschaffen te doen zonder actief te zijn op een Exchange en verplaatsen naar wallets. Ik heb daarnaast een paar fun categorieen waar met minimale effort om en nabij voor een waarde van zo’n 5 euro’s per maand wordt bijgeschreven in verschillende tokens (niet alle geven inkomsten).

En nu het belangrijkste gedeelte:

 

De standen en schanden van 2019

 

Netto waarde

 

Vergelijken

 

Netto Waarde

Doelen 2019

                    25.000,00

YTD

                    32.845,47

GAP

                      7.845,47

De doelstelling: Een groei van 15K en uitkomen op 25K.

Resultaat: Ik ben uitgekomen op >30K en heb een groei behaald van >18K. (ik doe nog een kleine verplaatsing voor 1 januari)

🤘 Behaald.

 

Rate-to-Goal (Savingsrate)

 

Rate-To-Goal (%)

Doelen 2019

40%

YTD

41%

GAP

1%

De doelstelling: 40% gemiddeld in 2019.

Resultaat: Mijn gemiddelde is 41% geworden over 2019.

🤘 Behaald.

 

Bepaardoel

De doelstelling: 100 euro op de maandelijkse uitgaven besparen.

Resultaat: Ik heb in vergelijking met 2018 aardig kunnen snijden, echter is 100 euro per maand niet gelukt.

👎 Faal.

 

Beleggingen

 

Beleggen.jpeg

 

Belegging Portfolio Waarde

Dividend

Doelen 2019

                9.500,00

                  200

YTD

              11.268,02

                  206,80

GAP

                1.768,02

                    6,80

Achtergrond: In het portfolio is Meesman een fire-and-forget strategie, dat wil zeggen een maandelijks automatisch incasso en investeren volgens afgegeven verdeling. Af en toe inloggen voor controle, verder niet veel aan doen.

Bij de DeGiro bouw ik voor mijzelf naast ETF’s, met aandelen om de dividend uitkeringen niet alleen op de kwartaal uit betaal momenten te hebben maar een jaarlijkse spreiding te hebben.

De doelstelling beleggen: Minimaal 3600 erbij investeren.

Resultaat: Ik heb dit jaar op DeGiro 4534 bijgestort. Mijn beleggingen hier zijn flink gegroeid, alsmede de dividend inkomsten tegenover 2018.

Daarnaast heb ik in de Meesman portfolio (voor de kids) 1100 bijgelegd. Voor het totaal ben ik over de 10K aan beleggingen gekomen en heb >10% winst kunnen bijschrijven.

 

🤘 Behaald.

 

Wil je ook beleggen voor lage kosten? Zet de stap en ga er voor! Open een beleggingsrekening bij DeGiro en start met het maandelijks aankopen van bijvoorbeeld VWRL. Voor mijn eerdere ervaringen lees deze hier.

 

 

Passief inkomen – Geheel

 

Passief

 

De doelstelling: Nou niet echt helemaal een doelstelling vanuit 2018. Maar voor 2019 ben ik de totalen van de passieve inkomsten gaan bijhouden. Het geheel betreft de categorie die ook in mijn maandoverzicht zichtbaar zijn: dividend, P2P, crypto rente, spaar rente en side Hustles.

Resultaat: Ongeveer 1500. Nog even en dan heb ik een maanduitgave in passieve inkomsten bij elkaar gesprokkeld. Even ter vergelijking met vorige jaar is dit een plus van 1400!

 • Nieuw

Passief Inkomen

Doelen 2019

                  1.000,00

YTD

                  1.451,22

GAP

                      451,22

 

(Passieve) inkomsten – Side Hustles

 

De doelstelling: Verdubbeling van 300 euro inkomsten uit Side Hustles.

Resultaat: In 2019 heb ik totaal 900 ontvangen uit Side Hustles. Wat een goed jaar is 2019 geweest met EuroClix, ABN bonussen, Affiliate en crypto airdrops/earn (bij Coinbase Earn is bijvoorbeeld voor een waarde van 126USD crypto te verdienen). Goed de beermoney acties in de gaten houden en blijven werken aan mijn blogging skills voor 2020 zal dit alleen maar laten groeien.

Notitie: De side Hustles staan los van de dividend en P2P inkomen in de passieve inkomsten categorie.

🤘 Behaald.

EarnCrypto

 

Als je via deze link je portfolio bij Bitvavo opbouwt, is tot de eerste 1000 euro investering binnen 7 dagen na aanmelden, de transactiekosten gratis. (en je sponsort met 15% van de gemaakte transactie kosten dit blog). Zie meer detail het volgende Bitvavo blog artikel (https://blog.bitvavo.com/invite-friends-earn-rewards-bitvavos-affiliate-program/).

Benieuwd naar mijn ervaringen bij Bitvavo: lees hier meer over in deze post.

Benieuwd naar mijn ervaringen met crypto rente opties: lees hier meer over in deze post.

 

Crypto

 

Passieve inkomsten – Dividend/P2P Rente inkomsten

 

Piggy-Porfolio

 

De doelstelling: Boven de 150,- uitkomen in 2019 (verdubbeling tegenover 2018) qua dividend groei.

Resultaat: In 2019 is de stand geworden, net over de 200 voor de dividenden en net onder de 200 voor P2P rente inkomsten. Dat is tezamen toch een mooie 400 euro. (das beiden een rendement van boven de 10%)

Dividend heeft een goede groei laten zien tegenover 2018, en zijn over het algemeen stabiel in de tien/twintigtallen terecht gekomen. De P2P rente inkomsten zijn daarbij ook goed gegroeid. Stabieler dan de dividenden door over het jaar soortgelijke uitbetalingen te laten zien. Dividend en P2P blijven categorie waar ik in blijf investeren.

🤘 Behaald.

 

Mee doen met Mintos, geef je hier op. Erg prettige passieve inkomsten! Meer weten over Mintos lees dan eerst mijn ervaring hier.

Wil je ook bij Crowdestor investeren? Lees mijn eerdere ervaringspost hier. Schrijf je dan in met deze link. Verdienen we er beiden aan en sponsor je dit blog ook een beetje. Waarvoor alvast dank!

 

Emergency Buffer

De doelstelling: is op stand houden van 3 maand uitgaven. Die heb ik verhoogd naar 4 maanden.

Resultaat: Aangezien ik deze niet heb nodig gehad in 2019….

🤘 Behaald!

 

Inrichting/verbeteringen reserveringen

 

De doelstelling: 1500.

Resultaat: Die heb ik allemaal uitgegeven.

🤘 Behaald. 😉

 

Vakantie Reservering

 

Maanoverzicht

 

De doelstelling: 1500 reservering.

Resultaat: Oei die heb ik met de treinreis met de kids meer dan overschreven. Het is eerder het dubbele geworden.

👎 Faal

 

Blog

 

De doelstelling: Stabiele aantal post van 2-4 per maand.

Resultaat: Mijn 2019 views zijn door het dak gegaan in vergelijking met mijn startjaar 2018. Ik heb gemiddeld een aantal van 2 posts per maand behaald. Het belangrijkste is dat ik hier niet te hoge doelen stel. Ik weet van mijzelf dat dan de druk hoger kan worden, waardoor dit tegen mij gaat werken. Voor nu in combinatie met een fulltime baan, kids en de tijd die ik met blogpost bezig ben is 2-4 een realistisch doel voor een langere tijd.

Totaal aantal blogposts 2019: 35

Aan de onderkant van de doelen met gemiddeld twee per maand, dus 🤘 Behaald!

 

 

Een kleine sluier voor de 2020 doelen

 

Consuminderen

 

Hier volgt begin 2020 nog een officiëler doel-post, echter ik heb altijd met het maken van lijstjes dat ik gelijk bedenk wat mijn doelstelling hier over zal zijn (alles op rood!). Het bijschaven van deze doelen zal later worden gedaan.

Nettowaarde: Voor 2020 een groei van 25K. Ik heb in 2019 21K laten zien. Dus dat kan hoger.

Rate-to-Goal: Voor 2020 gemiddeld 42-45%.

Bespaardoel: zo’n 50,- op de maandelijkse uitgave. Dit wordt een uitdaging aangezien ik al aardig in de maandelijkse uitgaven heb zitten snijden. Echt grote klappen zijn er bijna niet te maken, deze passen bij mijn levensstijl. Toch ga ik proberen de maandelijkse uitgaven met nog eens 50 euro te verminderen.

Beleggingsportfolio: Voor 2020 er 5000 bij investeren, zodat de beleggingsportfolio op 15K komt te staan.

Dividend/P2P Rente inkomsten: Verdubbeling van geheel 2019 (400,-), dus in 2020 800,-.

Emergency Buffer: Op stand houden van 4 maal maandelijkse uitgaven.

Daarnaast wil ik in ieder geval een aantal verbeteringen doorvoeren in huis, en met een reis budget een tweetal reserveringen:

Inrichting/verbeteringen: 1500.

Vakantie: 2500-3000.

Voor de vakantie zijn de plannen een klein beetje aan het vormgeven. Dit jaar wordt wat mij betreft weer een reis met de kids (dat is afhankelijk van de plannen samen met de  “andere kant”). Nadat we dit jaar met de trein hebben gereisd zit ik nu te denken aan een camper trip door een deel van Europa.

 

Don’t look back in anger

 

Deposit

 

Het eerste volle jaar is goed afgesloten (aangezien 2018 pas vanaf Q2 is bijgehouden). Gelukkig dit keer geen nieuwe verrassingen met blauwe enveloppen, al een tijd geen leningen en gedurende het jaar meerdere keren mijn doelen naar boven bijstellen. Super. De eindstanden zijn wat mij betreft degene die ik vooraf zeker had willen zien. Een belangrijke bijdrage is het vasthouden aan mijn doelen, het automatiseren en ogen/oren goed openhouden. Is dat soms een beetje saai als er niets veranderd of de stappen hetzelfde lijken te zijn? Ja gelukkig! Dan wordt er ook niets onverwachts gedaan of wordt een uitgave verleiding te hoog. Kan ik dit nogmaals laten zien in 2020? Ja! Daar ga ik natuurlijk voor.

En dus is 2019 bijna financieel afgesloten. Nu aan de kerstfilms herhalingen (Die Hard natuurlijk), oliebollen, vuurwerk en Jip en Janneke bubbels. Enne nee hoor (weer) geen alcoholvrij jaar….. Ik doe standaard alleen de eerste maand hierin mee. En verder wanneer ik wil. Het is niet dat ik dat ik wekelijks bij de glasbak/statiegeld-automaat sta 😉

2019 zien we weer bij de belastingaangifte over 2019.

Alvast een goede afsluiting van 2019 en een voorspoedig 2020 toegewenst!

 

New years meme

 

 

Hoe was jullie 2019?

 

 

 

Investeren en Risico

Investeren brengt risico met zich mee. Het is belangrijk om te begrijpen dat investeringen ook (veel) minder waard kunnen worden, en je verliezen kunt hebben.  Investeer daarom alleen met wat je echt kunt missen, en niet nodig hebt als er onverwachtst wat gebeurd. Alle informatie in deze blog post betreft mijn eigen ervaringen, en geen professionele beleggingsadvies.

2 gedachten over “Tromroffel – De eindstand van de 2019 Veelvoorminder doelen”

 1. Een mooi overzicht, veelvoorminder!
  Vergeet je niet om af en toe wat genietdoelen te formuleren voor jezelf? Ik vind zelf dat ik best wat mag uitgeven aan vakantie, nieuwe ervaringen opdoen vind ik belangrijk. Dus daar wil ik dan niet op besparen. Waar wil jij niet op besparen?

  1. Dank! En zeker ben ik het eens met de nieuwe ervaringen opdoen. Daarvoor heb ik het ook over de vakantiebudgetten (ik hou mij daar niet altijd even goed aan ;)) Niet alleen met een vakantie trouwens, ik ben gelukkig niet bezig met een 7*24*365 ratrace en heb tijd genoeg voor ontspanning (al dan niet op de motor). Ik wil niet besparen op de toekomst van mijn kinderen, en daar hoort het opdoen van nieuwe ervaringen voor hen ook bij (vandaar die overschreden vakantiebudgetten 😉 ).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.