Maandoverzicht – November 2019

De twaalfde maand is aangebroken, de Sint is al op de terugreis en er kan opgemaakt worden voor de kerstdagen. De elfde maand is al enige tijd geleden afgesloten, en toch moest ik eea nog op een rijtje zetten voor het maandoverzicht. Iets met druk druk druk.

Die november toch, donkere dagen, koud, verwarming aan de slag. Op financieel gebied eigenlijk niet zo bijzonder, meer een tussenmaand zou je denken. Nou ja, die Sint cadeau’s diende natuurlijk van te voren aangeschaft te worden. De beurzen blijven doorgaan en zo is het makkelijk “groeien”. Eigenlijk te makkelijk en te veel, aan alle kanten voelt het aan als een bubbel. Wanneer komt dan toch die correctie? Ik weet het niet hoor 🤷‍♂️. Zolang de groei van mijn passieve inkomsten (cashflow) in orde blijft, maakt het mij niet uit wat de portfolio waarde op korte termijn doet. Belangrijker is de langere termijn. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of en in hoeverre mijn portfolio (en ikzelf) tegen een stootje kan. Kom maar op 😉

Dat is voor later. Voor nu lekker zo blijven investeren, en met een schuin oog kijken naar wat de financiële wereld doet. Zullen we dan maar eens gaan kijken naar de standen van november?

 

upanddown


Nog even kort: in het maandoverzicht wordt een financieel overzicht bijgehouden, dus verschil van mijn nettowaarde ten opzichte van de vorige stand, mijn RateToGoal (Rtg, mijn eigen savings rate) en de verdeling in de potjes. Eventueel met uitbetalingen van dividend, P2P rente rendement, maar vooralsnog worden die direct weer geïnvesteerd dus die vallen concreet onder het verschil van netto waarde. Verder een passief inkomsten overzicht voor de dividend en rente rendement.

Maandoverzicht November 2019

 

In vogelvlucht

Het financiële gedeelte van de maand november:

Verschil Netto Waarde € 1527,37
RateToGoal 40%
  
Gespaard € 505
Investeringen € 890
  


(Extra)Investeringen gedaan bij:

Aanpassingen:

  • Crypto.com heeft te hoge minimalen voor de grote van het portfolio hier, dus hiervan heb ik mijn investeringen overgezet naar Celsius.Network.

Nieuw deze maand

  • Geen benoems waardige nieuwe investeringen.

Side Hustles ontvangen:

  • Euroclix
  • Coinbase Earn
  • Bux
  • Diverse Afilliates

Even in de rust stand:

  • Reinvest24. Er zou een uitbetaling gedaan van een project aan het eind van november. Daar wacht ik nog op. Daarna ben ik er eigenlijk wel klaar mee. Heeft een te klein aanbod en levert te weinig op.

Afscheid genomen van:

  • Niet van toepassing deze maand.

 

De nettowaarde is alle rekeningen, spaarpotten, belegging portefeuilles, P2P lending portefeuilles (Mintos en Crowdestor) en Crypto portfolio (via Bitvavo) en Celsius.Network/Crypto opgeteld. Een stand van het portfolio is in te zien op de portfolio pagina.

 

Dividend en P2P rente inkomsten

Ik beleg voor het grootste gedeelte in ETF’s, minimaal is obligaties en het overige wordt in een aandelen gedeelte gestopt wat ik aan het opbouwen ben voor maandelijkse dividend spreiding. Goed te zien dat het overzicht lijkt op een stabiele maandelijkse dividend. Eventuele dividendbelasting en servicekosten waar van toepassing verwerkt met de getallen.

P2P rente inkomsten betreffen de maandelijkse rentebetalingen vanuit Mintos, Crowdestor en een langzaam leeglopende Lender&Spender

 

MaandDividendP2P RenteCrypto RenteRente SpaarSide HustleTotaalYoY Dividend
        
Januari €                      9,01 €                7,91 €                        –   €            3,45 €                       –   €          20,37 
Februari €                      7,39 €              10,56 €                        –   €                –   €                       –   €          17,95 
Maart €                      7,28 €                9,51 €                        –   €            4,97 €                       –   €          21,76 
April €                    15,01 €              12,12 €                        –   €            0,03 €                   0,27 €          27,43 
Mei €                    12,57 €              12,33 €                        –   €                –   €               199,05 €        223,95 
Juni €                    35,39 €              13,76 €                        –   €            5,89 €                 87,24 €        142,282977%
Juli €                    29,35 €              18,39 €                        –   €            0,04 €               121,78 €        169,56475%
Augustus €                    14,13 €              20,58 €                        –   €                –   €               208,00 €        242,713937%
September €                    22,93 €              21,85 €                        –   €            3,76 €                 70,35 €        118,89500%
Oktober €                    24,08 €              25,27 €                    0,23 €            0,02 €                 84,62 €        133,99326%
November €                    13,53 €              26,93 €                    1,64 €                –   €               124,83 €        165,29224%


Twee dingen die lekker groeien, de crypto rente inkomsten via  Celsius.Network (wekelijks uitbetaald) en Crowdestor. De laatste in combinatie met Mintos maken een lekker groei in de P2P rente inkomsten. De achterblijver deze maand is de dividend inkomsten. Die zijn voor november vorig jaar ook laag geweest, en als we dan toch vergelijken flink gegroeid ten opzicht van 2018. Even de aandacht hier houden. Side Hustles hebben lekker uitbetaald.

 

Nog niet in dit overzicht aangezien ik niet helemaal helder heb voor mijzelf hoe ik dit de stackingsats in deze categorie ga bijhouden. Ik heb wat kleine uitprobeersels in de fun categorie. Wat apps die met een kleine druk op de knop wat tokens staan te verzamelen. ElectroneumCOIN App (XYO) en MinePi. Best wel grappig die tellertjes. Waarde? Helemaal niet tot enkele centen. Die enkele centen worden langzaam wat meer en meer. Doet die iPhone tenminste wat als die in de hoek ligt.

Of wat dacht je van het inzetten van je PC of MacBook op momenten dat deze niets staat te doen? Inzetten van de CPU met Honeyminer, en het stacken van sats in je slaap! Of op momenten dat die gewoon niets staat te doen 😉 Gebruik deze referral link, en krijg 1000 sats bij het aanmelden erbij.

Het browsen van het web met de Brave Browser, en daarmee BAT verdienen. Optioneel uitdelen aan goede content. En daarbij alleen Ads zien of trackers gebruiken die je toestaat. Als je download met deze link, en de browser 30 dagen gebruikt krijg je seconden van je leven terug en sponsor je mijn blog ook eens.

De opbrengsten tesamen zitten nu omgerekend in de paar euro’s. Hoe langer je mee doet, hoe meer dit gaat worden. En dat paar wordt over een jaar een groter getal, vooral als ze in investeringen gaan mee doen. In de huidige crypto of in een andere valuta.

 

Passive

 

Energie

Ik vind bewust met energie omgaan belangrijk. Het milieu niet te veel belasten en verder is er een klein financieel aspect. Het overzicht in dit geval met andere maanden als vergelijking:

JaarMaandElektraGasMaandOverM3
2019/2020Verbruik  TermijnVerbruikVerbruik
Juni €                 27,98 €          10,80 €          17,18 €          75,00 €            47,023
Juli €                 42,19 €          18,80 €          23,39 €          85,00 €            42,814
Augustus €                 50,32 €          25,22 €          25,10 €          80,00 €            29,686
September €                 49,00 €          24,00 €          25,00 €          80,00 €            31,007
Oktober €                 63,28 €          26,00 €          37,28 €          80,00 €            16,7223
November €               110,18 €          25,08 €          85,10 €          80,00-€           30,1890

 

Mijn energie jaar loopt van juni tot juni. Het gasgebruik is de afgelopen maand flink omhoog gegaan. Was het nog niet duidelijk dat het verwarming seizoen is begonnen, dan nu wel. Het gas verbruik is daarbij rap gegroeid in vergelijking met de vorige maand, en in deze maand is meer verbruikt dan een groot gedeelte van het jaar. Het voordeel is dat het gebruik van vorig jaar hoger lag, dan nu. En de maanden november, december en januari zijn wintermaanden, dus daar ook verwacht.

Mijn hoofdverwarming is vloerverwarming.

Vooralsnog zitten we onder het geschatte maandbedrag qua verbruik, dus dat ziet er nog goed uit.

Gedurende en na de wintermaanden wordt het verbruik in de gaten gehouden zodat, zoals gebruikelijk, de maandbedragen begin van het jaar teruggeschroefd kunnen worden. Minder uitgaven, en vaak nog een bedrag terugkijken. Sowieso in juni de bonus van het jaarlijks overstappen.

 

enrgiegebruik

 

Mijn idee over deze maand

Easy en steady. Groei. En voor de rest lekker saai. Fijn. Het nettovermogen groeit gestaag door. Misschien belangrijker, ook de maandelijkse passieve inkomsten en side hustles. Die zijn in mijn ogen het belangrijkst (nou ja naast inkomsten hoger houden dan de uitgaven). Als je de overzichten bekijkt lijkt het een langzame groei, kleine stappen en dan het sneeuwbal effect. Het doel is stabiliteit en in de toekomst hiervan genieten. Niet snel verdienen en direct uitgeven. Daar koop je niets voor (nou ja 😉 ) Dit is mijn strategie en die ziet er voor 2019 heel geslaagd uit. Daarover later meer.

 
Kijken wat januari brengt! En natuurlijk de 2019 terugblik en vooruitblikken voor 2020. Dat worden leuke overzichten en doelstellingen. 

Tot de volgende maand!

 

Hoe was jouw november maand?

 

 

 

Investeren en Risico

Investeren brengt risico met zich mee. Het is belangrijk om te begrijpen dat investeringen ook (veel) minder waard kunnen worden, en je verliezen kunt hebben.  Investeer daarom alleen met wat je echt kunt missen, en niet nodig hebt als er onverwachtst wat gebeurd. Alle informatie in deze blog post betreft mijn eigen ervaringen, en geen professionele beleggingsadvies.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *