Maandoverzicht – Oktober 2019

Oktober gaat in de boeken als een natte maand, en protesten over een stikstof probleem die de overheid zelf heeft gecreëerd. Natuurlijk is de natuur belangrijk, maar we hebben het hier over regeltjes, toewijzingen, metingen en vergelijkingen die eigenlijk niet helemaal goed gaan. Komen ook goede dingen uit voort, zoals de maximale snelheid omlaag zodat de mens zich wat meer kan onthaasten.

Financieel is oktober een maand van gewoontes. De automatismen werken goed. De spaarpotten zitten vol, en met het overige moet wat gebeuren. Ik heb dus her en der wat extra investeringen gedaan. De spaarpotten hebben voornamelijk met het emergency fund te maken. Die staat bij een bank zodat ik er snel bij kan. Niet voor het rendement, aangezien het daar niet voor is. Anders had ik dat al lang bij de bank weg moeten halen. Maar ook weer niet hoger dan het doel, want dat gedeelte moet juist wel renderen.

Niet al te spannend. En dus eens kijken wat oktober allemaal heeft gebracht.

 

upanddown


Nog even kort: in het maandoverzicht wordt een financieel overzicht bijgehouden, dus verschil van mijn nettowaarde ten opzichte van de vorige stand, mijn RateToGoal (Rtg, mijn eigen savings rate) en de verdeling in de potjes. Eventueel met uitbetalingen van dividend, P2P rente rendement, maar vooralsnog worden die direct weer geïnvesteerd dus die vallen concreet onder het verschil van netto waarde. Verder een passief inkomsten overzicht voor de dividend en rente rendement.

Maandoverzicht Oktober 2019

 

In vogelvlucht

Het financiële gedeelte van de maand Oktober:

Verschil Netto Waarde € 1140,02
RateToGoal 42%
  
Gespaard € 974,21
Investeringen € 732
  


(Extra)Investeringen gedaan bij:

Aanpassingen:

  • Meesman investeringen omgezet naar de nieuwe indexen. Inwisselen kon nog voordelig, dus daar heb ik ook een opdracht voor gedaan.

Nieuw deze maand

  • Rente op crypto in het overzicht. De actieve rente ontvang ik van een van de partijen uit deze blog post.
  • Het browsen van het web met de Brave Browser, en daarmee BAT verdienen. Een privacy beschermende browser, en daarbij beschermd van ongewenste advertenties en BAT krijgen voor het browsen? Dit is mijn standaard browser vanaf nu! Lastig? Nee hoor, de overstap van Chrome (of andere browser) is een makkie. Extensies? Als die werken in Chrome, doen die het ook in Brave.

Side Hustles ontvangen:

  • Airmiles
  • Affiliates

Even in de rust stand:

  • Reinvest24. Er wordt een uitbetaling gedaan van een project aan het eind van november. Ik ga dan bekijken wat ik hier mee ga doen, ga ik verder of bouw ik af. Momenteel ben ik niet te spreken over de aantallen projecten. Die zijn maanden hetzelfde. Mijn voorkeur naast Mintus, zit momenteel bij Crowdestor. Daar is het aanbod en dus de opbrengsten veel hoger.

Afscheid genomen van:

  • Flatex. Vind ik persoonlijk niet prettig werken en erg onoverzichtelijk.

 

De nettowaarde is alle rekeningen, spaarpotten, belegging portefeuilles, P2P lending portefeuilles (Mintos en Crowdestor) en Crypto portfolio (via Bitvavo) en Celsius.Network/Crypto opgeteld. Een stand van het portfolio is in te zien op de portfolio pagina.

 

Dividend en P2P rente inkomsten

Ik beleg voor het grootste gedeelte in ETF’s, minimaal is obligaties en het overige wordt in een aandelen gedeelte gestopt wat ik aan het opbouwen ben voor maandelijkse dividend spreiding. Goed te zien dat het overzicht lijkt op een stabiele maandelijkse dividend. Eventuele dividendbelasting en servicekosten waar van toepassing verwerkt met de getallen.

P2P rente inkomsten betreffen de maandelijkse rentebetalingen vanuit Mintos, Crowdestor en een langzaam leeglopende Lender&Spender. De investeringen bij Crowdestor hebben in de korte termijn dat ik er mee bezig ben, flink bijgedragen aan de P2P rente inkomsten. Een prettig platform met goede aanbod, en met goede resultaten. Top! Als je direct van je investering wilt genieten, bekijk goed wanneer het project begint met uitbetalen. Dat kan direct zijn (mijn voorkeur) of bijvoorbeeld na 6 maanden.
Voor Mintos was het aanbod van leningen weer wat verminderd. Dat betekent een kleine aanpassing in de auto invest regels zodat er geen investering niets staat te doen. Dat is deze maand allemaal weer tip top. Het gemiddelde zal wat lager liggen maar 10% is vele malen beter dan die banken.

Er is voor diverse side hustles weer wat uitgekeerd. Niet echt bijzonder.

 

JaarMaandDividendP2P RenteCrypto RenteRente SpaarSide HustleTotaalYoY Dividend
2019        
 Januari €                      9,01 €                7,91 €                        –   €            3,45 €                       –   €          20,37 
 Februari €                      7,39 €              10,56 €                        –   €                –   €                       –   €          17,95 
 Maart €                      7,28 €                9,51 €                        –   €            4,97 €                       –   €          21,76 
 April €                    15,01 €              12,12 €                        –   €            0,03 €                   0,27 €          27,43 
 Mei €                    12,57 €              12,33 €                        –   €                –   €               199,05 €        223,95 
 Juni €                    35,39 €              13,76 €                        –   €            5,89 €                 87,24 €        142,282977%
 Juli €                    29,35 €              18,39 €                        –   €            0,04 €               121,78 €        169,56475%
 Augustus €                    14,13 €              20,58 €                        –   €                –   €               208,00 €        242,713937%
 September €                    22,93 €              21,85 €                        –   €            3,76 €                 70,35 €        118,89500%
 Oktober €                    24,08 €              25,27 €                    0,40 €            0,02 €                 84,62 €        133,99326%

 

Ik heb een extra kolom ingevoegd voor de crypto rente inkomsten via voornamelijk Celsius.Network (wekelijks uitbetaald). Mijn andere gedeelte ‘crypto-rente’ staat bij de andere aanbieders om verder uit te proberen, echter dat is momenteel niet noemenswaardig.

Nog niet in dit overzicht aangezien ik niet helemaal helder heb voor mijzelf hoe ik dit de stackingsats in deze categorie ga bijhouden. Ik heb wat kleine uitprobeersels in de fun categorie. Wat apps die met een kleine druk op de knop wat tokens staan te verzamelen. ElectroneumCOIN App (XYO) en MinePi. Best wel grappig die tellertjes. Waarde? Helemaal niet tot enkele centen. Die enkele centen worden langzaam wat meer en meer. Doet die iPhone tenminste wat als die in de hoek ligt.

Of wat dacht je van het inzetten van je PC of MacBook op momenten dat deze niets staat te doen? Inzetten van de CPU met Honeyminer, en het stacken van sats in je slaap! Of op momenten dat die gewoon niets staat te doen 😉 Gebruik deze referral link, en krijg 1000 sats bij het aanmelden erbij.

Het browsen van het web met de Brave Browser, en daarmee BAT verdienen. Optioneel uitdelen aan goede content. En daarbij alleen Ads zien of trackers gebruiken die je toestaat. Als je download met deze link, en de browser 30 dagen gebruikt krijg je seconden van je leven terug en sponsor je mijn blog ook eens.

De opbrengsten tesamen zitten nu omgerekend in de paar euro’s. Hoe langer je mee doet, hoe meer dit gaat worden. En dat paar wordt over een jaar een groter getal, vooral als ze in investeringen gaan mee doen. In de huidige crypto of in een andere valuta.

 

Passive

 

Energie

Ik vind bewust met energie omgaan belangrijk. Het milieu niet te veel belasten en verder is er een klein financieel aspect. Het overzicht in dit geval met andere maanden als vergelijking:

JaarMaandElektraGasMaandOverM3
2019/2020Verbruik  TermijnVerbruikVerbruik
Juni €                 27,98 €          10,80 €          17,18 €          75,00 €            47,023
Juli €                 42,19 €          18,80 €          23,39 €          85,00 €            42,814
Augustus €                 50,32 €          25,22 €          25,10 €          80,00 €            29,686
September €                 49,00 €          24,00 €          25,00 €          80,00 €            31,007
Oktober €                 63,28 €          26,00 €          37,28 €          80,00 €            16,7223

 

Mijn energie jaar loopt van juni tot juni. Het gasgebruik is voor de afgelopen maand weer gestegen iets gestegen tot 23 kuub. Het verwarming seizoen is begonnen! Dat hebben we in oktober gemerkt met wat nachtvorst en bevroren rijp op de auto-ruiten. Het gas verbruik is daarbij rap gegroeid in vergelijking met de vorige maand. Fijn dat de eerst dagen van november minder koud zijn 😉 Het voordeel is dat het gebruik van vorig jaar hoger lag, dan nu.

Mijn hoofdverwarming is vloerverwarming.

Vooralsnog zitten we ruim onder het totaal maandbedrag qua verbruik, dus dat ziet er nog goed uit. Deze staat nu op 80 per maand (rekening houdend met de wintermaanden). Gedurende en na de wintermaanden wordt het verbruik in de gaten gehouden zodat, zoals gebruikelijk, de maandbedragen begin van het jaar teruggeschroefd kunnen worden. Minder uitgaven, en vaak nog een bedrag terugkijken. Sowieso in juni de bonus van het jaarlijks overstappen.

 

enrgiegebruik

 

Mijn idee over deze maand


Deze maand is qua inkomsten en uitgaven weer naar het jaargemiddelde qua groei gegaan. Lekker rond de 42% wegbrengen naar de toekomst, waar we verder naar blijven bouwen. Stabiliteit en de basis versterken.

Als we zo door gaan de laatste twee maanden dan ga ik overal ver over de jaardoelen heen. Misschien kan ik het netto vermogen over de 30K brengen. Nou ja alle doelen, op het spaargedeelte dan na daar probeer ik zo dicht in de buurt van de doelen te blijven. Alles er overheen staat niets te doen. Al jaren zo. Dat zet ik liever aan het werk in investeringen, bijvoorbeeld beleggingen, P2P of zelfs crypto rente. Alleen het hoogst nodige dient op de spaarrekening te blijven, want het is zonde om (te) veel hier te laten staan.

 

Kijken wat november brengt!

Tot de volgende maand!

 

Hoe was jouw oktober maand?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *