Alternatief voor HODL-en ervaring: rente op Crypto’s!

Dus je bent een HODL-er, en wil je er net iets meer mee maar is traden of uitgeven net een stap te ver?

Eigenlijk is het te vergelijken met je spaargeld, als je hier mee niets doet is de kans groot dat het alleen minder wordt. Er zijn er diverse manieren om te investeren en de waarde passief voor je te laten werken. Denk hierbij aan beleggen of P2P lenen. Beide geven een groter rendement, en daardoor vaker een groter risico dan weg te zetten bij een grootbank. Deze risico’s zijn veelal af te dekken, en bijvoorbeeld kan je jezelf op een worst case scenario voorbereiden door een exit strategie te hebben (test deze ook!).

Net als spaargeld in de bekend valuta’s, hebben steeds meer mensen een of meerdere digitale valuta’s, de crypto currencies. Bij deze manier zijn er wederom actieve en passieve methoden om hier iets mee te doen. Actief verhandelen (speculatie is voor velen de eerste reden van het hebben van crypto’s), uitgeven is er een van, en velen zullen HODL-ers zijn (met of zonder de speculatie hoop) die regelmatig hun portfolio wilde sprongen zien maken. Voor passieve inkomsten zijn er steeds meer platformen die de HODL-ers een bepaalde percentage aan rente aanbieden zodat de platformen hier weer iets anders mee kunnen doen, zoals het uitlenen in crypto leningen. Een beetje bank spelen zoals bij P2P leningen, en dan met je crypto’s. Net als bij de oudere valuta’s is de voorwaarden dat je ze bij deze platformen parkeert. Door bijvoorbeeld je tokens op te slaan in de wallets die bij deze platformen horen. Indien je dat doet vang je rente, per maand, week of andere termijn. Bijvoorbeeld als beloning voor het opslaan, of door het uitlenen als een crypto lening voor anderen.

EarnCrypto.png

De meeste rente op je crypto, zal je krijgen voor stable coins, of in de platform eigen tokens. Verder zijn er verschillende rentes per platform en aanbod. De onderlingen rentes kunnen bij bepaalde crypto’s redelijke ver uit elkaar liggen, of zijn er redelijke hoge minimale aantallen. Deze crypto rentes worden steeds gewoner, en meer platformen bieden ze aan. Op Coinmarketcap worden deze tegenwoordig ook bijgehouden, kijk maar eens op https://interest.coinmarketcap.com/.

Ik ben er een aantal gaan uitproberen en ik geef in deze blog post mijn ervaringen voor nu. Deze zal vast en zeker worden geüpdatet 😉

Diverse mogelijkheden

Rente ontvangen op je crypto’s dus. Dat kan inmiddels bij een aardig lijstje platformen, bijvoorbeeld bij de volgende platformen:

Omdat er inmiddels dus weer een flink aantal aanbieders zijn, heb ik een aantal van deze geprobeerd of beschreven. Voor nu zit mijn grootste portfolio gedeelte, en dus opbrengst, bij Celsius.Network. Celsius heeft het voordeel van een lage instap waardoor het voor iedereen directer te gebruiken is. Je kan hier je rente laten verzamelen met een klein portfolio. De andere die ik heb geprobeerd zijn Nexo en Crypto.com. Sommige van deze platformen zijn trouwens ook geschikt om je oudere/huidige valuta op te slaan, bijvoorbeeld Euro’s stallen bij Nexo voor zo’n 8%. Verder bieden de meeste platformen mogelijke voor het betalen (met of zonder fysieke kaart), leningen en het aanschaffen/verkopen. Voor nu heb ik het in deze blog post bij het passief rente verdienen gehouden.

 

De huidige Veelvoor probeersels

 

Celsius-Network.png

Celsius.Network (mijn huidige favoriet door de lage drempel):

 • Alleen App
 • Minimaal opslaan: geen minimum aantal, geen minimum termijn, geen minimum bedrag. Echt stackingsats.
 • MFA via Google Authenticator (of app via DUO security, LastPass of iets dergelijks)
 • Wisselende rente, afhankelijk van token per maand 4-6%. Uitbetaald per week 1-2%. Met bonus te verhogen. Geen compound rente
 • Rente per week uitbetaald in eigen currency of CEL tokens (bonus bij CEL)
 • Voordeel in CEL
 • Berekend op vrijdag (van vrijdag tot vrijdag), betaald op maandag. Als je de eerste week start in het weekend zal je dus pas de week erop uitbetaald worden.
 • 24 tokens
 • KYC verificatie, snel binnen een paar uur.
 • Gradatie van CEL gebruikers, meer CEL holden is verhoogde bonus percentages voor meer rente inkomsten en minder rente op leningen.
 • Beschermd tot 100m via BitGo
 • CEL is verhandelbaar op bijvoorbeeld HitBTC in BTC en ETH paar.

Verder biedt Celsius.Network mogelijkheid tot crypto leningen, of snelle betalingen via CelPay (middels link of text bericht) aan je contact personen.

Voor Celsius.Network heb je de meeste opbrengst bij de stable ecoins, bijvoorbeeld USDC 8,25% aan rente vooral als je laat uitbetalen in CEL.

Wil je jezelf ook unbanken en rente ontvangen via Celsius.Network, inschrijven middels deze link: Celsius.Network. Dan krijg je (en ik) 10 dollar.

 

Crypto-Com.png

Crypto.com:

 • Alleen App
 • Minimaal opslaan voor het ontvangen van rente: Minimaal een aantal van de tokens, en in een best pittig minimum aantal. In de eigen CRO 10000, de staking variant MCO minimaal 50. Voor BTC bijvoorbeeld 0.05, 500 XRP of voor ETH 1. Zie de app voor de volledige lijst.
 • Ondersteund TouchID.
 • MFA via Google Authenticator (of app via DUO security, LastPass of iets dergelijks)
 • Wisselende rente, rente wordt aantrekkelijker bij langer laten staan.
 • Rente per week uitbetaald naar de Wallet.
 • Voordeel bij staking in MCO
 • Opname fees naar externe wallets
 • 16 tokens mogelijk bij Crypto Earn
 • KYC verificatie, 2 a 3 werkdagen.

Verder biedt Crypto.com leningen, portfolio management en cash (crypto) backs bij gebruik. Hier is het wederom nadat je een minimum aantal hebt.

Proberen? Inschrijven middels deze link crypto.com: dan ontvangen we 50 USD voor beiden. Deze wordt in de MCO Wallet betaald. Om deze te gebruiken en bijvoorbeeld de creditkaart voor de payback, dien je 50 MCO te staken en deze een aantal maanden vast te houden.

 

Nexo.png

Nexo:

 • Website en App
 • Minimaal opslaan: Deposit van 1000 USD, EUR of GBP. Opslaan van stable coins in 1USD equivalent. Voor euro’s 1000 minimum.
 • MFA via Google Authenticator (of app via DUO security, LastPass of iets dergelijks)
 • Voordeel in Nexo Token
 • 8% rente te halen met stablecoins, euro/USD/GBP of Nexo token.
 • Rente per dag.
 • 13 tokens
 • Basic verificatie geeft je directe toegang to crypto’s. KYC Advanced verificatie is nodig voor bijvoorbeeld euro’s of voor hogere limieten.
 • Beschermd tot 100m via BitGo
 • Nexo token is bijvoorbeeld verhandelbaar op Binance in BNB paar.

Naast de verschillende crypto currencies kun je hier dus ook je euro’s parkeren voor 8% rente. Verder zijn hier leningen te krijgen, eigenlijk een beetje als de andere aanbieders. Wat Nexo heeft is een website naast de app, dat hebben de vorige twee niet.

 

En natuurlijk de risico’s

 

Alle vormen van investeringen brengen zekere risico’s met zich mee. Hierbij is het relevant om de risico’s zo veel mogelijk in kaart te hebben, en daarbij strategieën te hebben. We weten als wij ons geld stallen bij een bank welke onder de bank garantie valt, we “verzekerd” zijn tot een bepaald bedrag mocht de bank bijvoorbeeld om vallen. We hebben buyback garanties in het geval van P2P leningen die niet betaald worden, of mogelijk exit strategieën bij andere investeringen mocht de financiële wereld op zijn kop staan.

Dit is wel de hele bedoeling van deze modellen, we stallen ons geld bij de bank of leenplatform zodat zij er weer wat mee kunnen doen. Daar krijgen we rente voor terug. Nou ja, krijgen…. bij de banken is dat al een tijd niet het geval.

Hetzelfde geldt als wij de crypto’s stallen bij de platformen, dan krijgen wij rente terug. De verzekeringen zijn hier niet allemaal uitgeprobeerd, en veel van de platformen zijn redelijk nieuw. Houd hier dus rekening mee. Stal niet je complete portfolio bij een aanbieder, ga met kleine stappen proberen en probeer te diversificeren tussen meerdere aanbieders. Hou de nieuws voorzieningen in de gaten en heb je exit plan bij de hand. Je geeft je crypto currency uithanden om rente te ontvangen.

Risico investeringen dienen met een beperkt gedeelte van het vermogen te worden gedaan, en alleen wanneer dit gedeelte gemist kan worden als leergeld.

Er zijn redelijk wat platformen die je bank laten spelen met je crypto’s. Zo als je al gelezen hebt, zo veel dat ik ze nog niet allemaal heb kunnen uitproberen. Ze allemaal hebben in je portfolio lijkt mij ook niet helemaal de bedoeling. Probeer, zoals met P2P lenen/crowdfunden, wat alternatieven van elkaar te hebben. Groeit je portfolio dan is het verstandig uit te breiden naar andere platformen. En deze onderhouden, mogelijk past een manier nu goed bij je, maar ben je er over een paar jaar voorbij gegroeid. Dan is het verstandig om een andere strategie te onderhouden.

 

Andere manieren van crypto verdienen met minder risico’s

 

Verder zijn er natuurlijk andere manieren om je crypto portfolio (langzaam) te laten groeien. Langzaam tokens verzamelen met Fun Apps bijvoorbeeld.

Het browsen van het web met de Brave Browser, en daarmee BAT verdienen. Optioneel uitdelen aan goede content. En daarbij alleen Ads zien of trackers gebruiken die je toestaat. Als je download met deze link, en de browser 30 dagen gebruikt krijg je seconden van je leven terug en sponsor je mijn blog ook eens.

Of wat dacht je van het inzetten van je PC of MacBook op momenten dat deze niets staat te doen? Inzetten van de CPU met Honeyminer, en het stacken van sats in je slaap! Of op momenten dat die gewoon niets staat te doen 😉 Gebruik deze referral link, en krijg 1000 sats bij het aanmelden erbij.

honeyminer

 

Er dan zijn er ook nog eens goede portfolio management tools zoals Shrimpy.

Keuze genoeg 😉

 

 

 

 

Wat doen jullie met je HODL portfolio?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *