Fun manieren en apps om crypto tokens te verzamelen

Je zou het niet zeggen gezien het warme weer op deze oktober zon(nige)dag, maar de afgelopen periode is qua regenvalligheid bij uitstek geschikt om nieuwe platformen en apps te ontdekken. Naast het proberen niet te snel door de jeugd ingemaakt te worden op de Xbox. Maar, nu dwaal ik af.
Crypto en techniek, een beetje de geek/nerd in mijzelf voeden. En een nieuwe categorie te starten op dit blog: Fun. Niet te serieus, en kunnen toch nog wat voor je betekenen. Met dus een kleine fun aspect, en niet denken dat je gelijk die Lambo kan aanschaffen.
De apps die in deze post genoemd worden zijn in de crypto hoek te vinden. Ze geven manieren om tokens/crypto’s te verzamelen zonder al te veel moeite. In de digitale wereld zijn er verschillende manieren om crypto tokens te ontvangen, bijvoorbeeld betalingen voor diensten, als beloning van meedoen in het netwerk, als drop of het minen. Er zijn daarnaast verschillende manieren om door een kleine actie, een aantal tokens als reactie te ontvangen. Door acties op social media of middels een app te “minen”. Nou ja… zelf minen…meestal is het een beloning voor het meedoen met de app en krijg je daar wat voor. Wat geef je daar voor terug? Over het algemeen een klein gedeelte van je tijd, en in sommige gevallen persoonlijke gegevens (wie en e-mail/telefoon), en bij de COIN app locatie data. Heb je daar geen bezwaar tegen (je geeft het sowieso al weg bijvoorbeeld), dan zijn hier een paar voorbeelden om te proberen wat meer tokens te verzamelen. Aan de andere kant, met één cent worden fortuinen gestart ;). En verder, door het verzamelen van de tokens kan je ze ook weer inzetten. Precies wat er mee bedoeld is. Laten we eens een paar van die token verdienende apps onder elkaar zetten.

Crypto

Electronuem

ETN is een token die kan worden gebruikt om alledaagse artikelen te kopen, van brood en melk tot opwaarderingen voor mobiele telefoons. Bij gebruik in combinatie met de mobiele applicatie Electroneum kunnen gebruikers ETN in een oogwenk aan iedereen overdragen, persoonlijk of op afstand. De user base groeit erg snel. Dit is deels te danken aan het model waarmee gebruikers elke maand tot USD 3 USD kunnen worden beloond.

82F864FA-6F29-42EE-A3CC-E7BB66F0FA98_1_201_a

In het kort:

 • Cloud mining.
 • Wekelijks extenden.
 • Verificatie
 • ETN zijn beschikbaar op verschillende exchanges en wanneer ze van je mobiele Wallet zijn verplaatst, verhandelbaar. Momenteel rank 92 qua marketcap)
 • Redeemen vanaf 100ETN
 • Geen invloed op de prestaties van mobiel
 • Verificatie met selfie opdracht

D7CBB5F4-F5AA-4534-98B2-E46659B4A02D_1_201_a.jpeg

Referral bonus, je verdient extra ETN door de QR of code (gebruik de Veelvoorminder code E52582) in te vullen bij het aanmelden (of erna). Je verdient hierdoor 1% meer, en je kan af en toe meedingen in ETN prijzen (50-5000ETN).

 

COIN App (XYO)

COIN werd begin 2019 gelanceerd en is een mobiele app waarmee meer dan 15.000 mensen per dag digitale middelen kunnen verdienen voor het valideren van geospatiale locatiegegevens tijdens reizen, woon-werkverkeer, joggen of bewegen in de echte wereld.

C688900A-9FAC-4E35-98FF-3FC8AA73BFCE_1_201_a.jpeg

In het kort:

 • Geo mining. Dus reis je redelijk vaak, dan is dit de manier om wat extra’s van je reis mee te nemen.
 • Dagelijkse bonus, Geodrops en Geoclaim. Geoclaim is het claimen van een stuk van het gebied, waardoor je een percentage mee verdiend in de geomines van andere in dat gebied.
 • XYO tokens zijn beschikbaar op verschillende exchanges en wanneer ze van je mobiele Wallet zijn verplaatst verhandelbaar. Momenteel rank 542 qua marketcap).
 • Redeemen vanaf 10,000 tokens.
 • Aangezien het je locatie gebruikt, en de app actief dient te zijn, heeft deze app invloed op de prestaties van je mobiel (en dan voornamelijk je batterij).
 • Verificatie.

C002ACC7-0491-466B-B1CF-2126B0B8BA37_1_201_a.jpeg

Referral bonus, 1000 XYO wanneer je aanmeldt via deze link. Het referral programma is pas sinds kort open voor iOS. Volgens de website is 1000 XYO Android only, wellicht veranderd dat snel.

Mine Pi

Pi – Minen inschakelen op mobiele telefoons

Een beta project waarmee met een mobiele app tokens als beloningen worden verdiend. Het project is momenteel in de begin beta fase. Later is het de bedoeling dat de app wordt gebruikt voor het valideren van transacties op een gedistribueerd record van transacties.

A9181A42-3988-475F-A666-1C1EA3AFDE0D_1_201_a.jpeg

In het kort:

 • Cloud mining in dit stadium een beloningsmechanisme voor het dagelijkse activeren.
 • Dagelijks activeren/verlengen met een druk op de knop
 • Beta fase en heeft voor nu nog geen exchange mogelijkheid en is niet verhandelbaar
 • Let op: er is een oud project die de Pi naam ook draagt en wel op zeer kleine schaal beschikbaar is. Dit is niet dezelfde token.
 • Verificatie via SMS of Facebook.
 • Geen invloed op de prestaties van mobiel
 • Redeemen, als je geverificeerd ben ontvang je in een latere project fase de verzamelde Pi. Er is nu geen andere redeem methode.

Referral bonus, je verdient meer Pi als je via deze referral link onderdeel wordt van het earningsteam of gebruik Veelvoor in je aanmelding.

 

Kriptode – sats for likes

Niet helemaal een app, echter viia de website (https://kriptode.com/satsforlikes/index.html) en het Lighting netwerk kan je sats verzamelen. Door bijvoorbeeld twitter berichten te retweeted of te liken, of accounts te volgen. Of je kan je eigen acties plaatsen, zodat andere hier op reageren en je je verdiende sats kan inzetten voor andere doelen.

Vanaf elk device mogelijk, hoewel je sats dan per device verzameld.

Verificatie middels Twitter, Facebook, Google e.d. accounts (afhankelijk van de opdracht)

Kriptode

De sats kan je via een invoice aan een Lighting compatibel Wallet versturen (bijvoorbeeld BlueWallet). De betalingen op het Lightning netwerk gaan razendsnel. De sats kan je weer inzetten voor andere services die middels sats producten aanbieden (een steeds groeiend aanbod). Van aanschaffen via Amazon tot spelletjes. Of via bijvoorbeeld zigzag.io omzetten van Lighting BTC naar main BTC, die je dan weer in je BTC Wallet kan opslaan.

In het kort:

 • Verdienen van sats door acties uit te voeren.
 • Verificatie van koppelen van accounts, bijvoorbeeld Twitter, YouTube, Facebook.
 • Geen invloed op de prestaties
 • Afhankelijk van het aanbod
 • Razendsnelle uitbetaling via Lightning network invoice, bijvoorbeeld middels BlueWallet

 

Gebruiken

Bonus, wanneer je de tokens verzameld hebt er er genoeg van hebt, kan je deze gebruiken of omwisselen voor andere crypto’s bijvoorbeeld BTC, XRP, ETH etc. Deze kan je dan in bijvoorbeeld de Celsius Network App opslaan om passief inkomen te verzamelen met deze tokens. Doe je dat in CEL dan heb je bonus rente. Er zijn andere alternatieven voor Celsius, maar daarover meer in een volgende blog post. Daarnaast kan je gewoon je currency uitgeven, dingen voor doen en zo verder…. Waar het voor bedoeld is. Thuisbezorg of uitgeven, en wat dacht je van aandelen en biertjes via Brewdog’s Equity for Punks.

 

Wellicht heb je door bovenstaande manieren nog wat aan de momenten wanneer je mobiel niets aan het doen is. In ieder geval is het makkelijk en zonder al te veel effort mogelijk om per maand een aardig token aantal bij elkaar te verdienen die je dan kan inzetten voor andere doelen. En je moet maar zo zien, je moet eerst leren kruipen voor je kan lopen. Kleine stappen kunnen later grote resultaten hebben. Er hoeft natuurlijk niets.

 

 

Heb jij ook manieren om je mobiel anders in te zetten?

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.