Shrimpy Premium ervaring: een maand rondsnuffelen

Automatisch, simpel, slimme techniek en een mooie interface passen goed bij mij, vandaar dat ik al enige tijd Shrimpy gebruik als portfolio management tool voor (een deel van) mijn crypto portfolio. De core Shrimpy onderdelen zijn gratis om te gebruiken. Voor de gene die Shrimpy nog niet kennen, Shrimpy is de perfecte lage instap geautomatiseerde crypto portfolio management tool (dat is een mondvol). Ik heb er al eerder over geschreven in een eerdere ervaring/ kennismaking post. De gratis onderdelen zijn eigenlijk best goed voor geautomatiseerd portfolio management, zeker als je de kosten om je heen bekijk van soortgelijke tooling. Het beste en interessante aan Shrimpy is de mogelijkheid om portefeuilles automatisch opnieuw in evenwicht (aka herbalanceren) te brengen.
Shrimpy heeft daarnaast een premium abonnement optie. Deze blog post gaat over de premium features van Shrimpy. Het premium abonnement is 8,99USD per maand, en wordt per maand opnieuw afgesloten. Alternatief is om gebundeld per 3, 6 of 12 maanden af te sluiten. Met in dat geval extra korting (11%, 16% en 22% respectievelijk). Wat kan je er meer mee, en is het de moeite waard?

De features van het premium pakket

Shrimpy-Start

Social

Meer inzichten in de strategie van de anderen. Vanuit de social pagina inzichten in de portfolio allocatie van andere, het overnemen van deze allocatie en historie van aanpassingen van de leaders inzien. Verder meer contact mogelijkheden en meer sociale inkijk in de Shrimpy community. De basis functionaliteit geeft je alleen de mogelijkheid een Leader te volgen. Verder is er een open chat kanaal binnen Shrimpy, en een telegram en reddit pagina er buiten.

Shrimpy Social.png

Inzicht in het Veelvoor Shrimpy portfolio, je kan deze volgen hier: https://shrimpy.io/leader/veelvoor of via mijn portfolio pagina.

Backtest Tool

Uitgebreidere backtest tooling, meer keuzes om de te backtesten (vanuit je portfolio bijvoorbeeld). De backtest analyseert je portfolio, en vertelt hoe je portfolio zou hebben gepresteerd als de herbalanceer functionaliteit van Shrimpy zou zijn gebruikt. De gratis versie is beperkt.

Insights

Extra details over de cryptocurrency. Hier wordt gericht op extra informatie over de dominantie en populariteit tegenover andere cryptocurrency van de Shrimpy gebruikers.

Shrimpy-Insights

IP Whitelisting

Extra API beveiliging door het bekend maken van de IPs die gebruikt worden door de Shrimpy servers. Die kan je opvoeren in de Exchange API keys voor een extra laag van veiligheid.

Spread en Slippage control instellingen

Standaard werken de portfolio’s met een spread en slippage control van 10%. Bij de premium kan je deze aanpassen. Wat is dit nu eigenlijk?
Shrimpy maakt gebruik van limit orders. Verder zijn dit orders als taker. Het kan voorkomen dat de orders die ingediend zijn en de markt verschillen. Spread bij limietorders is hoe deze in het orderboek worden geplaatst. Daar hebben bied-prijzen links en vraag-prijzen rechts. De opening in het midden waar geen bieding en/of vragen zijn, wordt de spread genoemd. Wanneer bij de orders een spread overschreden wordt zoals ingesteld, worden de orders niet uitgevoerd.

Hetzelfde geldt voor Slippage. Dit is het verschil tussen de ingediende limit prijs en de beweging van de markt. De beweging tussen de eerste limit order prijs en de opvolgende wordt slippage genoemd. Terwijl het orderboek veelvuldig in gebruik is bij balanceren, en de nieuwe prijs verder weg van de oorspronkelijke (eerdere) prijs gaat, volgt Shrimpy dit als slippage.

Shrimpu-PortfolioAdvanced

Wat meer details over spread en slippage, de help pagina’s zijn zeer utigebreid. Voor Spread hier https://help.shrimpy.io/en/articles/3078960-max-spread-percent-configuration, en voor slippage hier: https://help.shrimpy.io/en/articles/3079109-max-slippage-percent-configuration.

Threshold balanceren.

Reageren op de markt door te reageren wanneer een threshold wordt geraakt. Bijvoorbeeld bij een threshold van 4%, als de markt verschuift in een van de ingestelde percentage richtingen dan wordt er geacteerd. Dit wordt om de 15 minuten gecheckt danwel gedaan.

Shrimpy API Keys

Toegang tot je Shrimpy account via de Shrimpy API keys. Om met je eigen scripts met Shrimpy en de onderliggende exchanges te communiceren. Toegang tot meer functionaliteiten dan die geboden wordt door de standaard interface (bijvoorbeeld Candle Stick data). Via een developers account kan je dit dan weer uitbreiden. Binnen de API zit dan weer een subscription model. Gratis is de basic, en anders kan je advanced voor x-aantal gebruikers in staffels betalen. Zie de details: https://developers.shrimpy.io/pricing.

Mijn eerste ervaring met Shrimpy? Lees dat in mijn eerder blogpost. Die is hier te vinden.

Conclusie na een maand gebruiken

Die 8,99 (usd) per maand, zijn die de premium features waard? Als je een redelijk portfolio hebt, een goede strategie, meer inzichten wilt en meer veiligheid verlang (dat is sowieso een goed idee in crypto land), dan is de premium een perfect idee. Zeker als je de kosten van soortgelijke portfoliomanagement bots en tools bekijk, dan is de 8,99 een koopje. Heb je echter een beperkt portfolio dan worden de kosten wat aan de hoge kant.
De threshold balanceer optie is een van de voordelen in het premium abonnement die zeker heel bruikbaar is. Threshold balanceren op 4% versus 3 a 4 uur maakt niet altijd het grote verschil, maar dat is de markt die daarop invloed heeft. Voor de langere termijn zal dit zeker uitmaken als je rekening houdt met je exchange. En dan vooral de fees. Veel herbalanceren is niet bij elke Exchange een goed idee. Zijn hogere fees het geval dan is het raadzaam de balanceer frequentie lager te houden. Iets actiever zijn met manueel herbalanceren heeft ook zo z’n resultaat.

Keuzes, keuzes en keuzes.
Om eerlijk te zijn is het gratis pakket zo goed, dat bij mij persoonlijk de voordelen van het premium abonnement nog niet altijd op wegen tegen de kosten. Voornamelijk omdat mijn gehele portfolio nog niet in Shrimpy staat. De winst die nu te behalen is, is (veel) kleiner dan de kosten. Het risico van het verdwijnen van het portfolio door mindere beveiliging is klein, en gezien het kleine portfolio is het verlies dan ook minimaal. Let op dat dit een persoonlijke afweging is, en die ook verschilt per moment in tijd. Misschien is een tussenversie in het subscription model dan een idee? Bijvoorbeeld een advanced met alleen threshold/whitelist opties voor 3,99. Dat wordt wellicht interessanter gemaakt voor instappers en aftasters.

Een kleine heads-up, momenteel is het zo dat wanneer je premium abonnement is afgelopen de laatste stand van de advanced features operationeel blijven totdat je je portfolio wijzigt. Doe je dat niet of niet zo vaak, kan je zo er nog een tijdje gebruik van maken. Maar dat heb je niet van mij 😉

Ik blijf zeker van Shrimpy gebruik maken voor mijn portfolio management, die is super! Ik zou zelfs willen uitbreiden. Alleen jammer dat er geen nog Bitvavo exchange tussen zit. Voor de rest zie ik graag naast de valuta in de interface in USD of BTC is, bijvoorbeeld EUR ernaast. Dat zou helemaal superdeluxe zijn.

Vooralsnog is mijn strategie, zonder premium, een 3 uur her-balanceer threshold, met zo’n 8 tot 9 assets bij CoinbasePro. Met de premium aan is dit een threshold balanceer van 4%. Bij beide zet ik het gebruik van blacklisten in bij positieve (bull) markt om de crypto te accumuleren, en deze bij de dip (bear) markt vrij te geven. Volgens een Buy low en sell high strategie. De blacklist doe ik vooral met USDC of een gedeelte van een andere crypto die ik echt niet kwijt wilt.

En voor de rest een maandelijkse investering in het portfolio.

Omdat de herbalanceer functie van Shrimpy gratis te gebruiken is, is het zeker de moeite waard om het uit te proberen als je een van de Exchanges gebruikt die Shrimpy momenteel ondersteunt. En die lijst is best wel goed.

 

 

 

Hoe beheer jij je crypto portfolio?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.