Maandoverzicht – Juli 2019

Juli is de maand met de vakantie, de zomervakantie treintrip met de kids. Dus flink wat uitgaven met de dametjes in Frankrijk, Spanje en Belgie. Dit betekenen altijd mooie overzichten, en realistisch is dit dus een maandje waar geen groei heeft plaatsgevonden. Zijn de vakantie uitgaven wel binnen perken gebleven, en zijn de minnen minimaal? 
Eens kijken wat juli allemaal heeft gebracht.

 

upanddown


Nog even kort: in het maandoverzicht wordt een financieel overzicht bijgehouden, dus verschil van mijn nettowaarde ten opzichte van de vorige stand, mijn RateToGoal (Rtg, mijn eigen savings rate) en de verdeling in de potjes. Eventueel met uitbetalingen van dividend, P2P rente rendement, maar vooralsnog worden die direct weer geinvesteerd dus die vallen concreet onder het verschil van netto waarde. Verder een passief inkomsten overzicht voor de dividend en rente rendement.

Maandoverzicht Juli 2019

 

Financieel

 

Het financiele gedeelte van de maand juli:

Verschil Netto Waarde– € 151,10
RateToGoal 29%
  
Gespaard € 650
Investeringen € 525,19
  

Kijk daar is het minnetje in de netto waarde. Toch wel net gedaan vind ik persoonlijk. Met de automatisme’s is er gewoon gespaard en zijn investeringen gedaan. Het enige is dat de rate to goal deze maand nogal laag is. Verder ga ik de verhouding sparen en investeren de komende maanden bij sturen zodat het cash weer wat bijgevuld gaan worden.
De nettowaarde is verder alle rekeningen, spaarpotten, belegging portefeuilles, P2P lending portefeuilles en Crypto portfolio (via Bitvavo) en Coinbase opgeteld.

In deze maand heeft een invloed gehad: Flinke vakantie uitgaven. Als bonus zijn de Side hustles weer redelijk aan het uitbetalen geweest, 121 euro. Euroclix heeft deze maand niets uitgekeerd. De side hustles bestaan uit Coinbase Earn, Affilates (Targetcircle voor Mintos) en een Lender er bij. Naast het uitbetalen van de energie bonus, is bijvoorbeeld de Coinbase Earn actie een flink aandeel. Coinbase Earn is waar je naast 50 dollar EOS, ook nog XLM, BAT,DAI kan ophalen voor totaal 120 dollar. Die je dan makkelijk weer kan converteren naar BTC. Alleen een account maken, een filmpje kijken (max 3 minuten) en een vraag beantwoorden. Je hoeft niet per se een rekening te koppelen om te storten. Converteren is zonder fee, verzenden of verkopen wel. Hier is een link voor Coinbase Earn EOS,  dat geeft mij misschien ook nog de resterende 30 dollar EOS.
Actieve en passieve inkomsten dempen de impact, en geven met uitgaven toch een positief beeld.
Bij de crypto’s ben ik verder aan het experimenteren geweest met Shrimpy.io, hierover kan je meer lezen hierzo.

 

Vakantie uitgaven en budget

 

Die vakantie zeg, dat is nogal wat geworden. Een mooie treinreis vanuit Nederland, door Belgie, Frankrijk en Spanje. Met uitstapjes naar Eurodisney, de Eiffeltoren, Musea enzoverder. Af en toe lekker eten, en veel water gezien de temperaturen. 30 graden ging best in Barcelona en Madrid, in Parijs ging dat maar net. De kinderen hadden er wel wat meer last van. Met het boeken van de treinreis en appartement was het al duidelijk dat ik over het budget was gegaan. En dan moet je nog eten en dingen zien. Anyhoe de stand is als volgt:

Budget vooraf 2500,-

Trein (Interrail, Reserveringen) €739,80
Overnachtingen (Appartementen) €1.456,86
Uitgaven (Eten, Musea, Metro, Souvenirs) €1.013,11
Totaal €3.209,77

Een kleine 709,77 over budget. Het was wel een fantastische vakantie. Enne dat moet gewoon een keer kunnen. Dus op naar de volgende vakantie en bijbehorend vakantie  budget 😉

 

Dividend en P2P rente inkomsten

Ik beleg voor het grootste gedeelte in ETF’s, minimaal is obligaties en het overige wordt in een aandelen gedeelte gestopt wat ik aan het opbouwen ben voor maandelijkse dividend spreiding. Goed te zien dat het overzicht lijkt op een stabiele maandelijkse dividend. Eventuele dividendbelasting en servicekosten waar van toepassing verwerkt met de getallen.
De dividend is in juli weer boven de 25 euro uitgekomen. Bijna de dertig. Natuurlijk is hier genoeg te groeien, echter Rome is ook niet in één dag gebouwd. En het is mij bekend dat de juni en juli de grootste klappers zullen zijn. Kijken wat augustus gaat brengen, de eerste uitbetalingen zijn hier alweer gedaan.
P2P rente inkomsten betreffen de maandelijkse rentebetalingen vanuit Mintos en Lender&Spender.
De P2P rente inkomsten lopen deze maand net weer achter op de dividend inkomsten. Miniscuul dat wel.

Er is voor alle side hustles de afgelopen twee maanden een redelijke groei geweest, wat van belang is voor toekomstige uitbetalingen. Hopelijk houden we deze uitbetalingen structureel. 

JaarMaandDividendP2P RenteRente SpaarSide HustleTotaalYoY Dividend
2019       
 Januari € 9,01 € 7,91 € 3,45 € –   €20,37 
 Februari € 7,39 € 10,56 € –   € –   €17,95 
 Maart € 7,28 € 9,51 € 4,97 € –   €21,76 
 April € 15,01 € 12,12 € 0,03 € 0,27 €27,43 
 Mei € 12,57 € 12,33 € –   € 199,05 €223,95 
 Juni € 35,39 € 13,76 € 5,89 € 87,24 €142,282977%
 Juli € 29,35 € 18,39 € 0,04 € 121,78 €169,56475%

 

De dividend inkomsten zijn aardig voorbij de P2P rente inkomsten gaan groeien. Gezien de investeringratio is dit natuurlijk dat de dividenten hoger dienen uit te komen. Het is de bedoeling dat beide veel meer gaan groeien. Klinkt misschien een beetje als een kapotte plaat: hier is stabiliteit, spreiding over de maanden en dan groeien het credo. We richten eerst op de tientallen stabiel houden, en langzaam maar zeker de twintigtallen en dan komen de dertigtallen in zicht. Stabiel houden en daarna de volgende doelen. Voor nu gaat alles terug waar het vandaan komt, zowel in de beleggingen als de P2P leningen.

We zijn ook aangekomen bij een volledig jaar, de YoY voor het juli dividend 2018 over 2019 is 475%.  

 

Passive

 

Energie

Ik vind bewust met energie omgaan belangrijk. Het milieu niet te veel belasten en verder is er een klein financieel aspect. Het overzicht in dit geval met andere maanden als vergelijking:

 

JaarMaandElektraGasMaandOverM3
2019/2020Verbruik  TermijnVerbruikVerbruik
Juni € 27,98 € 10,80 € 17,18 € 75,00 € 47,023
Juli € 42,19 € 18,80 € 23,39 € 85,00 € 42,814

 

Mijn energie jaar loopt van juni tot juni. Het gasgebruik is voor de afgelopen maand ruim onder de 4 kuub gebleven. Heerlijk. De temperatuur gemiddelden tussen de mei en juli waren daar hoef ik de weerstatistieken niet eens voor na te gaan. Mijn hoofdverwarming is vloerverwarming, en die is niet meer gebruikt. In de vakantie is er weinig verbruikt, een groot gedeelte van de apparatuur wordt dan afgekoppeld.
Vooralsnog ruim onder het totaal maandbedrag qua verbruik, dus dat ziet er nog goed uit. 

enrgiegebruik

 

Mijn idee over deze maand

 

Deze maand is qua inkomsten en uitgaven toch nog netjes geweest. Ja met een vakantie zijn er hogere uitgaven, een minimale terugloop in de netto waarde.  Met de steeds groter wordende inkomsten gaat het terugvloeien van de investeringen ook steeds harder waardoor er demping van de uitgaven zijn. De rendement-op-rendement gaat een steeds groter vliegwiel worden. Over het algemeen zijn de meeste budgetten binnen de marges afgesloten. Ik vind het prettig dat de ABN app Grip nu is uitgebreid met de Rabobank en ICS Mastercard overzichten, dit maakt het voor mij nog makkelijker overzichten te maken. De verdere uitgaven zijn binnen perken.

Dividend en P2P rente inkomsten blijven een steeds groeiende stabiele passieve inkomst geven, en groeien rustig steeds meer. 
De crypto’s kruipen knap omhoog bij Bitvavo en Coinbase. De beurzen laten de laatste dagen wat Trump reacties zien. Die vallen in de overzichten van augustus. We zullen zien wat daar verder gebeurd.

Op naar augustus!

Tot de volgende maand!

 

Hoe was jouw juli maand?

 

2 gedachten over “Maandoverzicht – Juli 2019”

  1. Met zo’n prachtige en uitgebreide gezinsvakantie achter de rug, vind ik dat je het knap hebt gedaan! En wat een ontzettend laag energieverbruik zeg! Mijn juli maand was naar verwachting uitzonderlijk goed, augustus gaat dat niet overtreffen.

    1. Dank, en ja het belangrijkste is de ervaring van de vakantie. En dat energie-verbruik probeer ik maandelijks zo laag als mogelijk te houden. Eens kijken wat de volgende maand kan doen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.