Shrimpy: Automatische Herbalanceren van crypto portfolio ervaringen

Voor de meeste die crypto bezitten zijn er een aantal scenario’s. Je bent a) een HODLER, B) je gebruikt de currency of C) je probeert een sterke portfolio te ontwikkelen om op korte of lange termijn andere valuta te verdienen (meestal USD of EUR). Of alles van boven, of…. tsja je bent zo’n whale die af en toe rond plonst in de crypto vijver. Eigenlijk ben je dan gewoon heel irritant.

De crypto markt is complex. Het beheren van cryptocurrency betekent dat het allemaal… aan jou is. Het kopen en verkopen gebeurt rechtstreeks op beurzen, al dan niet met een API er tussen. Het is echter niet zo eenvoudig als even klikken op een paar knoppen, en boom daar staat die lambo. Het geheel van exchanges, hardware wallets, online wallets en cold oplossingen geeft gebruikers veel om over te beslissen. En dan hebben we het nog geen eens over technische analyse en candles. Buy low sell high, maar wanneer is dat dan……

HODL lijkt een veilig scenario in deze, af en toe inleggen en vasthouden. Af en toe iets weg snoepen om te gebruiken, of iets te proberen. Het rendement wordt hierbij bepaald door de markt. Het is wel mogelijk om je rendement te verhogen, dan moet je je portfolio ontwikkelen. Om zelf je portfolio goed te ontwikkelen is een actief process nodig. Eigenlijk bijna niet te doen zonder bots of andere automatisme, of je hebt de gelegenheid om er dagelijks veel tijd in te stoppen. Er zijn gelukkig API’s waar (let op veiligheid) tegen geautomatiseerd kan worden. Nu alleen nog je algoritme verzinnen ;).

Er zijn ook kant-en-klare opties. Van agressievere hoog risico technieken tot een wat behoudendere manier. Een zo’n behoudendere manier heb ik uitgeprobeerd. Goed je weet hoe het zit met disclaimers enzo. Dus op naar de inhoud, maak kennis met Shrimpy.

Shrimpy

Wat?!? Iets met garnalen erm… Veel… gaat het allemaal?…..

Ja Shrimpy dus.

Shrimpy is een automatische portfolio beheer-tool die gratis je persoonlijke cryptocurrency portfolio automatiseert. In plaats van het handmatig uitvoeren van transacties op elke centrale, voeren deze tools de transacties voor je uit. In belangrijkste vorm het herbalanceren van je portfolio in de allocatie die jij hebt ingesteld. Tenzij het herbalanceren niet past, dan slaat de tool deze over. Bijvoorbeeld een klein percentage verschil of wanneer de trade fee hoger is dan wat het oplevert. Shrimpy koppelt via de API aan exchanges. In mijn geval aan CoinbasePro. Bij de exchanges worden de daadwerkelijk handelingen verricht door Shrimpy, en daar blijven de coins ook staan (of je moet deze zelf naar cold storage hebben overbracht). Wanneer je koppelt zorg dan dat de ip adressen (ja adressen) van Shrimpy als whitelist opgenomen zijn.

 

Shrimpy-Dashboard

 

Nadeel van Coinbase zijn de kosten van het storten van euro’s/dollars. Het is wel “gratis” om te converteren of van Coinbase naar CoinbasePro te boeken. Wat ik voor dit gedeelte van mijn portfolio doe, is het storten en aanschaffen via Bitvavo (gratis ideal). Dan opnemen/versturen van de Bitvavo wallet naar de Coinbase wallet, en dan beschikbaar in CoinbasePro. Omslachtig? Ja, maar het is ook weer niet dat ik elke dag aan het bij boeken ben.

 

Ondersteunde Exchanges

 

Een greep uit de mogelijk exchanges om mee te koppelen:

 • KuCoin
 • Binance
 • BittRex
 • CoinbasePro
 • Poloniex
 • Kraken
 • Huobi
 • Gemini
 • Bibox
 • Bitmart
 • HitBTC
 • Bitstamp
 • Bitfinex

En de lijst zal vaak genoeg wijzigen.

 

Voor een kleine en gratis inspanning EOS, DAI, XLM enzoverder verdienen bij Coinbase Earn? Bijna ter waarde van $110? Dat kan hier

 

Helaas de Bitvavo exchange niet op dit moment.

 

Gratis features of betalen

 

Alle van de volgende basis features zijn gratis te gebruiken:

 • Inzichten in je portfolio ontwikkeling,
 • Exchange opvoeren,
 • Portfolio opvoeren,
 • Automatisch herbalanceren (werkelijks, dagelijks of elk uur),
 • Handmatig Herbalanceren,
 • Blacklisten van assets.

Dit is voor de meeste gebruikers meer dan genoeg.

 

Shrimpy-AddingPortfolio.png

 

Wil je vaker of tegen andere percentages kunnen herbalanceren, meer technische analyse kunnen doen (gedetaileerde inzichten of backtesten van je portfolio bijvoorbeeld), of de community functies (kopieren van iemands portfolio, van elkaar leren of met andere investeerders communiceren) verder gebruiken, dan moet je een abonnement afsluiten. Dat kan voor $8,99 per maand.

 

Automatisch Herbalanceren

 

Herbalanceren van profielen is een bewezen en veel gebruikte techniek voor porfolio management aan de aandelen beurzen. Shrimpy brengt dit op een makkelijk manier naar je crypto portfolio. Binnen Shrimpy maak je gebruik van de automatische herbalanceren algoritme, naast je eigen allocatie- en portfolio instellingen, zodat Shrimpy de handelingen voor je verricht bij je Exchange. Nadat deze is gekoppeld natuurlijk 😉

Heb je een deel van je crypto’s in cold storage staan? Geen probleem, geef dat aan in je portfolio management en dit wordt meegenomen in je allocatie. Het enige wat niet gebeurd is de activiteiten hierop. Daar heeft (gelukkig de bedoeling) Shrimpy geen invloed op.

 

Let op dat op het moment je een allocatie maakt of je portfolio aanpast, dat het moment is dat de tijdstip van automatisch herbalanceren gaat plaats vinden. Heb je een aanpassing gemaakt om 09:30AM CET, dan is de dagelijkse herbalancering om 09:30AM. Niet om 21:30 ’s avonds wanneer de VS misschien wat wakkerder is geworden en Trump met z’n tweets de wereld economie op zijn kop zet.

Ik heb eerst uitgeprobeerd met een dagelijkse herbalancering en heb momenteel mijn portfolio staan op 6 uur (4 momenten op een dag). Ik denk dat met de snelle cryptomarkt dit een efficiënte termijn is.

 

Shrimpy-History

 

Wil je een gedeelte van je coins wilt behouden, dan kan je deze in een backout aangeven. Het enige is dat de herbalanceer algoritme dan niet altijd naar behoren fungeert. Als je hier rekening mee houdt, door bijvoorbeeld rekening te houden met de allocatie hiervan, zal de impact wat minder zijn.

Wil je dat je automatisch herbalanceren niet wordt gedaan, deactiveer je portfolio of zet de balanceer actie naar never.

 

Veel’s Portfolio

Shrimpy-Porfolio

 

Je kan mijn portfolio ontwikkelingen volgen via de social tab. Of een follower worden. Followen van het veelvoorminder portfolio kan hier. Of bekijk mijn portfolio pagina hier op het blog.

Hoe jij je portfolio in kan delen? Dat is heel erg afhankelijk van je smaak en stijl, en de risico’s die je van plan bent te nemen.

 

Shrimpy-Social

 

Ik heb bijvoorbeeld meer ingezet op Bitcoin, en een stable coin er in gezet zodat de up en downs wat meer gedempt worden. Om dit helemaal ter voorkomen kan je ook gewoon EUR/USD in je portfolio meenemen. De onderlinge allocaties kan je natuurlijk ook proberen aan te passen naar de markt. Daar ben ik zelf nog een beetje mee aan het expirementeren, en dat is ook het leuke aan de social kant meekijken met de ontwikkelingen.

Of gebruik maken van de standaard portfolio naar aanleiding van market cap of iets dergelijks.

 

Probeer het eens

 

Wanneer je al crypto’s hebt staan bij de ondersteunde Exchanges dan is Shrimpy zeker de moeite waard om te proberen. Vooral omdat een van de betere features het automatisch balanceren van het porfolio is, zonder daar al te veel moeite in te steken. Het automatisch balanceren is een gratis functionaliteit, en gaat je over het algemeen meer rendement brengen dan blijven zitten. Blijf wel realistisch, verwacht geen wonderen waar wijn van water wordt gemaakt. Het is een mooie functionaliteit in een prettig jasje.

 

 

 

Doe jij aan geautomatiseerde portfolio management van je crypto’s?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.