Maandoverzicht – Juni 2019

Zoef en de vaste inkomsten en uitgaven zijn weer gepiept. Saai misschien maar toch erg prettig zo. Enne zo saai is de maand nu ook weer niet geweest. Tijd voor het zesde overzicht van 2019. Half jaar voorbij, savingsrate voor deze periode 44%. Juni, is de maand met de vakantievoorpret, dus aardig wat betalingen de deur uit voor de vakantie; de zomervakantie treintrip met de kids. Verder een twee weken in juni voor werk in het buitenland geweest. Crypto’s, of in ieder geval Bitcoin, hebben weer een goede groei laten zien to the moon graag. Een leuk maandje. 
Eerst eens kijken wat juni allemaal heeft gebracht.

upanddown


Nog even kort: in het maandoverzicht wordt een financieel overzicht bijgehouden, dus verschil van mijn nettowaarde ten opzichte van de vorige stand, mijn RateToGoal (Rtg, mijn eigen savings rate) en de verdeling in de potjes. Eventueel met uitbetalingen van dividend, P2P rente rendement, maar vooralsnog worden die direct weer geinvesteerd dus die vallen concreet onder het verschil van netto waarde. Verder een passief inkomsten overzicht voor de dividend en rente rendement.

Maandoverzicht Juni 2019

 

Financieel

 

Het financiele gedeelte van de maand juni:

Verschil Netto Waarde € 303,49
RateToGoal  28%
   
Gespaard  € 700
Investeringen  € 644,22
   

Een magere maand als je dit vergelijkt met de rest van 2019. Zoals gezegd zijn er flink wat uitgaven gedaan voor de overnachtingen met de zomervakantie. Ja, als je dan met de kids langs wat grote steden gaat betekenen die overnachtingen wat qua kosten. Voordeel is dat dit geld maar eenmaal uitgegeven hoeft te worden. Nadeel, dit waren nog niet alle overnachtingen.
Al met al toch een groei, en dat is waar we voor gaan. Grotere uitgaven doen en dan toch nog groeien.
De nettowaarde is verder alle rekeningen, spaarpotten, belegging portefeuilles, P2P lending portefeuilles en Crypto portfolio (via Bitvavo) en Coinbase opgeteld.

In deze maand heeft een invloed gehad: Flinke uitgaven. Verder zijn de Side hustles weer redelijk aan het uitbetalen geweest. Bijvoorbeeld de Coinbase Earn actie waar je naast 50 dollar XLM, ook nog EOS, BAT,DAI kan ophalen voor totaal 70 dollar. Die je dan makkelijk weer kan converteren naar BTC. Alleen account maken, een filmpje kijken (max 3 minuten) en een vraag beantwoorden. Je hoeft niet per se een rekening te koppelen om te storten. Converteren is zonder fee, verzenden of verkopen wel. Hier is een link voor Coinbase Earn XML,  dat geeft mij misschien ook nog de resterende 20 dollar XML.
Actieve en passieve inkomsten dempen de impact, en geven met uitgaven toch een positief beeld.
De crypto’s wederom naar boven. Flink dus. Mijn portfolio heb ik verder wat uitgedund door afscheid te nemen van wat altcoins, en deze bij de bitcoins (en klein percentage XRP) te doen. Er zijn er nog een stel in het portfolio. Ik denk dat bij BTC (en misschien iets XRP) de toekomst ligt.

 

Dividend en P2P rente inkomsten

 

Ik beleg voor het grootste gedeelte in ETF’s, minimaal is obligaties en het overige wordt in een aandelen gedeelte gestopt wat ik aan het opbouwen ben voor maandelijkse dividend spreiding. Goed te zien dat het overzicht lijkt op een stabiele maandelijkse dividend. Eventuele dividendbelasting en servicekosten waar van toepassing verwerkt met de getallen.
De dividend is in juni boven de 35 euro uitgekomen. Boom!  Grootste klapper is de jaarlijkse uitbetaling van Meesman geweest, samen met een van de ETF’s. Zonder Meesman zouden we ook aardig gescored hebben. Natuurlijk is hier genoeg te groeien, echter Rome is ook niet in één dag gebouwd.
P2P rente inkomsten betreffen de maandelijkse rentebetalingen vanuit Mintos en Lender&Spender.
De P2P rente inkomsten lopen deze maand net weer achter op de dividend inkomsten. Miniscuul dat wel.
De andere passieve inkomsten (side hustles), bijna 88 euro is er uitgekeerd: Euroclix heeft deze maand niets uitgekeerd. De side hustles bestaan uit Coinbase Earn, Affilates (Targetcircle voor Mintos) en een Lender er bij. 

Er is voor alle side hustles de afgelopen twee maanden een redelijke groei geweest, wat van belang is voor toekomstige uitbetalingen. Hopelijk houden we deze uitbetalingen structureel. 

Jaar Maand Dividend P2P Rente Rente Spaar Side Hustle Totaal YoY Dividend
2019              
  Januari  € 9,01  € 7,91  € 3,45  € –    €20,37  
  Februari  € 7,39  € 10,56  € –    € –    €17,95  
  Maart  € 7,28  € 9,51  € 4,97  € –    €21,76  
  April  € 15,01  € 12,12  € 0,03  € 0,27  €27,43  
  Mei  € 12,57  € 12,33  € –    € 199,05  €223,95  
  Juni  € 35,39  € 13,76  € 5,89  € 87,24  €142,28 2977%

De dividend inkomsten zijn aardig voorbij de P2P rente inkomsten gaan groeien. Gezien de investeringratio is dit natuurlijk dat de dividenten hoger dienen uit te komen. Het is de bedoeling dat beide veel meer gaan groeien. Klinkt misschien een beetje als een kapotte plaat: hier is stabiliteit, spreiding over de maanden en dan groeien het credo. We richten eerst op de tientallen stabiel houden, en langzaam maar zeker de twintigtallen en dan komen de dertigtallen in zicht. Stabiel houden en daarna de volgende doelen. Voor nu gaat alles terug waar het vandaan komt, zowel in de beleggingen als de P2P leningen.

We zijn ook aangekomen bij een volledig jaar, de YoY voor het dividend 2018 over 2019 is een whopping 2977%.  

 

Passive

 

Energie

Ik vind bewust met energie omgaan belangrijk. Het milieu niet te veel belasten en verder is er een klein financieel aspect. Het overzicht in dit geval met andere maanden als vergelijking:

Jaar Maand Elektra Gas Maand Over M3
2019/2020 Verbruik     Termijn Verbruik Verbruik
Juni  € 27,98  € 10,80  € 17,18  € 75,00  € 47,02 3
Juli  € –    € –    € –    € –    € –    € –  
Augustus  € –    € –    € –    € –    € –    € –  
September  € –    € –    € –    € –    € –    € –  
Oktober  € –    € –    € –    € –    € –    € –  
November  € –    € –    € –    € –    € –    € –  
December  € –    € –    € –    € –    € –    € –  
Jan  € 140,04  € 25,22  € 114,82  € 87,00 -€ 53,04 131
Feb  € 110,79  € 21,05  € 89,74  € 87,00 -€ 23,79 99
Maart  € 105,24  € 23,58  € 81,66  € 75,00 -€ 30,24 86
April  € 66,77  € 22,69  € 44,08  € 75,00  € 8,23 35
Mei  € 57,64  € 20,34  € 37,30  € 75,00  € 17,36 24
Totaal  €508,46    €474,00 -€34,46 378

Mijn energie jaar loopt van juni tot juni, ik heb deze maand een overstap uitgevoerd.  Blijven zitten is zonde voor de portemonnee. Overstap, moeilijk? Niets van gemerkt.

Nou ja, op deze na: bij de gegevens kunnen bij mijn vorige leverancier Eneco. Die hebben gelijk alle toegang verwijderd naar de mijn.eneco gegevens. Ik heb voor het bovenstaande overzicht de laatst bekende eneco gegevens gecombineerd met de nieuwe leverancier. Het kan zijn dat er een kwh hier en daar niet in het overzicht staan. Wanneer dit het geval is, zal het centen werk zijn.

Daarnaast krijgen we nog een jaar afrekening met cashback dat is voor juli. Het nieuwe contract is wederom met cashback. 
We gaan volgens het gebruik van de Tado weer naar de minder verbruik maanden. Het gasgebruik is voor de afgelopen maand ruim onder de 5 kuub is uitgekomen, nog maar 4 verbruikt in juni. Heerlijk. De temperatuur gemiddelden tussen de mei en juni waren goed, 6,4 graad als ik weerstatistieken mag geloven. Mijn hoofdverwarming is vloerverwarming, en die is niet meer gebruikt.
Vooralsnog ruim onder het totaal jaarbedrag qua verbruik, dus dat ziet er nog goed uit. 

enrgiegebruik

 

Mijn idee over deze maand

 

Deze maand is qua inkomsten en uitgaven zeer net in verhouding gebleven. Hogere uitgaven betekent toch nog groei.  Met de steeds groter wordende inkomsten gaat het terugvloeien naar deze investeringen ook steeds harder. De rendement-op-rendement gaat een steeds groter vliegwiel worden. De nettowaarde heeft een minimale groei laten zien.
Over het algemeen zijn budgetten binnen de marges afgesloten. Hoewel de uitgaven deze maand flink hoger waren met alle pre-vakantie boekingen. Ach ja dat hoort ook bij vakantiegeld.
De uitgaven zijn verder binnen perken.

Dividend en P2P rente inkomsten blijven een steeds groeiende stabiele passieve inkomst geven, en groeien rustig steeds meer. 
De crypto’s kruipen knap omhoog bij Bitvavo en Coinbase. We zullen zien wat daar verder gebeurd.

Op naar juli!

Tot de volgende maand!

 

Hoe was jouw juni maand?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.