Mintos Invest & Access: Ideaal voor instappers en passieve investeerders

Een van de belangrijkste vragen voor investeerders is hoe kan ik zoveel mogelijk rendement halen, met zo min mogelijk risico en tegen zo min mogelijk tijd. Met andere woorden, hoe gemakkelijk kan ik een investering in geld omzetten? Bij Mintos hebben ze sinds kort Invest & Access gelanceerd. Dit maakt het nog makkelijker voor beginnende of passieve investeerders. Ideaal!

En hoe werkt dit dan?

Invest & Access is een volledig geautomatiseerde manier van beleggen. Eigenlijk de bekendere Auto-invest in een makkelijker jasje verpakt. In plaats van allerlei instellingen te maken om een of meerdere strategien te maken, kan je bij Invest & Access direct aan de slag gaan. Gewoon het bedrag van je totaal gewenste investering opgeven en gaan. Wil je 1000 euro gebruiken die momenteel staat te verstoffen bij een groot bank? Maak dit dan over (Ideal, overboeking etc.) en stel Invest & Access in voor 1000 euro. Invest & Access brengt je portfolio dagelijks opnieuw in balans. Invest & Access belegt alleen in leningen met een rating van A + tot C- en terugkoopgarantie (buyback garantie). Als een investering in je portefeuille te laat is, wordt deze teruggekocht (inclusief verloren rente).

Je krijgt daarmee een portefeuille met investeren die gediversifieerd zijn de hele markt en een goed rendement biedt, tegen weinig effort.

Wil je er uit? 

Dan kan dit direct. Je hoeft dus niet te wachten tot je uitstaande leningen betaald zijn of verkocht zijn op de secundaire markt.

Als je de investering eerder nodig hebt, kun je op elk gewenst moment geld opnemen. Geen verdere vragen en geen extra kosten. Een kleine maar zit hier wel aan..zoals bij elke transactie heeft ook Invest & Access een koper nodig. Je investeringen zullen aan andere investeerders worden verkocht. Als er op dat moment geen vraag op de markt is, dan zal de verkoop iets langer duren.

Wat is het verwachte rendement?

Hoeveel je kunt verdienen, hangt af van hoe je portefeuille gevuld is en wat er op dat moment in de markt beschikbaar is. Volgens Mintos is Invest & Access is geoptimaliseerd voor portfolio-groottes vanaf 500 euro. Als je saldo dus minder dan 500 EUR bedraagt ​​wanneer je portefeuille aanmaakt, kan de diversificatie mogelijk niet correct werken, waardoor je mogelijk lagere rendementen ervaart. Nu heb ik ervaren dat dit wel mee valt, in ieder geval met de auto-invest strategien. Die heb ik redelijk ruim ingeschaald.

Voor optimale prestaties kan je natuurlijk altijd meer te investeren.

Er wordt geadverteerd met opbrengsten van rond de 11.75%, in mijn jaar van investeren bij Mintos met de van de Auto-invest strategieen, blijf ik zo rond de 10,58-10,60%. Nog steeds velen malen hoger dan de 0,20% die ik bij een spaarbank kan behalen.Welke van de twee uiteindelijk het meest zal gaan opleveren? Dat is in de korte termijn dat de Invest & Access bestaat nog niet mogelijk om te zeggen. Ik denk dat dat best wel dicht bij elkaar zullen zitten.

Dus waar wacht je nog op?

Ben je het ook zat dat de banken zeer beperkte rente bieden? En wil je toch wat meer rendement behalen zonder al te lang je geld kwijt te zijn? Of niet te veel aandacht te hoeven spenderen in investerings-strategien, en correcties?
Ga dan eens snel Mintos Invest & Access uit proberen. Maak een account en begin hier met investeren!

Houdt rekening met de risico’s disclaimer

Hoog risico investeren is in veel gevallen een hogere kans op hoger rendement, en daarbij ook een hoger risico dat de investering verloren gaat. Zo geldt dit ook voor P2P investeringen via het Mintos platform. Je investeringen zijn hier net zo veilig als de levensduur van het platform, de verlener of de leningnemer. Aanvaard de risico’s, bekijk en stuur deze op tijd bij om ook dit risico te verminderen. P2P Lenen blijft een groot risico, veel groter dan sparen of zelfs beleggen. Als je dat risico niet wilt aanvaren of met een te groot gedeelte van je vermogen hier in stopt, dan heb je boter op je hoofd.

Risico investeringen dienen met een beperkt gedeelte van het vermogen te worden gedaan, en alleen wanneer dit gedeelte gemist kan worden.

Ik doe dit met maximaal 10% van mijn vermogen, en daar wil ik graag ook onder houden. Ik ben namelijk ook benieuwd hoe een P2P platform zich gaan houden in een flinke correctie dan wel recessie.  Of dat dit soort platformen alleen levensvatbaar zijn gedurende een alles gaat goed cultuur. Zo lang bestaan die platformen nu ook weer niet dat deze de laatste economische crisis hebben meegemaakt.

Hoe investeer jij bij Mintos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *