Online bijverdiensten – mijn eerste ervaring met EuroClix

Voor mij zijn de belangrijkste maandelijkse inkomsten deze die komen uit loondienst. Maar om wat eerder bij het einddoel te komen zijn er ook enkele bijverdiensten. Deze bijverdiensten dienen zonder al te veel moeite wat extra’s te geven. Niet dat al deze bijverdiensten even weinig moeite kosten…. Maar een van daarvan wel, en dat is EuroClix. Sinds ik halverwege mei van dit jaar in aanraking ben gekomen met EuroClix is nu het moment zover dat ik A) mijn ervaring wil delen en B) mijn eerste uitbetaling dan wel inwisseling van Clix voor euro’s heb gedaan. Er is uitbetaald 70 euro. Niet slecht voor amper drie maanden een beetje op linkjes klikken en meedoen aan onderzoeken. Nou ja niet helemaal maar dat lees je verderop wel.

Dus…Wat?!? EuroClix?

EuroClix is een online spaarprogramma. Een van de langslopende begrijp ik. Bij EuroClix kan je punten (Clix) sparen met het klikken op advertentie emails, aankopen te doen in webwinkels voor kortingen (die aangesloten zijn dat wel, de usual suspects zitten hier sowieso tussen), vinden.nl zoekmachine te gebruiken, mee doen aan onderzoeken of bijvoorbeeld aankopen te doen met de EuroClix mastercard. En een die je bij heel veel FIRE, HOT en andere financieel-achtige bloggers tegenkom. Het spaarprogramma van EuroClix werkt heel simpel. Hoe meer Clix je spaart, hoe meer deze waard worden. Punt. Geen verdere uitleg nodig. Maar hoe werkt EuroClix nu?

Manieren van sparen

 • E-mails ontvangen en klikken op de link is 1 Clix. Gemiddeld een per dag. Klik en delete
 • Mee doen aan onderzoeken bij PanelClix. Even elke dag kijken en invullen. Variërend van 50 tot 100 Clix. PanelClix neemt het meeste tijd in beslag, ergens tussen 5-10 minuten per onderzoek. Hoe meer je mee doet, des te vaker er onderzoeken beschikbaar komen. En je maakt ook nog eens kans op 5000 Clix per maand.
 • Clix Winnen, zonder enige verdere inzet de lotterij van de week. Elke dag een klik en dan kijken of er in de trekking van zondag wat extra’s is. Deze maand al weer 15 Clix erbij. Verder kan je tegen 100 Clix inzetten op voetbal of formule1 wedstrijden dat kan je afhankelijk van de uitslag een winst van Clix brengen. Ik heb het geprobeerd, maar momenteel op een -Clix, dus dat laat ik vanaf nu lekker zitten.
 • Clix verdienen met aankopen en deals. Via de Euroclix Assistent, EuroClix site of overstappen. EuroClix Assistent is een Add-on in de browser en bij aankopen registreert deze (let op dat de assistent groen is voor de aankoop). Voor aankopen bij bijvoorbeeld Bol.com, AH, Jumbo, CoolBlue, Booking.com, KLM.com en nog veel meer. Naast het ontvangen van Clix zijn er vaak kortingen te verdienen. Ik heb altijd wel een maandelijkse uitgaven bij een van de genoemde partijen. Combineer met bijvoorbeeld AirMiles verzilveren en je bespaart online ook nog eens.
 • Zoekmachine en startpagina vinden.nl. Maak je eigen start pagina, en gebruik dagelijks vinden.nl als je startpagina. Per dag is het mogelijk om 14 Clix te sparen. Je moet per gebruik bijvoorbeeld een uur er tussen zitten en het venster dient gesloten te zijn geweest (bij een openstaande sessie wordt er geen nieuwe Clix geregistreerd). Je krijgt per maand deze uitbetaald, in het onderstaande overzicht van juli is het saldo van juni vinden gebruik 108.
 • EuroClix Mastercard. Deze heb ik zelf nog niet gebruikt. Maar als ik overstap van creditkaart wordt dit een keuze. Als… want ik ben meer aan het kijken of ik de creditkaart niet er uit kan bannen.
 • Leden aanbrengen. Meld je kennissen en vrienden aan bij EuroClix en verdien je beiden 150 Clix (€ 1,95). Ontvang 10% van de Clix die jouw vrienden verdienen.

Inwisselen of Uitbetalen

Hoe meer Clix je verdient, des te beter wordt de inwissel-koers. Je kunt jouw Clix (punten) inwisselen voor geld wanneer je 1.000 beschikbare Clix (of een veelvoud hiervan) hebt. Dus 1000 Clix is 10 euro, 2000 25 euro, 3000 37,50 euro enz. Bij bepaalde trappen krijg je meer voor je Clix. Deze voordelen gaan volgens het volgende schema:

1.000 Clix€ 10,-
2.000 Clix € 25,- + 25%
5.000 Clix € 70,- + 40%
10.000 Clix € 150,- + 50%
20.000 Clix € 325,- + 63%
50.000 Clix € 850,- + 70%

Doorsparen loont. Een andere keuze in plaats van uitbetalen in euro’s, is het doneren van de overige Clix aan een goed doel.

Overzicht juli

Elk maand wordt er netjes een overzicht gestuurd met de verdiende Clix. Als voorbeeld In juli heb ik 1579 Clix beschikbaar gekregen, en dan met deze activiteiten:  

 •    31 Clix met het klikken op emails    
 •    0 Clix met deelname aan email acties    
 •    207 Clix met deelname aan website acties    
 •    1130 Clix met deelname aan online onderzoek    
 •    0 Clix met het aanbrengen van nieuwe leden    
 •    0 Clix met de 10% van de Clix die jouw vrienden hebben verdiend    
 •    0 Clix met het invullen van jouw profielkenmerken    
 •    0 Clix met het gebruik van jouw EuroClix Mastercard    
 •    88 Clix met deelname aan VoetbalClix/ LuckyClix/ RaceClix    
 •    15 Clix met deelname aan LotteryClix    
 •    108 Clix met overige Clix verdienmogelijkheden (vinden.nl bijvoorbeeld)

PanelClix neemt het meeste tijd in beslag, ergens tussen 5-10 minuten per onderzoek. Maar levert per maand ook het meeste op. De rest is even klikken en weer weg.

Dus doe ook mee!

Aanmelden bij EuroClix is gratis. Je ontvangt ook nog eens een aanmeld bonus van 150 Clix. Daarnaast kan je met het invullen van een paar profielkenmerken ook zo weer Clix verdienen. Als je het met deze affiliate link doe (of doe klikken op EuroClix in de blogpost of op het logo), verdienen we er beiden wat aan!

Spaar geld met EuroClix
 
– Hoe gaat het met jullie online bijverdiensten?

13 gedachten over “Online bijverdiensten – mijn eerste ervaring met EuroClix”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.