Japan 2018 reis: deel 1 Tokyo

Regen en daar zit je dan even wat langer op de hotel kamer. Dus even een blog post in elkaar zetten alvorens het later op de dag wat beter wordt. Juni brengt het begin van het regenseizoen. Niet zo een probleem als je er op kleed en niet je bescherming tegen water in het hotel laat liggen. Ach ja droog word ik vast wel weer. Of gewoon een paraplu gekocht voor nog geen vijf honderd yen. Voor die paar euro wel te doen.
Met zo’n paraplu valt een japanse gewoonte op. Het opbergen van de plu in een rek met slot (bijvoorbeeld bij de ingang van musea), of iets vaker, het pakken van een plastic hoes bij de ingang om om de plu te doen. Geen nattigheid binnen.

Aankomst in Japan

Na een vlucht van zo’n 11 uur kwamen we 1 uur later dan gepland aan op het Narita vliegveld. 09:30 plaatselijke tijd. De vertraging was ontstaan in Amsterdam waar we een uur later vertrokken wegens de drukte door het weer. Voor de rest was het een redelijk rustige en stabiele vlucht. Entertainment in de lucht, en af en toe geprobeerd de oogjes dicht te doen.
Vanuit Narita zijn veel verschillende manieren om naar Tokyo te gaan, de bus, treinen of taxis. De verschillende zitten voornamelijk in de reisduur en de kosten. Ik heb gekozen voor de Keisei lijn die een stop heeft op Ueno Keisei station (niet Ueno station maar een bij-station voor de Keisei lijn). Dit ligt om een kleine 15 minuten loop afstand van het hotel.
De Keisei lijn is zonder reservering, duurt ongeveer 1,5 uur (16 haltes) en een kaartje kost 1040 Yen.

Ueno/Kojima

Ik heb een hotel in de omgeving van Ueno gekozen. Prijs technisch goed, dicht in de buurt van van alles en nog wat. Net wat rustiger voor de overnachtingen.
Dicht in de buurt van winkelstraten, bars en restaurants, bijvoorbeeld Nakacho. Niet alleen deze, maar veel leuke straatjes trouwens. Veel geluiden, van vrolijke kinderlijke liedjes als schreeuwen in de openlucht van marktlui en obers in restaurants. De geur van eten gegrild vlees (varken) en frituur (olie) komt je overal tegemoed. De meeste restaurantjes laten hun waar zien in een vitrine naast de deur. Dit zijn dan wel de plastic varianten van het voedsel. Bestellen kan je aan de bar of via een machine (keuze maken, betalen en een bonnetje krijgen). Er staan trouwens overal vending machines waar je flesjes water of iets dergelijks uit kan halen.
Wat opvalt is dat er veel met cash wordt betaald, en eigelijk het gebruik van credit of bankkaart alleen in de ATM of in de internationale ketens kan. Nu is er wel overal een ATM te vinden, voornamelijk in de 7elevens. Dus hier maar wat geld uit de automaat gehaald.

Ueno park (Ueno Kōen)

Naast het Ueno station is het Ueno park. Een groot stuk groen met verschillende tempels en museum gebouwen. Waaronder het Tokyo National Museum en een honkbal pitch waar de Japanse jeugd fanatiek aan het ballen was. Aangezien het tegen het regenen aan zat, ben ik het TNM ingevlucht. 640 Yen voor toegang tot dit en de andere museum gebouwen in het park. 500 Yen voor een audio guide of via de gratis app uit de AppStore. Vergeet voor de App je hoofdtelefoon niet. En moet de wifi het wel binnen doen voor het beste resultaat.
Tegenover het musuem was een festivalletje met muziek en voedsel. Daar even lekker wat inhoud voor de maag gevonden.

Rondstruien met de plu

Na een paar uur te hebben doorgebracht in het Ueno park ben ik wat rond gaan struinen in de buurt. Wat koffiebarretjes bezocht. Voor de collectie ook nog in het Hard Rock Cafe geweest.
Helaas houdt een plu niet het schoeisel droog. Mijn sneakers waren in de avond redelijk doorweekt, zodat ik na wat eten en drinken het hotel ingedoken ben voor wat rust en droogte. Ik doe wat rustig aan vandaag. 1) wil niet dat mijn tweede paar ook doorweekt wordt, zodat ik wat over houd voor de drogere momenten. En 2) het is vakantie, dus niet elke dag helemaal stampvol plannen met ‘ik moet dit zien’ en ‘ik moet dat doen’. Dat werkt niet voor mij.
Wat trouwens ook op valt is dat de zon hier vroeg ondergaat. In tegenstelling tot wat ik thuis gewend was, is het om 18:00 al schemerig. Wel mooi is dan alle led verlichting.
Tot de volgende post!
 

0 gedachten over “Japan 2018 reis: deel 1 Tokyo”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *