Achievement bijna unlocked: Japan reis komt er aan!

Een van de bestemmingen van mijn reis bucket-list staat op de directe planning, namelijk de reis naar Japan komt eraan. De bedoeling van zo’n bucket-list is natuurlijk dat er ook daadwerkelijk wordt afgevinkt. Het budget is het vakantiegeld dus voor een solo reiziger moet dat wel goed komen. En ja daar is dat vakantiegeld dus ook goed voor.

In deze blog post wil ik mijn reisschema delen. Stiekem vind ik itinerary wel iets beter klinken, maar goed ik had mij voorgenomen dit blog te schrijven in het Nederlands (in tegenstelling tot mijn andere blog). In dit reisschema zit voldoende tijd om ad-hoc activiteiten te ondernemen. Het schema wat is vastgesteld, laat daar genoeg ruimte voor. Vind ik wel belangrijk. Natuurlijk staan er ook genoeg uitstapjes gepland met de standaard must-see meegenomen.

Ik ga naast deze introductie gedurende mijn reis een en ander proberen bij te houden als een reisverslag. Dus pak de gelegenheid om dit blog te volgen of mijn twitter (https://twitter.com/veelvoorminder). En laat vooral je tips en tricks achter in het commentaar-gedeelte. Ik ben zeer benieuwd wat er allemaal voor een tips zijn.

Japan

Land van de reizende zon, manga, techniek, snel, modern, druk, traditioneel en cultuur zijn wat kenmerken die je wellicht zal bedenken als je aan Japan denkt. Nou ja en sushi natuurlijk. Japan, het vooral traditionele en moderne tegenstelling, of aanvulling, fascineert mij al tijden. En nu kwam de mogelijkheid op mijn pad, of eigenlijk is het gewoon boeken met die handel. Voordeel is dat ik solo ga, dus van niemand behalve mijzelf afhankelijk zijn. Heb ik ergens zin in dan doe ik dat, heb ik geen zin dan doe ik dat niet. Zelfde geldt voor het boeken van de reis. Ik heb een termijn afgestemd (twee weken), daar de kosten van bekeken en afzonderlijk geboekt. Geen verzorgde reis, maar vliegtickets bij KLM, hotel reserveringen bij Booking (met annuleringen dus kan ik altijd nog wisselen) en voor de rest een reservering aan zakgeld. Ik heb nog even naar de JP Railpass gekeken, het aanbod lijkt aantrekkelijk maar ik kwam met alle moet-ik-nemen treinroutes (en overtocht) niet tot een bedrag waar twee weken JP Railpass voordelig is. Een week ja, maar dan moet start en stop ook goed passen, en dat zag ik niet gebeuren. Ik zal de, wellicht duurdere maar dat dus moet blijken, on-the-spot tickets/kaarten aanschaf doen. Maar dit geeft mij mijn eigen vrijheid.

Super veel zin in.

Op naar Japan

De reis start met een directe vlucht van Amsterdam naar Tokyo, 11 uur in het vliegtuig. Gelukkig met genoeg entertainment. Wellicht is een directe vlucht niet altijd de goedkoopste oplossing in eerste opzicht, maar ik vind gemak en niet mijn tijd verdoen met het wachten op een overstap ook wat waard. En daarnaast heb je vaak de overstap in een schimmig gedeelte van een vaag vliegveld. Een no-no.

Het verder voorlopige reisschema zit er dan zo als volgt uit:

Regio Tokyo – Kyoto

Tokyo

Tokyo 4 nachten Sightseeing en in ieder geval een excursie naar Mount Fuji.
Reis van Tokyo naar Kyoto voor Kyoto drie nachten.
Sightseeing en in ieder geval een excursie naar Himeji, en het witte Himeji kasteel.
Reis van Kyoto Koya-san, nog al wat van een reis met verschillende etappes en vervoers vormen. Maar ja op de top van bergen he.
In Koya-san een overnachting in een tempel.
Na de overnachting van Koya-san naar Hiroshima zien te komen.

Regio Hiroshima

Natuurlijk Hiroshima zelf met de historie van wat hier aan het eind van de Tweede Wereld oorlog is gebeurd.

genbaku dome

4 nachten met overdag sightseeing en in ieder geval excursies naar Miyajima en Hatsukaichi.

Regio Osaka

De twee overnachtingen in Osaka staan vooral in het teken van een beetje bij rusten voor de trip naar huis. Dus sightseeing en rustig aan doen.

En weer terug

Vanuit Osaka begint de reis naar het vliegveld en daarop de directe vlucht van Osaka naar Amsterdam. Zoals het er nu uitziet is dat met een Dreamliner. Die heb ik nog niet gehad, dus kan weer een vinkje zetten bij type vliegtuigen. Verder is het vetrekken op vrijdag en aankomen op vrijdag in Amsterdam, dat is wel een mooi voordeel met eerder in de tijdzones vertrekken en in de juiste richting mee vliegen. Geeft mij in ieder geval het weekend om bij te komen

+++

In ieder geval dit is de planning, mijzelf kennende zal er heus hier en daar nog een aanpassing plaatsvinden.

Zijn er dingen waarvan je denkt, nou dat is nu echt de moeite waard laat het mij vooral weten!

Waar gaat jou volgende bucket-list reis naar toe?

0 gedachten over “Achievement bijna unlocked: Japan reis komt er aan!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *