Maandoverzicht – Mei 2018

Het eerste maandoverzicht sinds het starten van mijn inzichten en het gebabbel op dit blog. Gelijk een uitzondering op de andere maanden namelijk de uitkering van het vakantiegeld. Doel van het vakantiegeld, de vakantie in juni! Dus dit mooie overzicht zal misschien nog wel een knauw krijgen in de volgende maand.
Ik ga in het maandoverzicht een financieel overzicht bijhouden, dus verschil van mijn nettowaarde, mijn RateToGoal (Rtg, mijn eigen savings rate) en de verdeling in de potjes. Eventueel met uitbetalingen van rendement, maar vooralsnog zijn die direct weer geinvesteerd dus die vallen onder het verschil van netto waarde.

Maandoverzicht mei 2018

Financieel

Het financiele gedeelte van de maand mei:

Verschil Netto Waarde  €2.945,66
RateToGoal 60%
Gespaard  €2.632,50
Investeringen  €800,00
Aflossing  €100,00

Het verschil in netto waarde is de netto waarde van de vorige maand (april) met de huidige maand (mei), in dit geval een positief getal. Dit zijn alle rekeningen, spaarpotten, belegging portefeuilles, P2P lending portefeuilles en Crypto portfolio opgeteld. Deze maand is de enige met een negatieve invloed de crypto’s. De spaarpot is goed gevuld om alle buffers op niveau te hebben. Verder zijn er extra investeringen gedaan. Top rate to goal van 60%, hopelijk gaat dat een goed gemiddelde geven voor het jaar.
Ik moet wel gelijk toe geven dat het grootste verschil op inkomsten vlak het vakantiegeld is. Naast de vaste maandelijkse inkomsten van salaris en voorlopige teruggave, is de enige variabele inkomst het vakantiegeld. Geen verdere uitbetalingen of andere bij klus activiteiten.

Energie

Ik vind bewust met energie omgaan belangrijk. Het milieu niet te veel belasten en verder is er een kleine financieel aspect. Ik heb ook een overstap ingezet en dat is veel beter vergelijken als je weet wat het verbruik en de kosten zijn. Die bonussen die aangeboden worden zijn erg prettig maar niet als de kosten deze baten niet dekken. En vooral omdat de bonussen met de jaarrekeningen verrekend worden. Maar toch een gevonden met en lagere tarief en ongeveer een maand energie als bonus. Anyhoe, het overzicht in dit geval met andere maanden als vergelijking:

Jaar Maand Elektra Gas Maand
2018 Gebruik Termijn
Maart  € 95,00  € 26,00  € 69,00  € 89,00
April  € 54,00  € 28,00  € 26,00  € –
Mei  € 40,00  €28,00  €12,00  € 87,00

April is zonder termijn bedrag want die werd verrekend met de jaarrekening. In de maand mei is het mooie weer een goede verminderaar van het gas verbruik en daarbij de kosten. Mijn gas gebruik is hoofdzakelijk de verwarming, warmwater (douchen en badderen) en koken op gas. Volgens mijn Tado overzicht heeft mei een energie savingsrate van 23,1%. Nu weet ik nog steeds niet heel goed waar de dames en heren bij Tado dit nu mee vergelijken….

Mijn idee over deze maand

Een goede groei in de netto waarde, zelfs met een crypto portfolio ;), en een nette Rate To goal behaald. Mijn uitgaven deze maand liggen in de buurt van de vaste maandelijkse lasten, ik heb mij dus goed ingehouden. Het scheelt ook dat ik vorige maand een groot stuk van mijn leningen heb afgelost, namelijk uitstaande VISA kaart en doorlopend krediet. Ik heb nu nog een kleine aflossing om een prive voorschieting terug te betalen.

0 gedachten over “Maandoverzicht – Mei 2018”

    1. Thanks. Goed idee. Ik zal de dividend inkomsten in het volgende overzicht toevoegen. Die zijn momenteel per kwartaal aangezien mn portfolio grootendeels bestaat uit ETF’s. Voor de vergelijking doe ik de P2P rente in het overzicht erbij. Zowel de dividend als de P2P rente worden opnieuw geinvesteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *